Roeland ten Berge naar topklasser Excelsior ’31

Zwolle – VV Berkum hoofdtrainer Roeland ten Berge zal na afloop van het huidige seizoen 2013-2014 verlaten, zo was al in oktober tussen het bestuur van de Zwolse zaterdaghoofdklasser en de coach in goed onderling overleg besloten. Donderdagavond werd bekend dat Ten Berge naar topklasser Excelsior ’31 vertrekt.

Vóór zijn periode bij Berkum was Ten Berge hoofdtrainer en hoofd opleidingen bij Voorwaarts Twello. Daarvóór coachte hij het tweede elftal van Excelsior ’31 en was hij coördinator jeugdopleiding en trainer van het A1-elftal bij profclub Go Ahead Eagles. De nu 36-jarige Raaltenaar is docent trainersopleidingen bij de KNVB en Landstede en hij heeft een eigen bedrijf in voetbaltechnische ondersteuning.

Ten Berge staat vanaf het seizoen 2011-2012 aan het roer bij de hoofdselectie van Berkum waar hij met een innovatieve en aanvallende speelwijze succes boekte. In zijn eerste seizoen pakte de ploeg een periodekampioenschap en werd de halve finale van de play-offs voor promotie naar de Topklasse gehaald.

Ook kwam Berkum ver in het toernooi om de ‘grote’ KNVB-beker, waarin het uiteindelijk werd uitgeschakeld door eredivisionist Heracles. In 2012-2013 deden de Zwollenaren met aantrekkelijk voetbal tot in de slotfase mee om de prijzen in de Hoofdklasse C, waarin ze op een vijfde plek eindigden.

Artikel delen:

Reageer