Man aangehouden voor bezit illegaal vuurwerk

Zwolle – De politie in Zwolle heeft maandag 23 december 313 kilogram illegaal vuurwerk in beslag genomen in een woning en een bedrijfspand in Zwolle. Een 42-jarige man uit Zwolle is hiervoor aangehouden.

Agenten gingen omstreeks 14.45 uur naar de woning van de man na een anonieme melding dat er illegaal vuurwerk zou zijn opgeslagen. Er bleek inderdaad illegaal vuurwerk te zijn. Ook lag er vuurwerk opgeslagen in het bedrijfspand van de man in Zwolle. In totaal ging het om zo’n 313 kilogram. Het vuurwerk is in beslag genomen en zal worden vernietigd. De Zwollenaar krijgt proces-verbaal. Illegaal vuurwerk is niet alleen strafbaar, het is ook zeer gevaarlijk. Grote partijen (illegaal) vuurwerk die in woonbuurten of andere niet veilige plekken worden opgeslagen, vormen een reëel gevaar voor omwonenden. Jaarlijks vinden persoonlijke ongelukken plaats met illegaal vuurwerk, met ernstig letsel of zelfs dodelijke slachtoffers tot gevolg. De politie roept daarom mensen op om zich te melden als zij informatie hebben over opslag en/of handel in illegaal vuurwerk. Dit kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. 

 

Artikel delen:
Reacties 27
 1. Dat klopt, maar dit soort mensen (zoals de eerste reactie) die denken dat ze er verstand van hebben, dat hebben ze niet dus roepen ze maar wat zoals Enschede. die weten niet beter.


  ⚠️ Meld

 2. ik ken deze persoon en is geen handelaar die vind het mooi om wat af te schieten rond twaalf uur waar iedereen naar kijkt en zegt prachtig ook de mensen die nou belachelijke dingen schrijven.Vind het daarom wel zielig voor de anonieme tip en in dit geval denk ik zelfs dat het afgunst is en wie heeft er in zijn leven niet eens illegaal vuurwerk gekocht. mensen die schrijven over Enschede is wel een heel ander
  geval en gaat om duizenden kilo’s.


  ⚠️ Meld

 3. eh…. even denken hoor… wanneer heb ik voor het laatst 313 kilo illegaal vuurwerk gekocht…. weet het zo niet.. sorry Rick, dat ik daarmee jouw stelling ontkracht…  ⚠️ Meld

 4. 313 kilogram illegaal vuurwerk in beslag genome

  😮

  Bericht door rick, op 25 december 2013 om 11:16

  ik ken deze persoon en is geen handelaar die vind het mooi om wat af te schieten

  ?_?_?


  ⚠️ Meld

 5. 313 kilo is veel, maar het is ook maar 1 keer in het jaar oud&nieuw. Ik ken zelf ook mensen die dat doen, en van dat vuurwerk genieten we elk jaar van als dat de lucht in gaat.


  ⚠️ Meld

 6. Sorry hoor dennisdj, maar als je 313 kg illegaal vuurwerk opgeslagen hebt dan houd je je gewoon bezig met criminele activiteiten. Ik moet er niet aan denken wat er was gebeurd met de Huizen en de mensen in de omgeving als deze voorraad was ontploft. Het zal best een aardige man zijn, maar hij verdient het om goed gestraft te worden, in de hoop dat hij dit soort stommiteiten nooit meer overhoop haalt.


  ⚠️ Meld

 7. Dat kan je over van alles wel zeggen ik moet er niet aan denken wat er gebeurd als er een vliegtuig zomaar in een woonwijk stort of de voorraad van het leger zomaar ontploft of….als…. Dan kun je zoveel dingen bedenken die niet gebeuren.


  ⚠️ Meld

 8. Ja hoor daar hebben we onze moraalridder Stadshagenees weer.
  Gewoon een beetje handel voor oud en nieuw laat gaan deze man.
  Laat ze al dat criminele oost blok tuig maar aan pakken wat oude mensen berooft en helemaal totaal los slaat, maar ja die staan binnen twee uur weer buiten.


  ⚠️ Meld

 9. Rogiert, wat heeft je opmerking over oostbloktuig met dit topic te maken? Hoe zou jij het vinden als ze zo’n hoeveelheid vuurwerk bij je buurman in huis zouden vinden?


  ⚠️ Meld

 10. Het is verschrikkelijk !! Ik moet er niet aan denken , om er bij in de buurt te wonen..Deze persoon moet de zwaarste straf hebben !!

  – editted –

  verdiep je in de materie, en je kijkt anders tegen dit soort berichten aan.  ⚠️ Meld

 11. Zwolle zuid , gelukkig voor hun woon je er ook niet naast, nog meer zorgen met zoon buurman!
  En ik zou er best naast willen woonen hoor!!!
  Mooi al dat vuurwerk toch!!!


  ⚠️ Meld

 12. Waar moeten wij ons in verdiepen Zwolle-zuid? Feit is dat er ruim 300 kg illegaal vuurwerk gevonden is bij deze meneer. Dan ben je dus heel erg strafbaar. Mensen die dit doorgeven aan de politie doen gewoon hun burgerplicht, of ze dat nu anoniem doen of niet. Veiligheid is een groot goed. Maar kennelijk denk jij daar anders over.


  ⚠️ Meld

Reageer