Genomineerden SportGala Zwolle bekend

Zwolle – De genomineerden voor de derde editie van het SportGala Zwolle, zaterdag 25 januari in het Landstede Sportcentrum, zijn bekend. Het stemmen kan dus beginnen. Ga snel naar de site www.sportgalazwolle.nl en stem op jouw favorieten! Er kan gestemd worden tot en met woensdag 15 januari 2014.

In de categorie Sportman zijn Michel Mulder (schaatsen/skeeleren), Ronald Mulder (schaatsen/skeeleren) en Reinder Nummerdor (beachvolleybal) genomineerd. Bij de vrouwen zijn genomineerd Lotte van Beek (schaatsen), Lynn Knippenborg (handbal) en Kirsten Wild (wielrennen). Duco Furda (atletiek), Bas Tietema (wielrennen) en Lenno Witteveen (basketbal) gaan uitmaken wie het Sporttalent van het jaar wordt. Genomineerd voor Sportploeg van het jaar 2013 zijn de dames van CSE/VC Zwolle (volleybal), de heren van HC Zwolle (hockey) en de heren van Landstede Volleybal (volleybal). En in de categorie Sportcoach strijden Berthold Berger (BB-lopers), Ferry de Jong (CSE/VC Zwolle) en Redbad Strikwerda (Landstede Volleybal) om de titel. Voor de categorie Sporter met een beperking zijn helaas geen sporters aangedragen, maar de jury beraadt zich nog wat te doen met de prijs.

Voor de genoemde categorieën tellen de stemmen van het publiek voor één derde mee, de beoordeling van de vakjury twee derde. Bij de volgende drie categorieën bepaalt het publiek volledig wie er zaterdag 25 januari het podium mogen beklimmen. In aanmerking voor de titel Sportvrijwilliger van het jaar komen Jan ter Burg (HTC), Jascha Slot-Eefting (Swol 1894) en Janny Stevens (PEC 1910). En de Sportstimuleringsprijs gaat naar Blue Hawks, Hockey Club Zwolle of Sportpark Marslanden. Tot slot wordt tijdens het SportGala Zwolle ook het Sportiefste schoolinitiatief van het jaar bekend gemaakt. Daarvoor zijn genomineerd: HomeRide (Van der Capellen SG), Schoolsportvereniging Holtenbroek (Bewegende School) en Windesheim Run (Calo Windesheim).

SportGala Zwolle is een initiatief van Stichting Sportief Zwolle. De derde editie wordt zaterdag 25 januari gehouden in het Landstede Sportcentrum, Hogeland 10 in Zwolle. Toegangskaarten – 5 euro per stuk – zijn alléén verkrijgbaar bij SportService Zwolle, Tesselschadestraat 155 in Zwolle (geen pin-mogelijkheid). SportService Zwolle is tot en met vrijdag 3 januari gesloten.

Stemmen kan tot en met 15 januari!

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Net als ieder jaar een al uitgemaakte zaak, en geen verrassingen. Zwolle is dan ook veel te klein voor dit soort verkiezingen.

  Sportman: Michel Mulder
  Sportvrouw: Lotte van Beek
  Sportploeg: Landstede Volleybal  ⚠️ Meld

 2. Jenita gelukkig is het jaar bijna voorbij, iedereen kan nu weer goede voornemens naar voren brengen, zal me benieuwen wat jouw goede voornemens zijn, misschien optimisme i.p.v. negativiteit zou de wereld in ieder geval leuker maken. in ieder geval succes!!>:(


  ⚠️ Meld

Reageer