Ode aan Robert Long op Cultuurschip Thor

Zwolle – Op zondag 12 januari komen muzikale herinneringen aan Robert Long tot leven in het Uurtje Cultuurtje op Cultuurschip Thor. Zanger Wouter Penris zingt de mooiste en meest bekende nummers, hij wordt daarbij begeleid door Rik Elings aan de vleugel.

De helaas veel te vroeg overleden Robert Long liet een omvangrijk oeuvre na waaruit de bekende Zwolse zanger Wouter Penris een zorgvuldige selectie zal laten horen. Robert Long schreef en zong prachtige Nederlandstalige luisterliedjes met een diepgaand, zacht en soms scherp karakter en een vleugje jazz. Wouter is een veelzijdig zanger en muzikant, hij vertolkte al eerder in een uitverkocht Cultuurschip Thor de muziek van Ramses Shaffy. Destijds net als nu, met Marieke Briek als gastzangeres en begeleid door Rik Elings aan de vleugel.

Er is een onmiskenbare gelijkenis in de diepe warme stem en de soepele virtuositeit  tussen Robert Long en Wouter Penris.  Een greep uit de setlist: ‘Waarom huil je nou’, ‘Jezus redt’, ‘Vieze Lieze’, ‘Liefste mijn liefste’, ‘ Allemaal angst’, ‘Flink zijn’. In dit ‘Uurtje Cultuurtje’ zullen de liefhebbers van Robert Long en zijn liedjes heerlijk terug gaan in de tijd. Voor anderen zal het een aangename kennismaking zijn met dit zeer bijzondere repertoire uit de jaren zeventig.

 

De Uurtje Cultuurtje Concerten van ‘Robert Long’ vinden plaats op zondag 12 januari om 12.00 uur en om 15.00 uur. Inloop, met inbegrepen kopje koffie of thee, een half uur voor aanvang. Entree € 12,- Kaarten reserveren kan via de website www.cultuurschipthor.nl.

 

Cultuurschip Thor ligt in de Thorbeckegracht. Adres: Pletterstraat 24, 8011 VG Zwolle, www.cultuurschipthor.nl

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.