God na de beeldenstorm

Zwolle – Na de beeldenstorm van de moderne theologie zijn veel mensen onzeker over hoe je kunt geloven. Moeten we blijven geloven in het oude idee van een God die boven de wereld staat? Of hebben we wat met een God die niet bestaat? Professor Rick Benjamins ziet een derde weg. Benjamins is hoogleraar vrijzinnige theologie en spreekt op donderdag 9 januari om 20.00 uur in de Oosterkerk te Zwolle. Iedereen is van harte welkom.

 

Benjamins laat zich inspireren door de Amerikaanse theologen Gordon Kaufman en John Caputo. Kaufman neemt de evolutie serieus en verbindt God met de creativiteit in de wereld waardoor de mens gedragen wordt. Daaraan kan de mens zelf ook bijdragen. Caputo wil God niet zien als sterke macht die de wereld regeert, maar als zwakke macht die huist in wat er voorvalt. De naam van God verbindt hij met hoop op rechtvaardigheid, gastvrijheid, vergeving en nieuw leven.

De bijeenkomst met Rick Benjamins vindt plaats op donderdag 9 januari van 20.00 tot 22.00 uur in de Oosterkerk. Adres: Koewegje 2 (nabij de Turfmarkt). Informatie: ds. Iemke Epema, tel. (038) 454 23 66, iemke.epema@hetnet.nl. Iedereen welkom.

Artikel delen:

Reageer