Berkum winnaar Jo van Marle-zaalvoetbaltoernooi

Zwolle – Hoofdklasser Berkum is zaterdag voor de tweede keer op rij winnaar geworden van het Jo van Marle-zaalvoetbaltoernooi voor Zwolse amateurclubs. In een spannende eindstrijd werd Dieze West, ook vorig jaar al finalist, aan de kant gezet maar daar had Berkum na verlenging wél een strafschoppenserie voor nodig.

In de finale keek Berkum tegen het sterk spelende Dieze West lange tijd tegen een achterstand aan en er waren nog minder dan vijf minuten te gaan toen uitblinker Frank Hoolsema de stand eindelijk naar 1-1 omboog. Beide ploegen deden niet veel onder voor elkaar onder met kansen over en weer, waarbij aan beide kanten paal en lat diverse keren werden geteisterd. Toen het na de reguliere speeltijd nog steeds gelijk stond werd er vijf minuten verlengd, maar ook dat was niet genoeg om de beslissing te brengen. Die moest dus uit een strafschoppenserie komen en daarin toonde Berkum zich de koelbloedigste. Keeper Bram Muis vervulde daarbij een glansrol door de vierde penalty van Dieze West te keren en vervolgens schoot Chris van der Meulen zijn ploeg met de vijfde Berkum-strafschop naar de toernooiwinst.

Na drie overwinningen en een remise op de eerste wedstrijddag won Berkum de laatste twee wedstrijden in de poulefase. Eerst werd ZAC met 0-2 verslagen door doelpunten van Chris van der Meulen en Frank Hoolsema, die beiden goed op dreef waren in dit toernooi. Vervolgens was Berkum met 4-1 te sterk voor CSV met liefst drie goals van Chris van der Meulen. De vierde werd gemaakt door Dirk Muis die een lange solo bekroonde met een fraai afstandsschot en een eerste plek voor Berkum in de zware poule B van het toernooi. In de halve ‘kruisfinale’ werd daarna met 5-1 gewonnen van derdeklasser EDON, dat verrassend ver was gekomen maar in de halve eindstrijd toch een maatje te klein bleek. Ditmaal zorgde Frank Hoolsema voor de eerste drie doelpunten en daarna scoorden Yassine Assa en Chris van der Meulen de vierde en vijfde Berkum-goal, waarmee een finaleplaats werd verdiend.De uiteindelijke toernooiwinst was natuurlijk niet alleen te danken aan de talrijke doelpuntenmakers, want ook de Berkum-verdediging en de elkaar afwisselende keepers Mathijs Bouwhuis en Bram Muis waren beide dagen uitstekend in vorm. Dat blijkt wel uit het feit dat er in zes poulewedstrijden slechts twee tegengoals werden geïncasseerd en ook in de halve eindstrijd en de finale werden de tegenstanders maar twee doelpunten gegund. De tweede toernooiwinst op rij was daarom een mooi teamresultaat voor de spelers van Berkums ‘gelegenheidscoach’ Ronald Korterik.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Het was inderdaad een mooi, attractief en zeker sportief toernooi waar de tribunes weer vol waren gelopen voor het jaarlijkse Jo van Marletoernooi! Complimenten aan organisatie en met name Lucien van Peer, wie de zaakjes weer goed op orde had. Bravo!:D


  ⚠️ Meld

 2. Deze verslaggever is volgens mij een Berkummer….jammer.
  Geeft geen goed beeld van een mooi toernooi waarbij ook de ploegen van HFC Storica, Edon en SVI zeker kansen op de finale hadden.


  ⚠️ Meld

 3. @Johanzwolle
  Berkum heeft de communicatie goed voor elkaar. Lees op Weblog Zwolle maar de wekelijkse vooraankondigingen en wedstrijdverslagen.
  Voor een neutrale lezer vaak zeer eenzijdig. Maar goede promotie voor Berkum. Zeer slim.


  ⚠️ Meld

Reageer