In ’t Hof gaat Berkum trainen

Zwolle – Hennie in ’t Hof wordt met ingang van het seizoen 2014-2015 hoofdtrainer van zaterdaghoofdklasser VV Berkum. De 47-jarige coach uit Schalkhaar staat nu nog aan het roer bij DVS ’33 Ermelo, dat uitkomt in de Hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal en waar hij aan zijn vijfde seizoen bezig is.

“We denken dat we met Hennie een trainer krijgen die past bij Berkum. Hij kent de club en de cultuur en hij wil de uitdaging aan gaan om onze spelersgroep verder te prikkelen en hun talenten te ontwikkelen,” is het commentaar Henk Jan van der Veer, bestuurslid technische zaken van Berkum.

Hennie in ’t Hof was als trainer al eerder actief bij de Zwollenaren, waarmee hij in het seizoen 2005-2006 via de nacompetitie naar de Hoofdklasse promoveerde. Daarvóór was hij actief als assistent-trainer bij Go Ahead Eagles en was hij hoofdtrainer bij Excelsior ’31. Na zijn vorige Berkum-periode was In ’t Hof trainer-coach bij HSC ’21, SVZW en, vanaf het seizoen 2009-2010, bij DVS ’33. Dat zijn promotie met Berkum geen toevalstreffer was in zijn carrière als oefenmeester blijkt uit het feit dat hij ook Excelsior ’31 en zijn huidige werkgever DVS ’33, in zijn eerste seizoen bij die club, een niveau hoger heeft gebracht.

In oktober werd aangekondigd dat Berkums huidige coach, Roeland ten Berge, de Zwolse vereniging met ingang van de volgende jaargang zal verlaten omdat zowel de trainer als het bestuur van mening was dat het na drie seizoenen tijd was voor verandering. Deze week werd bekend dat Ten Berge in het nieuwe seizoen aan het roer zal staan bij topklasser Excelsior ’31 uit Rijssen.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Kijken wie er volgend seizoen weer gehaald worden om aan “onze” spelersgroep toegevoegd te worden! Kunnen we de talenten van “onze” gehaalde spelers ontwikkelen.


  ⚠️ Meld

 2. Berkum is te klein om een trainer en 15 spelers te leveren voor een hoofdklasserclub. PEC zou ook geen eredivisie spelen met alleen eigen kweek. Welkom In ’t Hof en bedankt en veel succes Roeland ten Berge.


  ⚠️ Meld

 3. Help me even excuus truus, want ik doe vast iets verkeerds. Volgens de site is het als volgt berekend:

  Bekeken is in welke klassen de A1, A2, B1, B2, C1, C2, D1 en D2 spelen. Een team dat in de eerste divisie speelt krijgt 1 punt. Voor elke divisie (of klasse) lager komt er een punt bij. Op deze wijze zijn we tot een top 100 gekomen. Aangezien steeds meer verenigingen geen A2 meer op de been krijgen hebben we besloten om clubs die geen A2 hebben 10 punten toe te kennen.

  Als ik volgens die methodiek de teams van VV Berkum klasseer kom ik tot het volgende:
  A1 eerste klasse: +1,
  A2 derde klasse +3,
  B1 eerste klasse +1,
  B2 derde klasse +3,
  C1 eerste klasse +1,
  C2 tweede klasse +2,
  D1 hoofdklasse +0,
  D2 tweede klasse +2:
  Totaal 13 punten
  Als mijn berekening klopt, dan zou VV Berkum bovenaan dat lijstje moeten staan. Of zit het anders, excuus truus.


  ⚠️ Meld

 4. Maar ja die hadden ze in eerste instantie niet opgenomen in deze lijst omdat het eerste op een bedroevend niveau speelt. Zowel VVB (als ook PEC Zwolle) als BQ28 zijn volledig uit balans. Bij de een speelt het eerste hoog en is de jeugdopleiding onvoldoende. Bij de ander is het juist omgekeerd.

  Wat dat betreft heeft WVF de beste balans in Zwolle, of niet?


  ⚠️ Meld

 5. Ach, zoals je al kon lezen ben ik niet te beroerd om te bekennen wanneer me iets niet lukt. Toevalligerwijs is rekenen daar niet bij.:P De optelling klopt als een zwerende vinger. Wat ik niet begreep is de rekenmethode. Ik had de vergeefse (?) hoop dat jij dat zou toelichten.


  ⚠️ Meld

 6. @ Liefhebber..

  Waarom zo haten?
  Niet het idee wekken dat er alleen maar gehaald wordt bij Berkum.

  VV Berkum heeft een mooie mix van echte eigen jongens, Zwollenaren en spelers van buiten. In mijn ogen een leuke herkenbare ploeg, en niet zoals veel andere hoofdklassers een vreemdelingenlegioen.

  Ik zal wel weer door een gekleurde bril kijken, maar vind dat een beetje nuance wel op zn plek is.

  Goede feestdagen voor eenieder!


  ⚠️ Meld

Reageer