PEC Zwolle kansloos in Rotterdam

Zwolle – Een schot van Stef Nijland in blessuretijd, gepakt door doelman Erwin Mulder. Verder is PEC Zwolle niet gekomen in De Kuip tegen Feyenoord. De Rotterdammers nemen revanche voor het eerste competitieduel van dit seizoen, toen Zwolle Feyenoord nog versloeg. Ditmaal is de ploeg van Ronald Koeman veel te sterk voor Zwolle (3-0). "We moeten de Kerstvakantie maar gebruiken om eens goed na te denken hoe we dit weer kunnen opbouwen", baalt trainer Ron Jans.

Na een indrukwekkende minuut stilte, wegens het overlijden van Martin Koeman, begon Feyenoord zeer scherp aan het duel. Binnen het half uur hadden de Rotterdammers al een handvol kansen bij elkaar gespeeld. Het was aan doelman Diederik Boer te danken dat Zwolle die beginfase overleefde. Diverse keren stond hij op de juiste plek om schoten van Lex Immers te pareren. De aanvallende middenvelder scoorde echter wel twee keer in de eerste helft. Bij de 1-0 kopte hij eerst nog op de voeten van Joost Broerse. De rebound schoot Immers wel onberispelijk raak. Enkele minuten later profiteerde hij van het wegglijden van Rochdi Achenteh. Met een schuiver in de verre hoek verschalke hij Boer voor de tweede keer deze avond. "Het was niet best", baalde Achenteh. "Het was weerloos, waardeloos, machteloos", constateerde Jans na afloop.

Met een trio wissels (Bart van Hintum, Stef Nijland en Giovanni Hiwat) probeerde trainer Jans te repareren wat er te repareren viel. "We wilden jongens erin die er misschien nog in geloofden en fris waren. Maar drie wissels is natuurlijk niet normaal." Na rust kreeg Zwolle in ieder geval minder kansen tegen. Feyenoord scoorde nog één keer, Jean-Paul Boëtius schoot de bal beheerst in het dak van het doel. In het restant van het duel hield de defensie de rijen gesloten. Nijland zorgde er in blessuretijd voor dat de gasten in ieder geval nog een doelpoging achter hun naam kregen. "We waren vol goede bedoelingen gekomen, maar daar is niets van gekomen", vertelde Jans na afloop.

Verslag van www.peczwolle.nl
Artikel delen:
Reacties 31
 1. Het voetbal was gisteren hopeloos. Ze zijn niet in de buurt van Mulder geweest. Wat zal die het koud hebben gehad…. Het hele elftal deelde mee in de malaise. Met nmm als uitschieters Achenteh, Benson en Jans. Achenteh die er de gewoonte van begint te maken elke wedstrijd een paar blunders te maken, Benson die dat de hele wedstrijd doet (eigenlijk de hele wedstrijd niets doet….) en Jans die blijibaar de scherpte er niet meer in kan brengen en soms keuzes maakt die ik niet helemaal kan volgen.


  ⚠️ Meld

 2. Laten we ons maar concentreren op handhaving in de eredivisie. Daar zal PEC de handen vol aan hebben, gezien het vertoonde spel de laatste maanden. Vrolijk kerstfeest 😀


  ⚠️ Meld

 3. De winnaar van de beker komt rechtstreeks in de groepsfase van de Europa-league. De verliezer heeft nergens meer recht op. Dit zijn de nieuwe regels van de UEFA. De KNVB is er blij mee, omdat met de rechtstreekse plaatsing het belang van de bekercompetitie wordt onderstreept.


  ⚠️ Meld

 4. Grieks U21 international; 10 wedstrijden 2 goals; inmiddels 22 jaar.
  1.000.000 Euro transfer-waarde, vergelijkbaar met onze duurste speler: Matheus Klich.

  Tja de immer geblesseerde Furjel Narsingh daar heb je toch (helaas) niets aan…  ⚠️ Meld

 5. Even koekeloeren op de uithuilsite van de PEC boys (supporters?), wat een pijnlijke mineurstemming. Er zijn nog 16 wedstrijden te gaan, win er hiervan vijf (reële optie), en je staat op 37 punten, voldoende om je zonder billenknijpen te handhaven.

  Het zou zinnig zijn, om met het gegil (Europees voetbal!) te stoppen, want dat werkt op de tegenstander als een rode lap op een stier. Verder is het misschien zinnig als die Fred Benson, geen arrogante uitspraken meer doet in de media (over de Eagles), maar het op het veld laat zien. De klasse heeft jij.

  Sportieve groeten (prettige kerst en een goed nieuw jaar) uit Deventer.  ⚠️ Meld

 6. Bedankt voor de bemoedigende woorden en gefeliciteerd, real eagle, met jullie overwinning vandaag. De meeste PEC-supporters hebben trouwens een realistische instelling, maar even uithuilen na een smadelijk verlies is normaal. Volgende keer zit de tribune weer vol, dus het vertrouwen en zeker de steun is er.:)


  ⚠️ Meld

 7. Het wordt steeds gekker met die Bioscoopsupporters. Als ze verliezen hoor je ze niet. Nee dan knijpt de NOS net de microfoon dicht is hun argument.

  Jaja dat zal wel :'(


  ⚠️ Meld

 8. Mike70 zoals jij zegt dat ze nog europa in kunnen is prachtig maar om je daar te handhaven moet je wel beter voor de dag komen als in die wedstrijd tegen feyenoord.Zoals Ron Jans zegt dat het slecht was zo kom je er in europa helemaal niet.Hopelijk vinden ze na de winterstop de vorm van het begin van de competitie terug en wens ze heelveel succes


  ⚠️ Meld

 9. Welke plek bedoel je jacob waar ze nu staan.Er moet altijd een streven naar een betere plek zijn en dat geld voor iedere club om daar aan te werken.  ⚠️ Meld

 10. De Eagles staan boven ons. Hoe is het mogelijk. Het wordt tijd dat Jans eens ingrijpt in deze groep. Een paar spelers (verdedigers) lopen met hun hoofd in de wolken omdat ze een transfer denken te maken en een spits die er al helemaal niets van bakt.


  ⚠️ Meld

 11. Zal me niets verbazen als onze nieuwe Griek binnenkort gewoon in het Grieks nationaal elftal voetbalt (en dus van’t zomer op het WK in Brazilie!) Net zoals Klich en Mokotjo sinds hun PEC-tijd razendsnel uitkwamen voor hun land.
  Ik voorspel dat Zwolle geweldig terug gaat komen in 2014 !
  🙂


  ⚠️ Meld

 12. Wat dat betreft al weer 3-0 voor de egels eerst de schaal toen de winst en nu boven Pec,weinig actie van al die supporters dat was vroeger wel anders met de trein en Dickie Schuiten.


  ⚠️ Meld

Reageer