Actie kinderafdeling Amalia door KBS De Vlieger

Zwolle – Op KBS De Vlieger 2/4 in Stadshagen zijn alle leerlingen twee weken druk bezig geweest om geld in te zamelen. Tijdens de adventperiode is er door de leerlingen nagedacht wat zij kunnen doen om andere kinderen te helpen. In alle klassen zijn verschillende initiatieven genomen. Zo is er een sponsorloop gehouden, cakes gebakken en verkocht, lege flessen ingezameld, klusjes gedaan en er is zelfs een heus benefietoptreden georganiseerd. De kinderen hebben zich op vele fronten goed ingezet en dat heeft in totaal € 3118,- opgeleverd.

Op donderdag 19 december is in de gezamenlijke kerstviering dit voorlopige bedrag bekend gemaakt. Van een gedeelte van dit bedrag zijn spelletjes en speelgoed gekocht. Dit is overgedragen aan twee medewerkers van de kinderafdeling. Zij waren hier erg blij mee. Het resterende bedrag zal worden gebruikt om onder andere een nieuwe box aan te schaffen. Zelfs na de viering kwam er nog geld binnenstromen! Op vrijdag 20 december zijn de cadeaus door twee leerlingen van de school officieel overhandigd aan ouders, kinderen en personeel van het Amalia Kindercentrum.

We kunnen, terugkijkend op de zeer korte periode van actievoeren, zeer tevreden zijn over het eindresultaat van € 3245,-. De kinderen kunnen hiermee een lichtje zijn voor andere kinderen.

Artikel delen:

Reageer