Jette de Groot Nederlands Kampioen veldrijden

Zwolle – Zaterdag 4 januari werd het NK veldrijden voor de jeugd verreden. In Bakel stonden 320 renners aan de start waaronder 12 Hanzerenners uit Zwolle. Vorig jaar behaalde Jette de Groot al een nationale titel en prolongeerde in categorie 1 (meisjes tot 9 jaar) haar nationale titel. 

Jette de Groot was vanaf de start meteen goed onderweg. Voor het einde had zij een kloofje te pakken en soleerde naar de zege. De andere topfavoriet van de Hanzerenners, Mickey Nijkamp, werd in categorie 4 knap derde nadat zij werd tegengestribbeld door een val en materiaal pech. Loes Nomden werd in dezelfde categorie als Jette de Groot vierde. Zij reed een hele tijd als derde maar kwam helaas ten val en haalde daardoor net niet het podium. Ook de andere rensters en renners deden goed hun best en dat leverde diverse malen een mooie klassering op. Voor de Hanzerenners al met al een zeer geslaagd kampioenschap. Nu is het voor de jeugdige renners even rust om dan de voorbereidingen te treffen voor het wegseizoen!

Uitslag:

Categorie 1 (meisjes)
1.            Jette de Groot
4.            Loes Nomden

Categorie 3 (meisjes)
5.            Willemijn Prins
8.            Cecilia van Zuthem

14.          Isa Nomden

 

Categorie 4 (jongens)
24.          Jurre Grit
25.          Julius de Groot

29.          Marco Veldkamp

 

Categorie 5 (meisjes)
9.            Ilse Grit

19.          Samira van Zuthum

 

Categorie 7 (jongens)
48.          Tim Marsman

 

Bron: http://martn.marvelict.nl:8080/joomla/index.php/nieuwsberichten/30-nieuws/111-ronde-van-bocholtz (website in ontwikkeling van Hanzerenners Zwolle)

Artikel delen:

Reageer