Kerstdiner WRZV-hallen

Zwolle – Maandag 23 december was het traditionele kerstdiner voor minima in de WRZV-hallen. Het werd georganiseerd door de Herberg en het was er druk en gezellig.

23-12-2013_kerstdiner_voor_minima-wrzv_hallen_01.jpg

23-12-2013_kerstdiner_voor_minima-wrzv_hallen_02.jpg

23-12-2013_kerstdiner_voor_minima-wrzv_hallen_03.jpg

23-12-2013_kerstdiner_voor_minima-wrzv_hallen_04.jpg

Meer foto’s na de lees verder…

23-12-2013_kerstdiner_voor_minima-wrzv_hallen_05.jpg
23-12-2013_kerstdiner_voor_minima-wrzv_hallen_06.jpg
23-12-2013_kerstdiner_voor_minima-wrzv_hallen_07.jpg
23-12-2013_kerstdiner_voor_minima-wrzv_hallen_08.jpg
23-12-2013_kerstdiner_voor_minima-wrzv_hallen_09.jpg
23-12-2013_kerstdiner_voor_minima-wrzv_hallen_10.jpg 
Artikel delen:
Reacties 53
 1. Polen heeft op dit moment ook betere economische groei dan Nederland @terstal en die vrachtwagens hoeven daar niet meer heen want ze zijn hier aan het werk de Polen.


  ⚠️ Meld

 2. Mooi dat dit mogelijk is, maar ik wi? wel opmerken dat wanneer je bij al deze minima thuis de smartphones, pc’s en de flatscreens zou tellen er mischien nog 20 echte minima overblijven.


  ⚠️ Meld

 3. @gansje 13:55,

  dat hebben ze echt niet hoor !!!

  denk je nu echt dat die mensen voor beetje eten
  helemaal (door weer & wind) naar de wrzv hallen komen,

  als echt honger hebt ja dan ga je wel, 😮  ⚠️ Meld

 4. je hebt echt wel minima’s maar het gros van deze mensen kan niet zonder tabak en/of drank, als ze dat niet meer kochten blijft en meer geld over voor de rest


  ⚠️ Meld

 5. Prima initiatief. En als je bij de minima hoort, als gezin, betekend het niet automatisch dat en niemand in het gezin werkt. Er zijn genoeg gezinnen die het hoofd maar net boven water kunnen houden.

  @Gansje, belachelijke opmerking.


  ⚠️ Meld

 6. Niemand in Zwolle hoeft honger te hebben. Als je door wat voor verslaving dan ook geen geld meer voor eten hebt, moet opname in een kliniek volgen.


  ⚠️ Meld

 7. “Waar ging het mis”:
  door onze schulden-economie. (en het weer toestaan van derivaten in de jaren 80 te beginnen in de VS, hoe stom kan men zijn met de kennis van 1929 op Wall-street !)

  Al het geld dat erin wordt gepompt wordt bij lange niet gedekt door productie en diensten, die worden geleverd.

  Groot probleem.  ⚠️ Meld

 8. !!! wtf!! heeft dit forum geen bescherming op je naam? ik gebruik al jaren de naam gansje69 en nu zie ik ineens iemand anders berichten plaatsen onder MIJN naam!!!!


  ⚠️ Meld

 9. Rogiert, als jij je reactie echt meent, dan kan geen baan of salaris jouw kortzichtige domheid compenseren. Je bent dan het gras onder de schoenen van een werkloze nog niet waard.


  ⚠️ Meld

 10. Wat een vooroordelen toch weer. Ik mocht erbij zijn en daardoor hoef ik deze week mijn geld eens niet uit te geven aan eten en kon ik vandaag in de wibra nieuwe onderbroeken en sokken kopen. De oude zaten vol gaten. Al heel lang, want dat zag toch niemand. Aan mij zie je niets aan de buitenkant. Ik denk dat menig iemand denkt: wat moet die hier?
  En ik ben superblij met de sjaal die in het kerstpakket zat, want nu heb ik een lekker warme sjaal.

  Ik kom niet bij de voedselbank, ik red mezelf. Maar dit extraatje was erg welkom.

  Ik ben geen sloeber. Ik ben arbeidsongeschikt en doe hard mijn best om toch een opleiding te volgen. Waar ik al superlang over doe, omdat ik niet kan wat een ander kan. Maar ik ga hem wel halen en dan kan ik ook werken. En daarmee heb ik geluk, want er zijn genoeg mensen die dat niet kunnen.

  Ik had ook niet kunnen gaan en dan had ik nog wat langer in mijn oude ondergoed doorgelopen. En zonder pc kom je nergens tegenwoordig. Dus dat slaat ook nergens op.

  Ik hoop dat al die veroordelende mensen zelf nooit in een dergelijke situatie komen. Ik heb altijd de wens dat mensen meer inlevingsvermogen hebben.
  Zodat ze kunnen snappen hoe het is om met 30 of 40 euro in de week rond te moeten komen. Daar moet je dan alles van doen en niet alleen je boodschappen. Ook als er iets stuk gaat bv de wasmachine, en als je geen geld hebt: dan moet je op de hand wassen. Dat heb ik een half jaar gedaan en toen had ik gelukkig genoeg om een wasmachine te kopen en daarna stond de teller weer op nul.
  En als je kleren kapot zijn, dan moet je naar de kringloop en hopen dat daar iets hangt wat je er niet uit laat zien als een sloeber. En als je zoals ik xp op je computer hebt, omdat het ding al wat langer meegaat en er niets hogers op wil draaien dan heb je in april een probleem. Want geld voor een nieuwe is er niet. Net als mijn printer, hartstikke kapot. Beetje ingewikkeld als je verslagen moet printen. Ik weet het antwoord nog niet. Ik vind er wel weer wat op. Ik doe al 7 jaar met mijn schoenen. Ik koop pas nieuwe als de zool een gat heeft en ik er niet meer op kan lopen.

  En ja, ik heb een zonde. Ik heb een kat. En die kost geld. Dat vinden mensen tegenwoordig ook niet kunnen als je van een uitkering leeft. Mijn kat was er voor de uitkering en is mijn alles. Dus als die naar de dierenarts moet eet ik minder.

  Ik hoop dat je een plaatje kunt maken en je eerst nadenkt voor je veroordeelt.Ik hoef geen medelijden. Maar die veroordelingen, die mogen er weleens af.

  Mensen van de WRZV-hallen: heel erg bedankt. De mensen waren vriendelijk en warm. Het was lekker eten en fijn om eens uit eten te kunnen. En dat pakket: het past niet eens in mijn kastje, ik heb nooit zoveel eten. Ik ben er heel blij mee!  ⚠️ Meld

 11. Trek het je niet aan, Anne en anderen. Veel mensen denken dat armoede hen niet kan overkomen. Het is prettiger te denken dat het de eigen schuld is van de mensen die gebruik moeten maken van de voedelbank of dit initiatief dan dat het pure pech is. In het laatste geval kan het jezelf ook overkomen. En er zijn helaas legio harteloze mensen, zoals uit bovenstaand maar weer eens blijkt. En Rogiert? Dat is gewoon een zelfingenomen trol met een totaal gebrek aan inlevingsvermogen.  ⚠️ Meld

 12. Zo zie je maar weer, je kijkt er wel op maar niet erin.
  Niet zo snel veroordelen.
  En een huisdier is inderdaad niet zo erg, er is maar 1 ding waar ik pissig van kan worden. Klagen dat er geen geld voor eten is maar wel een pakje sigaretten per dag wegpaffen. Tuurlijk stoppen valt niet voor iedereen mee maar is te doen, dussss…..


  ⚠️ Meld

 13. Dat lijkt me het akeligste bij-effect van armoede: dat iedereen meent te weten hoe je het best je geld kunt besteden, wat je wel en wat je niet mag kopen van je geld en dat ook ongegeneerd luid verkondigt. Laten die mensen die vinden dat arme mensen niet mogen roken, drinken, huisdieren hebben, een smartphone, PC, TV of weet ik veel wat, eens goed om zich heen kijken wat zij zelf allemaal in huis hebben en wat ze wekelijks naar binnen kruien. En bedenk eens hoe het voelt wanneer anderen daar commentaar op hebben.
  Of is dat negatieve commentaar om te rechtvaardigen dat je geen medelijden hebt met mensen die nauwelijks kunnen rondkomen?


  ⚠️ Meld

 14. Dat bedoel ik ik zie al die mensen wel met pakken shag lopen goedkope blikken bier en de kar vol met honde of kattevoer,misschien dat een andere levens wijze daarbij wat kan helpen.En ach als mensen je voor trol uitmaken is gewoon een teken van niet kunnen waarderen dat een iemand anders een afwijkende mening heeft.Nee we moeten hier bij bepaalde mensen op dit weblog volledig in de pas lopen anders deug je niet.Jammer is dat


  ⚠️ Meld

 15. Ho ho Rogiert, jij begint met schelden op mensen waarvan jij de achtergrond niet weet. Je plakt een lukraak aantal waarnemingen van je aan elkaar, trekt daaruit een wilde conclusie en begint dan ook nog mensen voor sloebers uit te maken. Als ik op de foto’s kijk, dan zie ik daar bijvoorbeeld moeders met kinderen rondlopen. Fantastisch lieve en zich inzettende vaders en moeders met hun kinderen, die misschien jouw reactie lezen en zich dan nog eens beroerder voelen dan ze al waren door de financiële situatie.
  Dat is waarom men fel op jou reageert. Je kunt dan niet ineens het slachtoffer uithangen door te stellen dat je je mening niet mag geven. Dat valt dan totaal niet serieus te nemen. Ik hoop dat je begrijpt dat je soms een hoop kapot kan maken met wat je zegt. Terwijl je ook in staat bent dingen te zeggen waar iets moois mee te bouwen valt. Aan jou de keus, fijne feestdagen!


  ⚠️ Meld

 16. Mensen negeer die Rogiert maar, schelden is zijn lust en zijn leven, net als het reageren onder allerlei nicknames op verschillende internet-fora. Zielig figuur.


  ⚠️ Meld

 17. Misschien wil Anne haar emailadres hier niet publiceren, kerstman. Lijkt me ook verstandig om dat niet te doen. Wijzer lijkt mij om het via admin te arrangeren. Als jij daar je mailadres achterlaat, kan Anne je zo bereiken. Wat een mooi aanbod is het. Pluim daarvoor!


  ⚠️ Meld

 18. Anne, prachtig omschreven hoe jouw situatie is en hoe je daarmee omgaat. Ik heb daar zeer veel respect voor. Mooi dat er dit soort initiatieven zijn in Zwolle en dat zoveel vrijwilligers hier een bijdrage aan leveren. Ik wens iedereen een fijne en goede kerst en het allerbeste voor 2014. Ik hoop dat onze welvaart in 2014 wat eerlijker verdeeld gaat worden, mensen die het moeilijk hebben, om wat voor reden dan ook, mogen we niet in de kou laten staan.


  ⚠️ Meld

 19. @Anne,

  als je je PC naar WLZ sponsor PC Service Zwolle brengt, dan kan Piet ‘m upgraden naar een behoorlijk niveau en neem ik de kosten voor mijn rekening.
  Mijn gegevens zijn bij de redactie bekend en Piet is een zeer goede bekende van mij dus dat komt wel goed.

  Het staat een ieder natuurlijk vrij om ook een bijdrage in de rekening te leveren om daarmee de computer van Anne een extra boost te geven, zodat ze weer jaren vooruit kan.
  Graag zelfs… 😉


  ⚠️ Meld

 20. Mooi initiatief.
  Fijn dat er ook minima zonder schulden mochten komen.
  Alle andere initiatieven, zoals de voedselbank zijn alleen maar voor minima met schulden.
  Hierdoor komt een kennis, die heel knap met weinig geld rond komt, niet in aanmerking.
  Mijn bijdrage doe ik dan ook niet naar de voedselbank, maar naar haar.


  ⚠️ Meld

 21. Stadshagenees ik weet niet waar u mij van beschuldigd maar het zit u wel dwars.Is er soms iemand bij u in de familie die u dwars zit?Want ik krijg een klein beetje het gevoel dat u lastig wordt gevallen.Kunt u aangeven welke fora ik dan bewandel graag reactie.


  ⚠️ Meld

 22. @Suzanne,
  Helaas is de situatie zo dat mensen die er willens en wetens een puinhoop van maken er altijd van verzekerd zijn dat er weer een vangnetje voor ze is.
  Kom je rond van een minimuminkomen en hou je toch je huishoudboekje op orde dan kun je je geen misstap veroorloven.
  Toon je goede wil en ga je onder je niveau werken(wat ik al jaren doe) dan krijg je wel weer een brief van de belastingdienst met een enorme aanslag en ook het CWI maakt er een sport van om je elke week met meerdere dwingende brieven te bestoken.
  Als je dan aanspraak wil maken op een regeling wordt je verteld dat je te gezond bent, te jong bent of net te oud, je best onder je niveau kunt werken en dat het potje voor opleidingen net op is.
  Good luck to you, zeg maar.


  ⚠️ Meld

 23. Misschien dat Stadshagenees ook wat computers kan brengen of maken want het enigste wat hij doet is vanaf de zijlijn schreeuwen.
  Ik heb in ieder geval mijn kerstpakket afgestaan aan de voedselbank en er bij gezegd dat het voor mensen is die het echt kunnen gebruiken en niet dat volk wat alleen maar klaagt en zeurt.ik hoop dat mijn pakket naar mensen zoals Zwolleeder is gegaan.  ⚠️ Meld

 24. Mijn kerstpakket is ook naar de voedselbank gegaan en ik heb ool wat kerstpakketten van collega’s kunnen scoren en aan de voedselbank gedoneer. En Rogiert: wat jou dwarszit interesseert mij helemaal niks, gezien jouw ronduit a-sociale commentaar eerder op dit bericht.


  ⚠️ Meld

 25. Ja tuurlijk jou pakket is ook in 1 keer naar de voedselbank gegaan kun je niks beters verzinnen?Veel schreeuwen aan de zijlijn Stadshagenees maar niks doen.Eigenlijk moet ik ook geen aandacht meer aan jou besteden want dat zijn er wel meer die zat zijn van jou commentaar op dit weblog.


  ⚠️ Meld

 26. Wat een warme reacties.

  @kerstman en JeanJacquesRousseau. Dankjulliewel. Ik ben er stil van.
  Weet ook even niet wat te schrijven.
  Ik ga morgen mailen met (de) kerstman en mijn gegevens aan de redactie geven.


  ⚠️ Meld

 27. @kerstman. Ik heb je emailadres opgeschreven. Misschien handig dat iemand het adres weghaalt zodat je geen ongewenste email krijgt.

  ===========

  Gelukt


  ⚠️ Meld

 28. Rogiert, niet iedereen kan even naar de voedselbank toe. Instanties verwijzen jouw door mocht je er gebruik van willen maken. Dus jouw pakket kan bij een ieder die daar wat komt halen terecht komen. En staar je niet blind op wat mensen krijgen bij de voedselbank.
  Kunnen ze echt niet de hele week mee toe.


  ⚠️ Meld

Reageer