Stadshagenrun reikt cheques uit aan goede doelen

Zwolle – De organisatie van de Stadshagenrun overhandigde zaterdag 4 januari ruim € 4.000 aan UNICEF, het Jeugdsportfonds en Edukans. Jan Reuvekamp, voorzitter van de Stadshagenrun, overhandigde de cheques aan de goede doelen.

stadshagenrun_2013_-_uitreiking_cheques_goede_doelen_-_20130411.jpg 

Foto: Arjan Alderliesten

Een cheque van € 1.750 ging naar UNICEF voor het Sierra Leone drinkwaterproject. Ook het Jeugdsportfonds kreeg een cheque van € 1.750 overhandigd. Het Jeugdsportfonds wil dat alle kinderen kunnen sporten en ondersteunt ouders die niet de financiële mogelijkheden hebben om hun kind te laten sporten. Met de opbrengst van de Stadshagenrun kunnen zes Zwolse kinderen een jaar lang sporten. Het derde goede doel was Edukans die € 850 kreeg overhandigd voor een school in Malawi. In oktober 2013 vond de Unicef Stadshagenrun plaats.

In totaal deden meer dan 2.200 lopers en loopsters mee aan dit sportieve hardloopevenement. Van elke inschrijving ging 1 euro naar de goede doelen. Daarnaast konden deelnemers bij hun inschrijving zelf ook nog een donatie doen voor één van de drie goede doelen. De Unicef Stadshagenrun wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Loopsport Zwolle. Meer informatie over de Stadshagenrun is te vinden op de website www.stadshagenrun.nl. Daarnaast is de Stadshagenrun te volgen via Twitter (@USRZwolle) en via Facebook (www.facebook.com/Stadshagenrun).

Artikel delen: