Foto- en poëziewedstrijd ‘Vriendschap Zwolle’

Zwolle – Vriendschap in Zwolle, is dat iets om je over te verwonderen? Wat betekent dat voor jou? Kun je dat uitdrukken in een gedicht of op een foto? De werkgroep ‘Vriendschap Zwolle’ heeft in samenwerking met de Bibliotheek Zwolle een wedstrijd uitgeschreven voor iedereen die graag fotografeert en/of gedichten schrijft. Alle Zwollenaren kunnen vanaf vandaag meedoen aan deze wedstrijd, die de titel ‘Vriendschap Verwondert’ draagt. De inzendingen worden geëxposeerd in Bibliotheek Zwolle Centrum en op de Facebook-pagina ‘Vriendschap Zwolle’. Een onafhankelijke professionele jury zal voor elke categorie 5 kandidaten nomineren voor de eerste prijs. Via Facebook kan in elke categorie door het publiek een 6e kandidaat genomineerd worden. De jury beslist wie de winnaars van de eerste prijs zijn. Tijdens de Poëzieweek, die het thema ‘Verwondering’ heeft, zullen deze prijswinnaars bekend worden gemaakt. De prijs bestaat uit een lunch voor twee personen bij ‘De Stadsgenoot’.

De juryleden in de categorie fotografie zijn: Harry ten Klooster, Joop van Putten, Gerlinde Schrijver, Pedro Sluiter en Christa Westerhof. De juryleden in de categorie poëzie zijn: Paul Gellings, Ineke Groters, Ruud Knier, Anna van Putten en Evelien Romp.

Op de Facebookpagina ‘Vriendschap Zwolle’ staat het volledige reglement van de wedstrijd. Deze is ook op te vragen via vriendschapzwolle@gmail.com. De uiterste inzenddatum voor de wedstrijd is 10 januari 2014 en op 30 januari 2014 wordt de winnaar bekend gemaakt.

Sinds 2011 werkt GroenLinks Zwolle met jaarthema’s. In 2012 stond ‘Zwolle millenniumstad’ centraal, het jaar ervoor was ‘Zwolle fietsstad’ het jaarthema. Het jaarthema 2013 is ‘Vriendschap Zwolle’. Fractievoorzitter Rana Berends over het jaarthema: ‘De politiek’ heeft de mond vol van begrippen als emancipatie, integratie en participatie. Ook GroenLinks heeft hier idealistische gedachten bij. Vriendschap maakt deze idealen een stuk vanzelfsprekender in de uitvoering. Maar is ‘de politiek’ in staat om vriendschap tussen burgers te bevorderen? Hoe verhoudt vriendschap zich tot de politieke realiteit, hoe kan dit tamelijk filosofische begrip praktisch handen en voeten krijgen? Deze vragen zijn heel belangrijk in een samenleving waar de overheid veel verwacht van de zelfredzaamheid van burgers. Het zou mooi zijn als we met dit themajaar meer duidelijkheid krijgen over deze wezenlijke vragen. Ons doel is in elk geval de mensen in Zwolle nog meer met elkaar te verbinden voor een sociale samenleving.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer