Bordeaux Groen wint Jopie v. Kilsdonktoernooi

Zwolle – 25 teams die 77 wedstrijden speelden. Op zaterdag werd in de WRZV-hallen de 36e editie van het Jopie van Kilsdonktoernooi georganiseerd. Gedurende deze dag streden zaalvoetbalteams uit de gehele regio in de WRZV hallen om de felbegeerde Jopie van Kilsdonk wisselbeker. De finale ging tussen de teams van Bordeaux Groen en FC Friends. De twee vijftallen waren aan elkaar gewaagd, alleen kreeg FC Friends de bal niet tussen de doelpalen. De uitslag werd 2-0. Bola-Lah werd derde. De Stoertjes uit Groningen werden vierde. Beste speler was Jasper Valentijn. De Fair Play prijs ging naar Maarssen 4.

Het is een toernooi, dat in de zaalvoetbalwereld grote bekendheid geniet. Het mooie aan dit evenement is de samenstelling van de deelnemende teams aan het toernooi. Er zijn teams uit de eigen zaalvoetbal competitie, maar ook van daarbuiten. Vriendengroepen, veldvoetbalteams en zelfs teams van buiten de regio hadden zich ingeschreven voor het toernooi. "En dat is geweldig!”, zegt Freddy Eikelboom, voorzitter Zaalvoetbalvereniging WRZV. Ook de kampioen van de vorige editie Bola-Lah! was weer van de partij om de titel te verdedigen. Zij strandde in de halve finale van het toernooi.

De winnaar van de Fair Play prijs werd beloond met de sportiviteitsprijs. Deze werd uitgereikt door mevrouw Joke ter Bruggen (dochter van Jopie van Kilsdonk). De prijsuitreiking werd zaterdagavond verricht door wethouder Rene de Heer. De avond werd op gezellige en feestelijke wijze afgesloten.

Artikel delen:

Reageer