Start Sponsorfietstocht kankerpatiënten in Zwolle

Onder luid applaus van vele belangstellenden werd zaterdagmorgen bij het nieuwe Zorg en Servicecentrum Het Zonnehuis aan de Nijenhoflaan in Stadshagen begonnen aan een 600 kilometerlange sponsorfietstocht door jonge (ex)kanker patiënten en broers en zussen van kinderen met kanker.
 
 
De sponsorfietstocht, De Ketting van Ballonnen genaamd, is een, voor de vierde maal te houden fietstocht, van in totaal negen dagen. De route leidt langs zeven kinderoncologische centra in Nederland, waar kinderen met kanker worden behandeld. De deelnemers doen mee aan deze tocht om andere kinderen en hun familie, vrienden en alle anderen te laten zien dat er een leven na kanker kan zijn. Met de tocht halen zij geld binnen voor de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK), die de opbrengst gebruikt voor het project KanjerKetting, een beloningssysteem voor kankerpatiëntjes tijdens de behandeling, en het VOKK Mondiaal Fonds.
 
 
 

Nadat enkele personen van de organiserende en steunende instanties hun woordje hadden gedaan werd onder leiding van de Zwolse Olympisch kampioen roeien Nico Rienks (2 x goud in Seoul en Atlanta) afgeteld voor de start van de eerste kilometers. Een leuke en uniek gegeven is dat de Stichting Blauwvingerrally een donatie doet aan deze Vereniging. Met andere woorden, de ene goede doelenstichting steunt de andere.

 

 

Artikel delen:

Reageer