Wildness Festival nieuw dansfeest in Zwolle

Zwolle – Zwolle zal in mei 2014 het decor zijn voor een nieuw groot dance-festival dat de leegte van het gestopte Fusion of Dance Festival zal opvullen. Het festival zal meer muziekstijlen en entertainment bieden dan ooit tevoren en vindt plaats op de vertrouwde locatie de Wijthmenerplas. Deze geweldige locatie aan de rand van Zwolle zal op 17 mei worden omgetoverd tot een muzikaal dorp dat twaalf uur lang het middelpunt is van feest, verrassingen en spektakel. Dat het nieuwe festival jouw wildste dromen zal overtreffen wordt door de naam al wel duidelijk; Wildness Festival.

Zoals inmiddels algemeen bekend is, zal Fusion of Dance Festival niet meer plaatsvinden. De reden hiervan was een verschil in visie tussen twee organisaties. Studio TaS, voorheen mede-organisator van Fusion of Dance, heeft zich sindsdien verenigd met de organisatie Absolutely Fresh, bekend van onder andere Freshtival en Fantasy Island Festival in Enschede. “Dat is dus goed nieuws voor de liefhebbers van zowel de hardere en zachtere dancestijlen”, zegt Rob Teitsma van Studio TaS. “Met de komst van Absolutely Fresh zullen de populaire concepten Superbash en Superbash RAW, area’s gaan hosten op Wildness Festival en daarmee de hardstyle liefhebbers op hun wenken bedienen, zeker als je weet dat er ook een freestyle area komt. Hiermee gaan we direct voor de overtreffende trap”.

 

Voor de liefhebbers van house, techno en clubmuziek zal ook alles uit de kast worden getrokken, want naast de vertrouwde LIPGLOSS-mainstage zullen er meerdere area’s zijn die onder andere de muziekstromingen techno, hip hop en eclectic vertegenwoordigen. Op het terrein is er een scala aan leuke, grappige, creatieve en verrassende activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan workshops salsa dansen, foute verkleedpartijen, onverwachte sitdowns en flashbacks naar bijvoorbeeld de gouden jaren 90. Dat er nog veel meer gaat gebeuren staat vast en is niet in woorden te omschrijven. 

 

Een ander verschil met Fusion of Dance is dat de prijzen bij Wildness Festival in vele opzichten goedkoper worden. Zo gaat de ticket- en parkeerticketprijs omlaag, maar zal ook de prijs voor een consumptiemunt van 2,75 euro naar 2,50 euro gaan. Teitsma: “Vorig jaar kregen we veel opmerkingen over bepaalde verhogingen. Met Widlness Festival willen we dat onze bezoekers in alle opzichten een goed en positief gevoel hebben bij het festival en dan moet je deze verhogingen weer terug draaien. Daarnaast zullen trouwens ook de toiletten dit jaar voor het eerst gratis zijn”.

Binnenkort zal er meer informatie volgen over de lineup en ook hierin geven Studio TaS en Absolutely Fresh aan dat de vetste DJ’s en artiesten op 17 mei naar Zwolle zullen komen. 

De start van de Earlybird verkoop zal in ieder geval op 22 januari starten. De website zal binnenkort online zijn. Tot dan kun je voor alle info naar www.facebook.com/wildnessfestival.

Artikel delen:

Reageer