Topdag IJsbeelden Festival in Zwolle

Zwolle – Op tweede kerstdag hebben maar liefst vierduizend mensen een bezoek gebracht aan het IJsbeelden Festival in Zwolle. Dat is een toename van 30 procent ten opzichte van tweede kerstdag tijdens de vorige editie. Het IJsbeelden Festival, dat als thema ‘200 Jaar Koninkrijk der Nederlanden’ heeft, is nog geopend tot en met 26 januari 2014.

Ook al was er sprake van een record aantal bezoekers op één dag, de wachttijden waren zeer gering en aanzienlijk korter dan bij de voorgaande edities van het IJsbeelden Festival. Dit heeft te maken met de nieuwe opstelling en indeling. Ook de ijsbaan op het Rodetorenplein kende een goede dag. Het was er lekker druk.

Opvallend was het aantal mensen dat er een dagje uit van maakte en het bezoek aan de sprookjesachtige ijs- en sneeuwbeelden combineerde met schaatsen op de ijsbaan en warme chocolademelk drinken. Op die manier ervaren zij toch een wintergevoel in de kerstvakantie.

Marc Huitink, een van de vier ondernemers achter het IJsbeelden Festival, spreekt van een leuke sfeer. “Het is voor ons genieten dat zoveel mensen zoveel plezier beleven aan hun dagje uit. De combinatie van de ijsbaan en de ijsbeelden blijkt een groot succes te zijn. Daar zijn we trots op.”

Dat er de komende periode nog de nodige bezoekers te verwachten zijn, blijkt wel uit de online kaartverkoop via See Tickets. Een groot deel van de reeds verkochte kaarten is nog niet bij de kassa van het IJsbeelden Festival ingeleverd.

De organisatie van het IJsbeelden Festival heeft besloten om de openingstijden te verruimen. In plaats van 17.00 uur sluit het IJsbeelden Festival vanaf heden dagelijks de poorten om 18.00 uur. Met uitzondering van donderdagavonden, want op deze koopavonden kunnen bezoekers tot 21.00 uur terecht.

Artikel delen:

Reageer