SVI Halfwerk wint Kampioenschap Zaalvoetbal

Zwolle – SVI Halfwerk uit Zwolle Zuid heeft donderdagmiddag de eerste editie van het Zwolse Jeugd Kampioenschap Zaalvoetbal gewonnen. In de leeftijdscategorie van 10 tot en met 12 jaar won na een reeks van spannende wedstrijden en goed voetbal SVI Halfwerk de finale tegen De Boys uit Holtenbroek met 1-0. Nummer drie werden de Witte Tornado’s. Op vrijdag 3 januari is het de beurt aan de oudere groep jongeren.

02-01-2014_talenten_zaalvoetbal_wrzv_hallen_09.jpg

Op donderdag 2 en vrijdag 3 januari 2014 organiseren zaalvoetbalvereniging WRZV en SportService Zwolle voor de eerste keer het Zwolse Jeugd Kampioenschap Zaalvoetbal voor jongeren in de leeftijd van 10 tot en met 15 jaar. Gedurende twee dagen strijden ruim 200 jongeren uit Zwolle en nabije omgeving in twee leeftijdscategorieën om het Zwolse Kampioenschap in de WRZV-hal. Er wordt gestreden in 2 poules per dag, en uiteindelijk wordt de toernooidag afgesloten met twee finalerondes. Naast de prijzen voor de drie beste teams per dag, wordt ook een Fair Play prijs uitgereikt voor het team dat zich het sportiefst gedraagt. Donderdag waren dat de Westenholte Boys. Tevens wordt in iedere leeftijdscategorie een beste speler van het toernooi gekozen. Deze middag was dat Giovanni Sluiter, die opvallend genoeg bij FC Twente onder contract staat. De prijsuitreiking wordt gedaan door sportwethouder Piek.

02-01-2014_talenten_zaalvoetbal_wrzv_hallen_07.jpg  

02-01-2014_talenten_zaalvoetbal_wrzv_hallen_03.jpg 

 02-01-2014_talenten_zaalvoetbal_wrzv_hallen_08.jpg

Via Lees verder meer foto’s… 

02-01-2014_talenten_zaalvoetbal_wrzv_hallen_01.jpg

02-01-2014_talenten_zaalvoetbal_wrzv_hallen_02.jpg

02-01-2014_talenten_zaalvoetbal_wrzv_hallen_04.jpg

02-01-2014_talenten_zaalvoetbal_wrzv_hallen_05.jpg

De afgelopen weken hebben Zwolse jongeren de mogelijkheid gekregen een eigen team samen te stellen met leeftijdgenoten. “De inschrijving is gesloten en met 28 deelnemende teams in twee leeftijdscategorieën mogen we bij voorbaat al wel van een succes spreken. Het gaat om een pilot, en als je dan constateert dat er zoveel jongeren deel willen nemen ben ik meer dan tevreden. Daarnaast is het erg mooi dat DeltaWonen, ROC Landstede en Slotwear zich als sponsoren hebben aangesloten bij het evenement”, aldus een verheugde Freddy Eikelboom, voorzitter van zaalvoetbalvereniging WRZV.

giovanni_sluiter.jpeg

Talent Giovanni Sluiter. Foto: F. Eikelboom. 

“Zoals bekend juichen wij, als SportService Zwolle, een initiatief als het Zwolse Jeugd Kampioenschap Zaalvoetbal enorm toe. Sportverenigingen die ook in de vakantieperiode een dergelijk evenement willen organiseren voor de jeugd dragen op een goede manier bij aan een zinvolle vrijetijdsbesteding en vervullen op een mooie wijze een maatschappelijke rol”, zegt Jeroen van Leeuwen.

Naast een hele dag voetbalplezier ontvangen de deelnemers een gezonde lunch van de organisatie, en ontvangen de teamcaptains een speciaal ontworpen aanvoerdersband door Slotwear. De teamcaptains hebben naast hun rol van leidinggevende in het veld, ook een directe taak om toe te zien op sportief gedrag van zijn/haar teamgenoten, coach en meegekomen supporters. 

svi_halfwerk_2.jpg  

De winnaars krijgen de beker. Foto: F. Eikelboom 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer