Jammerlijk verlies voor handbaldames SV Zwolle

Zwolle – Zaterdagavond stond de wedstrijd tegen SDOL op het programma. Voor de wedstrijd begon was er weinig wedstrijdspanning. Toch waren de dames van SV Zwolle 1 wel gebrand op een overwinning na de nederlaag voor de vakantie tegen ESCA. 

 

De wedstrijd ging van start. Sharmaine maakte een mooie schijnbeweging en zorgde voor de 0-1 voorsprong.  Zwolle wist niet goed om te gaan met de harde aanpak van SDOL dames 1. Het eerste kwartier ging nog aardig gelijk op. Helaas wist SDOL hierna een voorsprong op te bouwen door een aantal snelle break-outs  en was de stand na 30 minuten 9-7  in het voordeel van SDOL.

De tweede helft ging van start en al snel kwam er een penalty voor SV Zwolle. Deze werd goed ingeschoten door Miranda. SDOL scoorde hierna 3 keer achter elkaar en Zwolle zag het gat groter worden. Na 22 minuten te hebben gespeeld in de tweede helft keek Zwolle tegen een achterstand aan van 20-14. Wat er gebeurde, waardoor Zwolle weer kracht kreeg, is een raadsel maar er was weer beleving in het spel van de dames van Zwolle. Na een paar mooie goals van Despina, Mariska en Dyonne stond het 3 minuten voor tijd opeens 20-18. 

 

De dames van SDOL wisten hier niet mee om te gaan en zagen het gat ook steeds kleiner worden. Zoals iedere ploeg zou doen gingen de dames van SDOL tijdrekken. 1 minuut voor tijd kwam er nog een penalty in het voordeel van Zwolle. Goed benut door Miranda. Helaas was het te laat en na het tijdrekken van SDOL volgde het fluitsignaal. Verloren met 20-19. Een zuur verlies.. Het had te lang geduurd voordat de dames van Zwolle doorkregen, dat er wat te halen viel bij de dames van SDOL. 

 

Ruststand 9-7

Eindstand 20-19

 

Supporters bedankt! 

 

De volgende wedstrijd is aanstaande zondag om 13.10 uur in de BDG hal in Zwolle Zuid. 

Artikel delen: