OPA en Piratenpartij doen mee met verkiezingen

Zwolle – De voorlopige lijst met lijsttrekkers van de partijen die deel willen nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen 2014 is bekend. Naast de acht zittende de partijen in de gemeenteraad, wil ook de lokale partij Lijst Willem Lucht weer meedoen. Ook de OPA (Ouderen Politiek Actief) en Piratenpartij hebben zich gemeld. Na 3 februari is definitief duidelijk welke partijen in Zwolle meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.
 
lijsttrekkers.jpeg 

Bent u nieuwsgierig naar alle kandidaten op de lijst van de politieke partijen? Kijk dan even op de sites van de politieke partijen zelf. Het overzicht van de websites vindt u onderaan deze pagina.

Momenteel werken alle partijen aan een verkiezingsprogramma. Zodra deze klaar zijn, plaatsen wij die op deze site.

Vanaf half februari 2014 vindt u al het actuele nieuws over de gemeenteraadsverkiezingen op een speciale website die u ook via www.zwolle.nl en www.gemeenteraadzwolle.nl kunt benaderen.
Tot die tijd kunt u alle achtergrondinformatie over de gemeenteraadsverkiezingen bekijken via 
http://www.zwolle.nl/organisatie/voor-de-kiezers.htm. Actuele nieuwsberichten rondom de verkiezingen vindt u op www.gemeenteraadzwolle.nl.

Artikel delen:
Reacties 22
 1. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Voor twee partijen extra is vast wel wat spreidingsruimte te vinden, na sluiting van de stembureau’s. Als we met z’n allen gaan tellen.


  ⚠️ Meld

 2. Ik hoop dat Zwolle eindelijk eens partijen als vvd en pvda LINKS laat liggen.
  Massaal op de piraten, weg met de gevestigde partijen.
  Maken er al jaren een puinhoop van, handelen niet in het belang van volk. Ze zitten vuitdiep in de industrie.  ⚠️ Meld

 3. De SP Zwolle is eigenlijk de enige partij die de mensen echt serieus neemt en ook op bezoek komt bij mensen met vragen/problemen.
  Ik heb (als mantelzorger) ongeveer alle partijen aangeschreven over problemen met o.a.instanties om iemand te helpen aan de benodigde hulp en hulpmiddelen.

  De SP fractievoorzitter komt zelfs persoonlijk langs en gaat serieus met de problematiek aan de gang.
  (SP Zwolle heeft ook een hulpdienst omdat de fractievoorzitster uiteraard niet alles op haar nek kan nemen en dat werkt ook uitstekend)

  SP Zwolle (Tjitske) was de ENIGE partij die serieus meedenkt met de burger die allerlei onlogische problematiek van de overheid en daaraan gekoppelde instanties ervaart.

  Tjitske is een kanjer!  ⚠️ Meld

 4. WEES FEL STEM LWL, zou ik zeggen, de enige partij die opkomt voor de kleine man. Met een lijsttrekker die bovendien breed bekend is in de landelijke politiek. Dat kan nooit geen kwaad!


  ⚠️ Meld

 5. Ha, die piratenpartij bevalt me prima. Hoewel ik niet in de waan leef dat echte verandering via politiek te weeg gebracht kan worden,gaat mijn sympathie er wel naar uit.


  ⚠️ Meld

 6. @ kees,
  Zou zeggen beste mensen kijk een op het gastenboek van de LWL.
  Geweldig de politieke discussie daar, echt de moeite waard.:)


  ⚠️ Meld

 7. NIEUWJAARSTOESPRAAK LIJSTTREKKER EN VOORZITTER VAN DE POLITIEKE BEWEGING:
  LIJST WILLEM LUCHT (LWL) WILLEM LUCHT:

  Beste vrienden en vriendinnen: ten eerste wilde ik namens ons voltallige 8 koppen tellende bestuur U een gezond en voorspoedig nieuwjaar toewensen en dat er in 2014 die dingen mogen uitkomen die voor U van grote betekenis zijn! Moge 2014 een jaar zijn van verdraagzaamheid en collegialiteit naar elkaar toe! Ook hoop ik dat dit nieuwe jaar ons financieel niet achteruit zal doen gaan maar wellicht een lichte stijging van alle inkomens! 2013 was voor de LWL een moeilijk jaar met veel tegenslagen en sterfgevallen in onze direkte nabijheid. Een groot verlies voor de LWL was het overlijden van mijn geliefde moeder op 29 april van 2013! Een dag VOOR de koningsinzegening van Koning Willem Alexander. Ik kan me dan ook nog goed herinneren dat op koninginnedag de rouw auto bij mij door de meidoornlaan reed terwijl er overal vlaggen in de top hingen, was voor mij een van de moeilijkste momenten van mijn leven. Daar bleef het niet bij, 14 dagen later overleed mijn enigste zuster en dus ben ik de allerlaatste die nog over is van onze familie! Dat stemt je tot nadenken: hoe zie je de toekomst? Je wordt ouder en afhangkelijker van de steeds maar harder wordende maatschappij, een beangstigend vooruitzicht die me echt wel eens nachten heeft doen wakkerliggen!! Hoe ziet onze toekomst eruit en hoe van vele anderen die aan de grond zitten financieel gezien. Ik vind dan ook dat we in een rijk land leven alleen is de verdeling onjuist verdeeld, maar dat is iets waar we al talloze malen mee hebben bestookt en daar ga ik nu geen uitgebreid verhaal over plaatsen.

  Wat me zorgen baart is de toekomst van vele mensen! De kloof tussen arm en rijk zal groter worden en steeds meer mensen zullen onder de armoede grens belanden, immers de werkenden moeten premies betalen om de niet werkenden te kunnen onderhouden en aangezien de verhouding van het aantal niet werkenden toeneemt zullen we moeten ingrijpen in het sociale voorzieningenstelsel, daar ontkomen we gewoon niet aan, de zorg is te duur, de lonen zijn te hoog voor de hoge inkomens, en het lijkt er wel een beetje op dat de rijken hun zakken snel vullen en naar het buitenland vertrekken omdat daar meer te verdienen valt, een zorgelijke ontwikkeling die we met lede ogen aanzien! Maar hoe stop je nu de voorspoed die velen zoeken door naar het buitenland te vertrekken waardoor er in nederland weinig gekwalificeerd personeel zal overblijven? Daarvoor is veel overleg nodig in de EU. Geert Wilders zegt dat we uit de EU moeten stappen en de gulden herinvoeren..

  Welnu ik ben het vaak met hem eens qua immigratie beleid maar uit de EU zou voor Nederland een regelrechte ramp worden! Immers Nederland is een exportland dus we moeten het juist van die landen hebben waarmee we zaken doen en deze landen zitten veelal in de EU! Dus uit de EU is een doodvonnis voor Nederland en gewoon onmogelijk! Ook de herintreding van de gulden is onmogelijk, dit kan gewoon niet meer vanwege de verschillende valuta waarden en de handel die wij bedrijven met andere EU landen. We zullen als Nederland er goed aan doen om internationale afspraken te maken om de salarissen in de hele EU gelijkwaardig te maken. Oftewel een chirurg in Nederland moet niet meer of minder verdienen dan een chirurg in Duitsland, om maar even een voorbeeld te noemen. Alleen als er duidelijke afspraken in de EU worden gemaakt dan kan er stabiliteit in de economie worden bereikt en kan er talent in eigen land gehouden worden!! Om een simpel voorbeeld te geven kijken we even naar het voetbal: alle goede spelers zijn hier zo weg waardoor er een leegloop is aan goed talent wat, terecht, de weg zoekt van het meeste geld! Dat is een eigenschap die elk mens kent, men wil altijd wel meer, doch als men minder krijgt schreeuwen ze moord en brand, maar als ze meer krijgen hoor je ze niet! Ook de welvaart dient beter en rechtvaardiger verdeeld te moeten worden! Er zulllen dus als de LWL het voor het zeggen zou krijgen de volgende maatregelen moeten worden doorgevoerd:

  1. afschaffen alle gouden handdrukken,
  2. afschaffen van alle bonussen,
  3. intomen en afromen van alle topsalarissen in de hele EU.
  4. afschaffen van belangenverstrengelingen in de politiek met het bedrijfsleven!
  5. belasting laten betalen voor alle leden van het koningshuis.
  6. niemand mag meer verdienen dan de president van elk EU land.
  7. stopzetten van het JSF project.
  8. saneren van het leger.
  9. uitbreiden van de politie en justitie bevoegdheden zoals afluisteren van criminelen
  en het genadeloos aanpakken van criminele bendes in Nederland.
  10. een veel strenger immigratiebeleid, grenzen dicht voor de zg economische vluchteling.
  11. criminelen van buitenlandse komaf per direkt terugsturen naar land van herkomst.
  12. geen nieuwe werknemers van het buitenland hierheen halen vanwege het niet willen opknappen van klussen die de nederlanders hun neus voor ophalen!!
  13. herkeuring alle wao-ers, zodat er een regeling overblijft voor hen die het echt nodig hebben.
  14. mensen die een uitkering hebben en die niet willen werken hun inkomen afpakken en gewoon dwingen passende arbeid te accepteren die er voor hun beschikbaar is ook al is dit soms beneden hun niveau.(op zicht al bespottelijk dat dit gebeurd!!)
  15. meer blauw op straat, zodat mensen zich weer veilig voelen op straat hoe laat het ook maar zijn mag, een mens is vrij om keuzes te maken en dat mag geen belemmering zijn om voor angst te wijken en dan maar binnen te blijven zitten.
  16. veel strengere straffen dan die nickwits die we nu hebben, vaak wordt de misdaad nog beloond ook met een eerste klas hotel en op kosten van de belastingbetaler!! Dit kan toch niet zo doorgaan: nederland wordt een misdaad paradijs voor allerlei bendes en criminele organisaties!!
  17. Meer veiligheid op de straat door o.a. de fietsers aan te pakken die al vaak met complete stereo installaties op hun hoofd door de stad bewegen. Hoe kan je nu instaan voor de veiligheid als je het overige verkeer niet kan horen?
  18. gratis openbaar vervoer in heel nederland dit zal de automobilist meer de auto uit jagen en meer met de bus gaan reizen.

  Dit zijn enige voorbeelden van hoe het in onze ogen anders zou moeten. 2014 zal dan ook het jaar worden van de LWL en de verkiezingen op 19 maart a.s. Na 2x naast een raadszetel te hebben gegrepen hebben we nu zoiets van 3x is scheepsrecht en het zou een mooie bekroning zijn op het 10 jarig bestaan op 7 juni 2014. Als we in de raad gekozen zullen worden zal onze eerste taak zijn het beschermen en behartigen van alle minima en alle mensen met een functiebeperking. Deze worden soms walgelijk onderschat en gekleineerd, dit heb ik zelf meegemaakt en wens dit niemand toe om dat te moeten meemaken. wij willen meer macht voor de gewone man en respect voor alle mensen met een beperking! Waarom zou een mens met een beperking niet mee kunnen draaien in de maatschappij?? Het bedrijven van hokjespolitiek moet maar eens afgelopen zijn, iedere mens heeft recht op een waardig bestaan en wij zullen er alles aan doen om deze doelstelling te halen!! Maar.. dan hebben we Uw stem nodig op 19 maart a.s.! Als U op ons gaat stemmen zult U hier geen spijt van krijgen, want wie kan het beter weten hoe de behandeling is van sociaal zwakkeren en mensen met een beperking dan ik die zelf de beperking dagelijks ondervind?? Stem dan ook op 19 maart op de LWL, DE partij voor alle sociaal zwakkeren, ouderen, en alle mensen met een functiebeperking!! Laat U niet verrassen met mooie praatjes maar stem LWL als u niet bedrogen wilt worden!! Tenslotte wensen wij U een behouden jaar toe, veel gezondheid en gezond verstand. En niet te vergeten: verdraagzaamheid naar elkaar!!

  Wees sociaal en verdraagzaam naar elkaar toe is het slot van deze boodschap die ik U breng. Het moge voor U een mooi jaar worden is wat ik U wens, en natuurlijk vergeet het niet: God Loves You!!
  gegroet; Willem Lucht, LWL zwolle.  ⚠️ Meld

 8. Ja ik weet wel dat ik meedoe met de gemeenteraadsverkiezingen maar zwolle kan niet om den haag heen, daarvan komt het geld!!
  we moeten er samen voor zorgen dat zwolle een voorbeeldstad zal worden voor de rest van nederland: zorgzaam en liefde voor elkaar!!
  weg met de eenzaamheid en armoede!! stem daarom 19 maart lwl
  de enige partij die opkomt voor de gehandicapten, ouderen en sociaal zwakkeren al is de SP ook uitstekend bezig en is tjitske inderdaad een kanjer!! zoals hierboven werd beschreven kan ik niet zeggen dat de sp de enige partij is voor de gewone man, wij zijn dat dus ook en handelen naar vermogen!! maar iedereen kan bij mij aankloppen dus ik ben voor iedereen te spreken, of ze nu tegen of voor de lwl zijn, dat is het mooie van democratie maar iedereen is welkom bij ons LWL!!
  nog de beste wensen voor 2014 aan alle wlz gebruikers.
  doei
  willem:D:)


  ⚠️ Meld

 9. Willem, er wordt al voor miljarden bezuinigd op defensie en ook de gemeentes krijgen minder geld, dus die vlieger gaat niet op.


  ⚠️ Meld

Reageer