Erica Terpstra opent kunstexpositie voor KiKa

Zwolle – In de showroom van Schipper Kozijnen aan de Ceintuurbaan 24 in Zwolle is op vrijdag 24 en zaterdag 25 januari 2014 een uitzonderlijke kunstexpositie te zien, en zullen de  kunstenaars met demonstraties laten zien hoe ze werken. De opbrengst van de kunstverkoop gaan naar het goede doel, KiKa kinderen kankervrij. De stichting heeft het Keurmerk van goede doelen.
 
De officiële opening is vrijdag om 10.30 uur en wordt verricht door Erica Terpstra. Als ambassadrice van KiKa maakt zij hier graag tijd voor in haar agenda. De expositie bevat een aantal buitengewone kunststukken. Richard van Ekeren uit Lelystad komt met een aantal zeer bijzondere bewerkte gitaren. En Jeannette van Welie en Harry Penninkhof exposeren met een 6-tal unieke schilderijen. De schilderijen zijn middels een experiment gemaakt in 2013. Het gebruikte materiaal is 45 jaar oude drukinkt. Deze inkt zal ook te zien zijn. De droogtijden van deze schilderijen zijn ongeveer 2 tot 3 jaar. Deze collectie schilderijen zijn door de unieke stijl dan ook niet te koop.

Verder laten meerdere deelnemers een diversiteit aan kunst zien zoals schilderijen, keramiek en beelden en sieraden. Helemaal uit Roodeschool komen de dames Linda en Tini Bouter van LITI Potterie (Rietveldacademie) naar Zwolle met wadden keramiek. Joyce van Esch zal bijzondere beeltjes tonen. Tijdens de expositiedagen zal kunstexpert Harry Penninkhof aanwezig zijn om vragen te beantwoorden of toelichting te geven op de kunst. Tevens zal er een kunstveiling zijn waarbij de bezoeker op kunst kan gaan bieden, de hoogste bieder ontvangt dan het kunstwerk, de gehele opbrengst van deze veiling gaat 100 % naar de Stichting KIKA kinderen kankervrij.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer