Schietpartij bij winkelcentrum Zwolle Zuid

Zwolle – Op zaterdagavond 21 december rond 22.00 uur ontving de politie een melding dat er meerdere malen zou zijn geschoten op de Van der Capellenstraat in het winkelcentrum in Zwolle Zuid. Hierbij was niemand gewond geraakt. Hierop gingen meerdere politievoertuigen ter plaatse.

Op basis van de opgegeven signalementen konden kort daarna twee mannen van 23 en 24 jaar uit Schiedam op de kruising Zwarteweg/Ittersumallee worden aangehouden. Zij werden ingesloten op het bureau. Twee mannen van 22 en 24 uit Den Haag werden korte tijd later eveneens aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident. Wat de aanleiding en de betrokkenheid van de aangehouden personen is geweest moet nader onderzoek uitwijzen. Getuigen van het schietincident die nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

Artikel delen:
Reacties 72
 1. Vroeg me al af; vanwaar de drukte qua poltie? Mijn buurvrouw had 5 schoten gehoord. Zelf toen even buiten gekeken. Het gedeelte rondom de D’Oldeneel tot aan de AH was afgezet.


  ⚠️ Meld

 2. hoor op het moment iedere avond geknal van vuurwerk aso’s in de wijk… dus wel geknal gehoord…maar ik dacht dat het die aso’s weer waren… >:( … wordt hier steeds gezelliger…voed je kinderen op mensen… “neem” geen kinderen… dump ze niet opstraat in het winkel centrum..


  ⚠️ Meld

 3. Juist Willem zo is het wat je zegt voed je kinderen op .Er zijn er ook bij die tot vervelens op de bellen drukken en er wonen veel ouderen die niet weten wat ze er mee aan moeten .


  ⚠️ Meld

 4. En in mijn wijk, holtenbroek |||, mag preventief gefouilleerd worden (tot op heden niet meegemaakt) terwijl het eigenlijk monstert na de maaltijd is. Wanneer gaan de ogen van de politici in Zwolle open dat de criminaliteit zich steeds meer verplaatst. Dat Zwolle zuid met dit soort dingen, net als die overval van vorige week, in het nieuws komt verbaast me totaal niet. In zuid woont momenteel meer tuig dan bij mij in de buurt, daar ben ik bijna van overtuigd ondertussen.


  ⚠️ Meld

 5. En wat nu als blijkt dat dit door blanke, West-Europese 30-plussers gebeurd is?

  Met betrekking tot de hangjeugd….tja…ik vraag me ook wel eens af of ze niets leukers te doen hebben. En soms heb ik ook wel het idee, dat er wel hele jonge kinderen bij zitten!


  ⚠️ Meld

 6. Hmm er staat wat op internet dat er in een wijk geschoten is en opeens is er in andere wijken ook geschoten?
  Toch vreemd dat je daar niks over leest.
  Volgens mij zijn sommige mensen een beetje gek op sensatie of verwarren ze vuurwerk met pistoolschoten


  ⚠️ Meld

 7. Plantje klopt dat het ook hele jonge jeugd is die hangjeugd vooral in het winkelcentrum.Het is een groepje van meisjes en jongens die zich daar op houd.De beveiliging is ook steeds bezig op het parkeerdek deze jeugd te verwijderen of op te pakken maar ze zijn steeds rap weg .Jammer vooral de oudere bewoners hebben er veel last van want er wordt constant op de bellen van de woningen gedrukt beneden


  ⚠️ Meld

 8. plantje…je zult maar slecht terbeen zijn…zoals bv mijn vader in een rolstoel, en er wordt steeds om niets aangebelt…. tem die aso’s beboet de ouders…>:(


  ⚠️ Meld

 9. Ooit wilde Zwolle groot zijn en annexeerde Zwollerkerspel.
  Nu is Zwolle groot en kan het de hangjeugd niet aan… Aanpakken met samenscholingsverboden en camera-toezicht, werkt in probleemwijken van Ede erg goed.


  ⚠️ Meld

 10. Ach Willem, dan hang je een briefje bij de bel “Slecht ter been; niet aanbellen graag”. Ik kan me niet voorstellen dat zoiets een blijvend probleem is. De ouders beboeten voor belletje trekken? Haha! Wat een onzin! Gelukkig is het zo ver nog niet gekomen in Nederland!

  Maareuh… Waarom is de focus volledig op hangjongeren gekomen in een discussie over een schietpartij?


  ⚠️ Meld

 11. Adrie, waar heb je het over? In Zwolle is het jeugdprobleem helemaal niet zo groot. Het is hier prima in orde.
  Ik vind jouw zogenaamde oplossingen overigens niet bepaald oplossingen. Ik vind ze nogal 1984.


  ⚠️ Meld

 12. Het is niet erger dan 30 jaar geleden….maar er word gewoon sneller en meer nieuws verspreid door social media.Dertig jaar geleden gebeurden deze dingen ook maar werd niet veel over bericht in de media……


  ⚠️ Meld

 13. Schuld van de Europese unie….en met het open stellen van de grenzen voor het Oostblok zal het steeds vaker voorkomen dat er wordt geschoten want 9 van de 10 wapens komen uit oost Europa zegt niet dat de oost Europeanen schieten maar daar komen de wapens wel vandaan…steeds vaker hoorde dat er met automatische geweren overvallen wordt gepleegd en/of geschoten…geen idee of dit er een was.


  ⚠️ Meld

 14. Overval was vogens de politie een man tussem de 40-50 jaar! Mannen die gisteren zijn opgepakt waren tussen de 28 en 35 jaar allen Nederlands!!!!!!!! Dus houdt jullie vooroordelen ff voor je ik heb jaren in arnhem gewoond Zwolle kan kwa criminaliteit echt niet tippen aan andere soortgelijke steden !!! Koester dit en kijk eerst naar de feiten voordat je jeugd en amdere culturen aanwijst ouwe rassistiche zuurpruimen!!! Mag ik jullie erop wijzen dat 80% vd welvaart vd gouden eeuw uit indonesie was gestolen? Dat de russem en polen nl in 45 bevrijdt hebben dat nederland nederland niet was zonder andere culturen? Amsterdam werd ooit de rijkste stad dankzij oa de rijke intocht vd fransen?


  ⚠️ Meld

 15. Overval was vogens de politie een man tussem de 40-50 jaar! Mannen die gisteren zijn opgepakt waren tussen de 28 en 35 jaar allen Nederlands!!!!!!!! Dus houdt jullie vooroordelen ff voor je ik heb jaren in arnhem gewoond Zwolle kan kwa criminaliteit echt niet tippen aan andere soortgelijke steden !!! Koester dit en kijk eerst naar de feiten voordat je jeugd en amdere culturen aanwijst ouwe rassistiche zuurpruimen!!!

  Even zonder anderen rassistische zuurpruimen te noemen, goed verhaal!

  Ik


  ⚠️ Meld

 16. Op basis van de opgegeven signalementen konden kort daarna twee mannen van 23 en 24 jaar uit Schiedam op de kruising Zwarteweg/Ittersumallee worden

  Euh konden ze dit niet daar afhandelen…


  ⚠️ Meld

 17. Woon zelf in Zuid maar niks gehoord, zat op dat moment gewoon thuis,
  Later meer nieuws en hoop ook meer duidelijke info over wat er precies gebeurde..


  ⚠️ Meld

 18. @Hansje

  Mee eens.

  Laat ze vooral het verkeer in de AA-landen eens aanpakken. Vooral op de kruising Punterdiep-Rolderdiep rijden ze als gekken!!!


  ⚠️ Meld

 19. Ik blijf me verbazen over de enorme kortzichtigheid, vooroordelen van velen die reageren op verschillende nieuwsberichten. Met het grootste gemak koppelen ze het ene incident aan het andere. Bij voorbaat al uitgaan dat het jongeren betreft uit andere culturen, dat Zwolle Zuid een probleemwijk is etc. Laat ik het dan eens omdraaien:
  De meeste mensen die reageren zijn vast mensen die 50 plus zijn of met pensioen, die allemaal heel burgerlijk in een Gaastra jas lopen, dezelfde als die van hun partner. Allemaal rijden in een Opel. Dezelfde fiets fietsen als hun partner, uit verveling met Pasen naar een woonboulevard rijden en weer thuiskomen met een nutteloos ornament voor in de vensterbank, en tenslotte altijd roepen dat vroeger alles beter was…
  Ook voor hen: hele goede feestdagen en misschien eens wat vaker in de spiegel naar jezelf kijken!  ⚠️ Meld

 20. in iedergeval weer even van straat die gasten… zitten hopelijk vast tot na de jaarwisseling… 🙂 niks mis met “burgelijk”…we zijn allemaal burgers in dit land..is een titel waar voor we hebben moeten vechten in het verleden…het is een recht. als je niet burgelijk wil zijn… wat wil je dan? van adel? of slaaf? domdomdom..


  ⚠️ Meld

 21. Het maakt mij niet uit wie er geschoten heeft, als je een vuurwapen nodig hebt om je punt te maken, ben je een zielig hoopje mens!

  Wat mij wel opvalt is dat er een groep is die denkt dat het buitenlanders zijn, daarop komt een reactie van anderen die zeggen dat het gewoon nederlanders zijn. Ik kan dat niet uit het artikel halen. Er staat alleen dat er inwoners uit Den Haag en Schiedam aangehouden zijn. Dat kunnen nederlanders zijn, maar net zo goed kunnen dat buitenlanders zijn.

  Nogmaals, waar ze ook vandaan komen, waar is het misgegaan met je als alles met geweld opgelost moet worden?


  ⚠️ Meld

 22. @Willem: het is burgerlijk. @Passant: de meeste “buitenlanders” zijn gewoon Nederlanders. Over vooroordelen en kortzichtigheid: duidelijker kon ik het niet zeggen. Wie dit niet snapt …


  ⚠️ Meld

 23. Grappig de daders zijn aan gehouden op een kruispunt die niet bestaat.
  Dit heb ik in het verleden al eens eerder aangegeven op weblog Zwolle:D


  ⚠️ Meld

 24. Wat een gewauwel over dit bericht.

  Respect voor ouderen slecht ter been.. belletje trekken hoort niet!

  Hangjeugd hoort er bij.. je hebt ook hang ouderen hoort er ook bij.

  Holtenbroek tuig? zwolle-zuid tuig? moet deze verdeling? zijn we nou niet allemaal Blauwvingers!

  Dineke.. het is een kruising geen kruispunt.


  ⚠️ Meld

 25. Ik begrijp alleen niet waarom ze hier bij ons in ZWolle komen op elkaar te schieten of anders nog wat alsof we hier niet genoeg eigen k… hebben, laat ze maar lekker in hun eigen plek met elkaar gaan afrekenen… Dan nogbij een winkelcentrum waar ouders met kinderen lopen en dat is erg….


  ⚠️ Meld

 26. Het meeste volk uit het westen wat hier heen komt om te schieten is meestal lichtgetint of donkergetint dat is een gegeven waar we niet meer omheen kunnen.Andere culturen andere waarden.


  ⚠️ Meld

 27. Leuk dat mijn voornaam verbastert wordt in de laatste reactie, bericht slaat nergens op. Maar dit figuur reageert op de LWL site net zo dom. Misschien kan de webmaster hier checken wie deze malloot is, ik weet het wel, want op de LWL site is er maar 1 die mij zo noemt. Zielig figuur.


  ⚠️ Meld

 28. Feitelijk weten we nog erg weinig over dit incident, behalve dat het mensen uit Schiedam en Den haag zijn geweest die ons Zwolle Zuid nu tot een soort van criminele locatie hebben gemaakt..

  Je hebt maar enkele gekken (van buitenaf) nodig op een bepaalde plek om er een héél verhaal van te maken.
  Zwolle Zuid is m.i. een relatief rustig en een relatief “crimineel vrij” deel van Zwolle (geweest?).

  Dat zoiets gebeurt is zeker heftig maar of het meteen een stempel op deze wijk moet drukken is niet te hopen en m.i. ook geen realiteit.
  Ik hoop dat het bij een incident blijft en de Politie “Waakzaam en dienstbaar” zal optreden.  ⚠️ Meld

 29. Ik lees met stijgende verbazing alle reacties en er wat staat iedereen toch heerlijk snel met zijn oordeel klaar. Laat ik er dus maar niets van vinden 😉


  ⚠️ Meld

 30. Misschien beetje kortzichtig maar ik vind het ook niet zo raar dat er steeds meer gebeurd hier in Zwolle. M’n huisgenoot probeerde iemand neer te steken en die mocht na 4 uur de cel weer uit, als de politie zo omgaat met al die gewelddadige lui snap ik ook wel dat ze schijt krijgen aan de politie. Als het om geld gaat zijn ze er zo, pleeg je geweld mag je binnen een paar uur weer naar huis.
  Gelukkig dat er geen gewonden zijn gevallen, ben benieuwd wanneer het echt een keer mis gaat.


  ⚠️ Meld

 31. Sorry moet even reageren op de reactie van @hetlevenismooi. Ik geloof dat u niet begrijpt dat de politie de mannen aanhoudt cq oppakt en dat het OM de beslissing maakt dat iemand weer snel op vrije voeten is. Bij deze!


  ⚠️ Meld

Reageer