PvdA wil zekerheid over huisvesting COC

Zwolle – De PvdA Zwolle vraagt het College van B&W wat de mogelijkheden zijn om het COC te ondersteunen bij het behoud van de huidige huisvesting van het COC. Ook wil de PvdA weten of er andere oplossingen of mogelijkheden zijn, in het uiterste geval dat huisvesting op de huidige locatie niet mogelijk is.

Raadslid Youcef Ben Ali: "Als gemeente zien we de belangrijke maatschappelijke functie in die het COC heeft voor onze stad, maar ook voor de regio. Daarom willen we het COC graag ondersteunen bij de wens om op de huidige locatie te kunnen blijven zitten. Als dat onverhoopt niet lukt, willen we graag weten welke andere mogelijkheden of oplossingen er zijn."

Raadsvragen:

PvdA wil zekerheid over huisvesting COC.

 

Datum: 6 januari 2014 

 

Art. 45 vragen mbt de huisvesting van het COC Zwolle.

Geacht College van B&W,

 

Recent werd bekend dat het COC mogelijk het pand aan de Korte Kamperstraat moet verlaten, een pand waarin het COC sinds de jaren ’90 verblijft en inmiddels een begrip is.
Het COC wil – ook gezien de centrumstedelijke functie – haar werkzaamheden graag vanuit het huidige pand voortzetten.

 

Daarvoor is €100.000 nodig, waarvan het COC inmiddels zelf de eerste €25.000 via acties heeft binnengehaald. De tijd dringt echter en het is niet bekend hoe lang het duurt om de overige €75.000 via acties, crowdfunding of fondswerving te verkrijgen. Als gemeente zien we de belangrijke maatschappelijke functie in die het COC heeft
voor onze stad, maar ook voor de regio.

 

Dat brengt ons tot de volgende vragen:

1. Is het College bereid te onderzoeken wat de mogelijkheden van de gemeente zijn om het COC te ondersteunen in het streven om de huidige huisvesting te behouden?

2. Als 1 niet mogelijk is, is het college dan bereid om met het COC mee te denken over en te zoeken naar andere oplossingen of naar alternatieve huisvesting?

 

PvdA Zwolle,

Youcef Ben Ali

 

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Mee eens Youcef er moet zeker weer een plek kommen voor hun
  kijk als je tonnen in hedon de spiegel fundatie kunt pompen kun je dit wat jij ook zij iets met een regionale functie doen er staan genoeg nutteloze panden leeg in Zwolle


  ⚠️ Meld

 2. Dat klinkt alsof de vangnetten al worden uitgerold, mocht de eigen actie mislukken. Dat kan natuurlijk nooit kwaad, maar vind dit wel erg vroeg.

  Toch lijkt het me beter om de vraag te stellen: Hoe uitgaansvriendelijk is de Kamperstraat nog, wanneer ook het COC wegvalt?En ziet de gemeente de straat nog als goede uitgaansstraat?

  Zo ja, dan zou ik garant gaan staan. Want vertrek van nog een uitgaansgelegenheid zal ook een klap zijn voor de overige tenten, die ook al een race tegen de tijd voeren.


  ⚠️ Meld

Reageer