Aart Vierhouten koerst in Zwolle

De tegenwoordig in het Belgische Ravels wonende Aart Vierhouten staat in het peloton nog altijd bekend als ‘hardrijder’ én als ‘aanvaller’. De 37-jarige renner van het team Skil-Shimano, enkele jaren geleden nog uitgeroepen tot strijdlustigste renner van het Peperbus Profspektakel, reed een sterk nationaal kampioenschap in Maastricht. Regelmatig was hij in kopgroepjes vertegenwoordigd en in de einduitslag staat hij als vijfde, net achter Michael Boogerd.

Stoere Aart beleefde vorig seizoen zijn tweede jeugd bij Skil-Shimano. Na jarenlang te hebben geknecht voor onder andere Robbie McEwen, kon hij in het voorjaar van 2006 voor zijn eigen kans rijden. Dat was even wennen. ”Als je heel hard op kop van het peloton kunt fietsen, wil dat nog niet zeggen dat je in de wedstrijden zomaar even op het podium rijdt. Zo simpel is het niet. Je moet toch tactisch een andere koers rijden.” Maar dat had Vierhouten snel door. Hij eindigde als tweede in de GP Rudy Dhaenens en als derde in de E3 Prijs in Harelbeke, waar hij op het podium stond met kleppers als wereldkampioen Tom Boonen en de Italiaan Alessandro Ballan. Later in het seizoen voegde hij daar nog twee overwinningen aan toe: de eerste etappe in de Ster Elekrotoer en de Noord Nederland Tour. Verder stond hij als wegkapitein mede aan de basis van de overwinning van Maarten Tjallingii in de Ronde van België. Woensdagavond 15 augustus is Aart Vierhouten, die geboren is in Ermelo en lid is van wielervereniging De IJsselstreek, één van de deelnemers aan het negende Peperbus Profspektakel in Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Allemaal leuk die Nederlandse toppers. Maar die zien we haast elk jaar. Kunnen we nog een paar buitenlandse ’toppers’ verwachten? zou toch wel wat leuker zijn. Niks ten nadele van Vierhouten en de rest, maar ik zou ook wel 1 a 2 renners willen zien, die je maar zelden in het echt kan zien.


  ⚠️ Meld

 2. ff aanvulling: Gouden Pijl in Emmen heeft Cadel Evans en Danilo Di luca (winnaar van de Giro). Als die komen (+ knecht), heb je echt een topveld. Misschien nog Karsten Kroon erbij, Een paar unibet renners (ten dam, traksel), jonge raborenners, paar skil-shimanos nog. heb je een heel mooi rennersveld.

  jammer is wel dat op 15 augustus volgens mij ook het NK tijdrijden is. waar Thomas Dekker voor heeft afgezegd (zou hem graag in zwolle willen zien, maar denk dat hij door die blessure niet komt)


  ⚠️ Meld

 3. @Leo R

  nou, die evans en di luca zouden erg welkom zijn. en ze zijn toch in nederland. 14 aug. emmen, 15 aug. zwolle. moet te doen zijn toch? of zou de organisatie al veel hebben uitgegeven aan Steegmans?


  ⚠️ Meld

 4. Ik zie op de website peperbusprofspektakel.nl dat ook de Franse Touretappewinnaar C?©dric Vasseur naar Zwolle komt. Volgens mij is Vassseur nog niet gezien in de Nederlandse criteriums. Naast Gert Steegmans dus nog een buitenlandse etappewinaar! Mooi, maar er is op dit moment eigenlijk maar ?©?©n renner die met kop en schouders boven de rest uitsteekt en dat is Michael Boogerd. Gelukkig is Boogie er woensdagavond bij in Zwolle. Hij is in de criteriums na de Tour gigantisch populair in het hele land.  ⚠️ Meld

Reageer