Overval met vuurwapen aan Simon Stevinweg

Zwolle – Een tot dusver onbekende gewapende man heeft donderdagavond 2 januari een bedrijf aan de Simon Stevinweg in Zwolle overvallen. Bij de overval raakte verder niemand gewond. De overvaller kwam omstreeks 18.00 uur het bedrijf binnen waar op dat moment een medewerker binnen was. Vervolgens wist hij onder dreiging van een vuurwapen of iets wat daarop leek een geldbedrag buit te maken en er vandoor te gaan.

overval_stevin.jpeg

Foto: Mark Hellendoorn 

Het zou gaan om een ongeveer 30-jarige blanke man van circa 1.80 m lang en een normaal postuur. Hij had een stoppelbaardje en droeg een donkerblauw jack tot op de heup en gymschoenen. Zijn gezicht was gedeeltelijk bedekt. De man sprak Nederlands met een buitenlands accent. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op te reageren. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Ik werd net weer gebeld door Burgernet met een aanvulling:

  De jas is blauw i.p.v. Zwart en de dader heeft een lichtgetint uiterlijk.


  ⚠️ Meld

 2. Ze mogen de berichtjes van burgernet wel verbeteren, ben de laatste paar smsjes erg lang bezig met het ontcijferen van de afkortingen.


  ⚠️ Meld

 3. hahaha hilarisch die sms! ze bellen me, dus dan krijg je een gesproken bericht, is wel handiger vind ik zelf, zeker nu ik die sms zie… maar goed, verder ernstige zaak, marslanden gelijk achter ons, dus wel eng. Veel gedoe de laatste tijd in zwolle. (en dan weten we waarschijnlijk maar een fractie van de werkelijke toestanden)  ⚠️ Meld

 4. Wat zitten jullie nu te zeuren over burgernet ga lekker bij elkaar op de thee! Maak je eerder druk om de werknemer(s) die hier bij betrokken waren!


  ⚠️ Meld

 5. Hele slechte ontwikkeling dit. 2e gewapende overval in korte tijd in deze buurt. (vlakbij c1000 sellekamp) van mij mogen ze de dader(s) ter plekke neerschieten. Sterkte voor de slachtoffers.


  ⚠️ Meld

 6. Lekker is dat, rond die tijd was ik in dezelfde straat nog aan het werk. Allemaal politie door de straat, beveiliging etc. die allemaal rondjes reden. Maar niemand die mij even komt waarschuwen ofzo…. Hoorde een vreemd gerommel rond ons pand, toch maar even extra naar buiten gekeken. Zag niet direct iets dus het pand maar afgesloten en in de auto naar huis gestapt. Beveiliging op de Marsweg tegen gekomen, de politie die 1 deel van de Simon Stevinweg had afgesloten, maar niemand die je ook maar iets vraagt. Kon zo doorrijden richting huis. En dan nu te lezen wat er aan de hand was is wel even vreemd.


  ⚠️ Meld

 7. Zijn de vuurwapens in Zwolle Zuid de laatste tijd in de aanbieding?
  Of heeft men door (vanuit diverse windstreken) dat er in Zuid geen politie te bekennen valt?

  Als je dat aan de politie vraagt is dat blauw op straat niet nodig omdat er in Zuid nooit problemen zijn…

  Van preventie heeft de politie kennelijk nog niks begrepen en wacht men op het bekende kalf wat eerst moet verdrinken…

  Mogelijk gaat men daar iets aan doen?  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.