Vrolijke Kerstdagen in Zwolle

Zwolle – Voor de tweede maal dit seizoen klopt Landstede Basketbal Matrixx Magixx. Meegezogen door de sombere berichtgeving wijzen de previews op een moeilijke, mogelijke negatieve middag voor de Zwollenaren. De energieke, gedreven spelende Blauwvingers trekken zich hier niets van aan en binden de Wijchenaren aan de zegekar, 89-68.

22_dec_13-47.jpg 

In het eerste kwart lijkt het een ‘puntjepuntje-wedstrijd’ te worden. Als Robbie Sihota de 5-9 op het bord schiet, komt Landstede via de uitstekend spelende Leon Williams weer met een driepunter terug. De limegroene supporters hebben iets meer reden tot juichen als Nick Oudendag vier punten op rij scoort en een charge uitlokt op Sergio de Randamie. De Wijchenaren hebben daardoor twee punten voorsprong na tien minuten, 17-19.

22_dec_13-37.jpg 

Via lees verder meer nieuws en foto’s… 

Het tweede kwart blijkt achteraf beslissend. Het zijn de beste tien minuten van Justin Stommes in Zwolse dienst. “Als guards hebben wij de taak leiding te geven aan het team. J.T. en ik wisten het nu wel. Alle ballen op Justin. Die was echt ‘hot’!, “ glimlacht Leon Williams. De vlam slaat in de pan als Stommes ongelooflijk hard dunkt naar 21-19. Na een hustle komt Tiller als overwinnaar uit de strijd waarna Stommes zijn eerste driepunter binnenschiet. In de volgende aanval scoort Williams ook een drietje waarna Stommes met drie opeenvolgende driepunters het pleit beslecht. Matrixx Magixx zet daar aanvallende fouten van Oudendag en Sihota tegenover. Nikki Hulzebos geeft nog maar eens een prachtige assist op Kenrick Zondervan die de daaropvolgende Wijchense aanval blokt. Het is 40-30: het gat is geslagen.

22_dec_13-18.jpg

22_dec_13-70.jpg 

Na de thee ontwaakt Patrick Richard. De tot dusverre onzichtbare Amerikaan schiet twee driepunters binnen. Als Matrixx Magixx na elke score een press zet, lijkt Landstede Basketbal even van slag. Direct balverlies leidt tot een dunk, maar Zondervan laat weten wie baas is in eigen huis. Het is werkelijk een wonder dat de basket na zijn dunk nog aan het plafond hangt. “We hadden wat recht te zetten vandaag. De felheid ontbrak wat de vorige twee wedstrijden. Nu hebben we gespeeld zoals we willen spelen. Zo wil je de Kerst wel in,” meldt Williams voordat hij naar zijn familie loopt.

Het Zwolse publiek klapt zich de handen stuk in het laatste kwart. Publieksspeler J.T. Tiller weet hier wel raad mee. Hij scoort uit een break en voordat hij de bonusvrijeworp verzilvert, neemt hij een aantal high fives in ontvangst. Een volgende steal leidt tot een zwaar protest van Magixx-coach Michael Schuurs met een technische fout tot gevolg. De gemoederen lopen toch wel wat op in het slotkwart. Thijs Vermeulen maakt een opzettelijke fout om een dunk van Hulzebos te verhinderen. De kanaries zijn echter gruwelijk accuraat: 17 van de 18 vrije worpen zijn succesvol.

Beide coaches laten hun basisspelers op de bank in de laatste minuten. Zo kan Lenno Witteveen aantonen dat de Zwolse jeugdopleiding talenten aanlevert. Met een tweetal scores draagt hij zijn steentje bij aan de ruime overwinning.

Na afloop straalt iedereen aan Zwolse kant. Teammanager Jaap Treur vertelt nog maar eens dat het echt een goede wedstrijd was. Stommes legt via tolk Zondervan uit dat de energie van het tweede kwart een fantastisch gevoel heeft gegeven. De Amerikaan lacht als hij spreekt over zijn weekje rust bij familie in Minnesota: “Merry Christmas!”

Wedstrijdverslag van www.landstede-basketbal.nl.

Artikel delen:

Reageer