Schoolschaatsen is een groot succes

Zwolle – Als uitvoerder van het gemeentelijk sportbeleid biedt SportService Zwolle schoolschaatsen aan. Een groot succes, zo laat Tamara Ernst namens SportService Zwolle weten. Ruim 65 groepen/klassen nemen deel aan het schoolschaatsen op de overdekte ijsbaan tegenover het IJsbeelden Festival. “Het gaat om ruim 1500 kinderen”, aldus Ernst. Sinds 7 december kunnen kinderen van groep 5 tot en met 8 van de Zwolse basisscholen vijf weken lang kennismaken met de schaatssport. SportService Zwolle biedt de scholen clinics aan in samenwerking met studenten van Landstede. Zij brengen de kinderen de basistechnieken van het schaatsen bij. Studenten van Deltion verzorgen de facilitaire zaken. De kick-off van het project Schoolschaatsen!, een clinic verzorgd door oud-wereldkampioene Barbara de Loor, vond op dinsdag 10 december plaats.

Niet alleen het reguliere basisonderwijs maakt gebruik van de ijsbaan, ook speciaal onderwijs is vertegenwoordigd. Er zijn zelfs rolstoelen op het ijs gesignaleerd. “Kinderen in een rolstoel willen we ook de belevenis laten ervaren van het op het ijs zijn. Samen met hun klasgenootjes beleven ze dan de kennismaking met schaatsen”, vertelt Ernst. Week 4 van het nieuwe jaar is zelfs speciaal bestemd voor kinderen die speciaal onderwijs volgen.” Na de kerstvakantie gaat het project Schoolschaatsen! nog drie weken verder. Scholen die nog interesse hebben, kunnen contact opnemen met SportService Zwolle. Het succes van het schoolschaatsen voor kinderen heeft er inmiddels toe geleid dat Buitenschoolse Opvang Organisaties ook gebruik gaan maken van de mogelijkheid om te schaatsen op de ijsbaan.

In de kerstvakantie is er geen schaatsen voor basisscholieren. De ijsbaan, die behoort tot de landelijke IJSTIJD!-banen, is dan toegankelijk voor iedereen die een achtje wil draaien of wat meters op de schaats wil maken. De ijsbaan is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Op donderdag (met uitzondering van tweede kerstdag) en zaterdag zelfs tot 21.00 uur. Na de kerstvakantie is de ijsbaan op maandag en dinsdag geopend van 15.00 tot 17.30 uur, woensdag al vanaf 13.00 tot 17.30 uur. Schaatsen op donderdagen kan van 15.00 tot 21.00 uur. Op vrijdag is de baan geopend van 14.00 tot 17.30 uur. De openingstijden in het weekend veranderen niet, namelijk op zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur en op zondag van 10.00 tot 17.30 uur. De prijs voor twee uur schaatsen bedraagt € 3,-. Heb je geen schaatsen? Geen nood, want er zijn schaatsen in allerlei soorten en maten te huur voor € 3,-.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Je halt me de woorden uit de mond Johanna1, dat was ook mijn 1e gedachte toen ik de kop van dit stukje las. Leer ze maar zwemmen, veeeel belangrijker!!!!!!!!!!!


    ⚠️ Meld

Reageer