Berkum oefent dinsdag tegen MSC

Zwolle – Na een korte adempauze in de winterstop begint zaterdaghoofdklasser Berkum deze week weer met een oefenprogramma tegen een aantal attractieve tegenstanders. Als eerste komt hoofdklasser MSC uit Meppel op dinsdag 7 januari naar het Berkum-sportpark De Vegtlust, waar om 20.00 uur wordt afgetrapt.

Berkum voetbalde ook in augustus al tegen MSC en won toen in Meppel de eerste bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen met 0-2. Dat was echter zeker niet maatgevend voor de huidige sterkte van de Meppelers. De mannen van het trainersduo Leo Blom en Jan Derk Brandsma doen het dit seizoen namelijk uitstekend en staan nu op een fraaie tweede plaats in de Hoofdklasse C van het zondagvoetbal, met slechts drie punten achterstand op koploper Hercules.

Het tweede oefenduel van Berkum wordt op zaterdag 11 januari vanaf 14.30 uur gespeeld in Hoogeveen. Daar is HZVV de tegenstander, een ploeg die Berkum vorig jaar nog tegenkwam in de Hoofdklasse C van het zaterdagvoetbal. De Drenten degradeerden echter aan het eind van het seizoen 2012-2013 en spelen nu in de 1e Klasse D, waar ze op dit moment op een zesde plek bivakkeren. Op dinsdag 14 januari speelt Berkum op eigen terrein waar om 20.00 uur wordt afgetrapt tegen tweedeklasser ASV Dronten. Op zaterdag 18 januari staat de eerste ‘reguliere’ competitiewedstrijd na de winterstop op het programma en dat wordt voor Berkum een uitwedstrijd bij CSV Apeldoorn. Als dat door winterse omstandigheden niet doorgaat dan staat er op die dag om 14.30 uur voor de Zwollenaren een ‘schaduw-oefenduel’ op het programma bij SDC Putten. Die ploeg komt net als Berkum uit in de zaterdaghoofdklasse maar in hun geval in de Hoofdklasse A. De voorlopig laatste oefenwedstrijd van deze winterstop is gepland voor dinsdag 21 januari en dan zal Berkum het om 20.00 uur op eigen terrein opnemen tegen topklasser Excelsior ’31 uit Rijssen. Die tegenstander is niet alleen een erkende grootmacht in het oostelijke amateurvoetbal, maar ook nog eens de club waar Berkums huidige hoofdtrainer Roeland ten Berge volgend seizoen aan het hoofd van de technische staf zal staan.

Artikel delen:

Reageer