Oliebollen bakken voor Hospice Zwolle

Zwolle – De actie “Oliebollen tegen…” ondersteunt dit jaar de stichting Hospice Zwolle, een opvang met begeleiding voor terminaal zieken. De Zwolse stichting is gekozen uit vele tientallen aanmeldingen. “Oliebollen tegen…” hoopt dit jaar een mooi bedrag op te halen voor dit goede doel. Dit jaar werd er gebakken op maandag op de Wilhelm Röntgenstraat in de Marslanden. Wethouder René de Heer bakte ook mee!

30-12-2013_oliebollen_aktie_tbv_het_hospice_01.jpg 

Particulieren en bedrijven konden deze dag hun oliebollen vers gebakken afhalen of ze laten bezorgen. Op de afhaallocatie was gezellige muziek, glühwein, koffie en warme chocomelk verkrijgbaar. Het initiatief om oliebollen te bakken voor een goed doel is in 2011 ontstaan toen een viertal ondernemers uit de Marslanden besloten hun jaarlijkse bakdagje niet alleen voor eigen vermaak en smaak te organiseren maar het bakken en verkopen van oliebollen aan te wenden om een Zwols goed doel te ondersteunen. Ondernemers Jack de Haan, de broers Martijn en Peter Bloemink bakten in 2011 meer dan 6000 bollen en haalden daarmee € 5281.57 op voor ‘Linda tegen Melanoom’, in 2012 werden een paar duizend meer bollen gebakken en dat leverde € 7710,- op voor ‘Autisme Sportief’. De verwachting is dit jaar nog meer oliebollen weg te zetten.

30-12-2013_oliebollen_aktie_tbv_het_hospice_04.jpg

30-12-2013_oliebollen_aktie_tbv_het_hospice_03.jpg

30-12-2013_oliebollen_aktie_tbv_het_hospice_02.jpg 

Stichting Hospice Zwolle is opgericht, met als doel in Zwolle een onafhankelijk kleinschalig hospice te realiseren. Een hospice is een palliatieve woonvoorziening waar mensen in de terminale fase van hun leven in een huiselijke sfeer de mogelijkheid wordt geboden om verzorgd en begeleid de laatste levensfase door te brengen als dat thuis niet mogelijk of wenselijk is. We begeleiden de gasten en hun naasten met een team, goed opgeleide vrijwilligers, in samenwerking met de professionele thuiszorg. De eigen huisarts en eventuele thuiszorg blijft betrokken voor de medische begeleiding. Bij de zorgverlening wordt uitgegaan van de wensen van de gasten en hun familie. Meer info op www.hospicezwolle.nl.

Artikel delen: