Tafeltennisser Gerben Last gaat voor Rio 2016

Zwolle – Tafeltennisser Gerben Last heeft via twitter laten weten dat hij zich toch gaat richten op het spelen van internationale wedstrijden. En dat allemaal met als één groot doel; nog eenmaal knallen in Rio de Janeiro tijdens de Paralympische Spelen van 2016. 

Last twijfelde enige tijd of hij verder moest gaan als international en of hij zich voldoende zou kunnen motiveren om nog twee jaar lang zich volledig in te zetten. “Want het is toch twee jaar lang alles geven, naast mijn baan (Last werkt als onderwijsassistent bij Centre for Sports & Eduaction, red.). Maar ik heb besloten er volledig tegenaan te gaan. Ik ben blij dat ik de knoop door heb gehakt”, legt Last uit. De 28-jarige Last komt in de reguliere competitie uit voor eredivisionist Tafeltennis Zwolle. Hij won in 2004 met Tonnie Heijnen goud op de Paralympische Spelen van Athene en in Londen 2012 pakte de Kampenaar brons in het enkelspel. Daarnaast pakte hij nog enkele plakken tijdens EK’s en WK’s.

“Nu ik de beslissing heb genomen kan ik er volledig voor gaan. En dat is een lekker gevoel. Ik ben ook verheugd dat Wilfred Willemsen uit Hattem mij wil gaan assisteren op het gebied naast het sportieve deel. Denk hierbij onder meer aan sponsoring. Want als ik me volledig wil focussen op de sportieve resultaten kan ik dat er niet meer bij hebben”, aldus Last, die onlangs een boek over zijn carrière uitbracht.

Artikel delen:

Reageer