D66 wil reclamemast Zwolle Noord verplaatsen

Zwolle – Maandag 25 november sprak de gemeenteraad van Zwolle over het voorstel van het college met betrekking tot attentiemasten. Wat zijn dat eigenlijk, welk doel hebben ze en staat de gemeente Zwolle ze toe? Wat D66 betreft is een attentiemast een ding om reclame mee te maken of een ding om de weg te wijzen. Omdat Zwolle geen probleem heeft als het gaat om het vinden van de weg, en daarbij iedereen tegenwoordig wel een telefoon of navigatiesysteem heeft, moet het wel om reclame gaan.

03-12-2013_reclamemast_mc_drive_a28_zwolle_06.jpg  

De fractie van D66 heeft het belang van de ondernemers om reclame te maken afgewogen tegen de verrommeling die attentiemasten teweeg brengen. In de binnenstad is het beleid erg streng vanwege de afbreuk aan ruimtelijke kwaliteit, D66 vindt die kwaliteit voor de rest van de stad ook belangrijk. "Zeker als het gaat om de indruk die de stad maakt als je binnenrijdt". Na gemopper uit de buurt Brinkhoek volgde er ook een protest van een actiegroep uit de Aa-landen. De nieuwe reclame- of attentiemast produceert als het donker is teveel licht, vinden met name de bewoners uit de Glanerbeek. De liberale partij is van mening dat we nu Zwolle in de lift zitten als het gaat om de uitstraling van de stad, deze verrommeling niet moeten toestaan. Naar aanleiding van dit onderwerp vraagt de D66 fractie met een motie om mogelijke verplaatsing van een attentiemast in Zwolle Noord .

Artikel delen:
Reacties 33
 1. tuurlijk het eerste weggegooide geld moet toch weer uit gegeven worden waar moet het anders aan besteed worden. of doen ze het gratis >:(


  ⚠️ Meld

 2. ‘In Zwolle is er geen probleem met het vinden van de weg en iedereen heeft navigatie’ ….naïeve veronderstellingen om daar zo’n zogenaamd logische conclusie uit te trekken. D66 vind ik een prima partij, maar deze redenatie vind ik niet bijster waardevol.
  Daarbuiten vind ik dat het in Zwolle zeer meevalt met reclame. Uiteraard komt dat doordat men er kritisch naar is, maar als een mast de kritiek al heeft doorstaan en geplaatst is, dan lijkt me dit een beetje mosterd na de maaltijd.


  ⚠️ Meld

 3. Het is mijn ogen pas een attentiemast als die grote gele M eraf is gehaald. Daarnaast beginnen de mensen in de Brinkhoek pas de klagen als de boel al in aanbouw is.

  Juridisch is dit echt een lastig verhaal. Dit is letterlijk de grenzen van de wet opzoeken. Ik vind het ook niet echt heel fatsoenlijk. Vanaf de begraafplaats is dit ding te zien.

  Kan dit nou niet opgelost worden met flink wat extra bewegwijzering bovenop de matrixborden. Dan is iedereen weer tevreden.


  ⚠️ Meld

 4. Maakt de gemeente zich druk over verrommeling?:o Kijk dan ook eens hoe je de stad binnenkomt vanaf afslag ‘centrum’. Een bouwput, een afgezette brug, een verrommelde villa en kom je op de Melkmarkt:( Over verrommeling gesproken>:( Laat die keurige mast maar staan en maak je druk over zaken die werkelijk een gastvrij beeld geven van de stad.


  ⚠️ Meld

 5. Reclamezuilen staan in mijn ogen symbool voor gemakzuchtige bestuurders, die voor een paar luizige euro’s het aanzien van de stad verkwanselen.
  Die vreselijke masten zorgen niet voor de gewenste dynamische uitstraling, maar zijn een teken van armoede. Ze bederven het uitzicht en zorgen ervoor dat groepen bewoners zich gepasseerd voelen door het stadsbestuur.  ⚠️ Meld

 6. Ojaaaa,… nu “de Goudkust”begint te mauwen komt er ineens rap beweging in,…. dat er bij de plaatsing enkel aan MC Donalds werd gedacht en ’t kreng mij wanneer het donker wordt zowat de krant kan laten lezen in de keuken omdat ie hemelsbreed precies in lijn met ’t raam iritant de aandacht staat te trekken whoah, who cares…
  zolang ze ‘niet ’t briljante idee krijgen ‘m nog verder richting oprit Noord te verplaatsen, en ‘m verder in noordelijke richting planten
  ben ik een gelukkiling dus …:D


  ⚠️ Meld

 7. D66 heeft geen genoeg stemmen meegekregen om de motie naar zich toe te trekken. Voor stemden D66, GL, de SP en fractie Koster. Te weinig.


  ⚠️ Meld

 8. Zwollenaren zijn en blijven een stelletje kneuters! Gaan klagen als alles keurig netjes de revue heeft gepasseerd. En dan probeert D66 vlak voor de verkiezingen nog eventjes zieltjes te winnen. In één word ZIELIG!!!!


  ⚠️ Meld

 9. als ik ’s morgens om 06.30 naar mijn werk rij is de verlichting uit, ik weet niet tot hoelang hij ’s avond aan is maar ik ga er van uit dat na een bepaalde tijd het licht uitgaat omdat de Mac dan dicht is en er ook niet gevoetbald wordt


  ⚠️ Meld

 10. Rots: Wethouder gaat in gesprek met bewoners Aa-landen over attentiemast bij A28. Kan gebruik van de mast onder nieuwe beleid worden gebracht?


  ⚠️ Meld

 11. @Ans:
  ’s Avonds om 11 uur is hij in ieder geval nog aan.
  Veel te goed en veel te opvallend te zien, ook in delen van de AA-Landen noordelijker dan de Glanerbeek.
  Sterker nog: Als je op de Zwolsedijk in Hasselt staat (langs het Zwarte Water), is de mast als 1 groot wit helder vlak te zien, terwijl hij kilometers verderop staat.


  ⚠️ Meld

 12. @vdberg
  Bedankt voor de informatie. Zoals gebruikelijk is er geen support van de coalitieraadsleden voor een motie van de oppositie. Vreemd is wel dat Swollwacht ook verzaakt heeft. Ik meende toch dat zij de beeldkwaliteit van onze stad ook hoog in het vaandel hebben staan.


  ⚠️ Meld

 13. Reclamemasten zijn zo jaren 90…… De moderne navigatie heeft dit soort lelijke, horizon vervuilende, masten allang ingehaald. Er is 1 partij die hier beter van wordt, de M.


  ⚠️ Meld

 14. @p.pectief een bestaande lichtmast tast echt niet de beeldkwaliteit van de gehele stad aan. zo kan ik en ook jij wel andere dingen bedenken waar dat wel het geval is. we zijn een stad en geen plattelands dorp, dus daar horen ook lichtmasten bij. over de locatie kun je van mening verschillen. het verplaatsen naar links, recht voor of achter zal ook op verzet stuiten. college gaat in overleg om overlast te beperken. voor now prima voor ons.


  ⚠️ Meld

 15. @Freddy Eikelboom,
  Ik zou zeggen ken uw klassiekers en daar bedoel ik alle voorgaande trubbels de laatste 20 jaar aangaande de plaatsing van een grote obesitas M langs de snelweg van uitspraken door de gemeenteraad tot aan gerechtelijke uitspraken aan toe.
  Kun je mij vertellen waarom alleen het merkembleem van een cafetaria met beperk assortiment wordt weergegeven of bieden ze ook alle andere activiteiten welke op het bord staan aan?  ⚠️ Meld

 16. @freddy Eikelboom

  we zijn een stad en geen plattelands dorp, dus daar horen ook lichtmasten bij.

  In welke mores of gedragsafspraken is dat vastgelegd? Of is dit net zo’n politiek geïnspireerd nietszeggend cliché als dat in een stad bouwkranen horen te staan?


  ⚠️ Meld

 • Last en overlast zit tussen je oren. Er is een behoorlijk verschil tussen last en het in het zicht hebben van…
  Vanuit de AA-landen is hij inderdaad zichtbaar maar om nou te stellen dat hij je huiskamer in het licht zet is behoorlijk overdreven!!  ⚠️ Meld

 • Zwolleeder, ik woon met veel plezier in de wijk Stadshagen, die volop in ontwikkeling is, het heeft ook voor economische groei gezorgd en ik vind je opmerking, dom, kortzichtig en vooral arrogant.


  ⚠️ Meld

 • Update:

  Na de toezegging van de wethouder om met de bewoners in gesprek te gaan over hun grieven en te kijken wat er aan gedaan kan worden binnen de vastgestelde kaders houdt de fractie van D66 de motie aan tot na dat gesprek.


  ⚠️ Meld

 • @p.pectief..nou de bankenlocatie aan de melkmarkt…..villa nieuw hofvliet, dat vind ik op dit moment een aantasting van de beeldkwaliteit van de stad. Een lichtmast langs de snelweg heb ik zoals gezegd geen moeite mee. Ik zie ze in heel NL langs snelwegen en grote steden, waarom in Zwolle niet langs de snelweg? Het college gaat kijken, hoe de overlast kan worden ingeperkt. Wat mij betreft prima! Dus wordt vervolgd.


  ⚠️ Meld

 • Woon zelf ook in de ”mastenbroeker polder” maar het is hier niet mijn ding. Ik zou graag weer terug willen naar mijn oude vertrouwede wijk 😀

  Maar even ontopic..

  Ik snap niet waarom ze voor zo’n reclame mast hebben gekozen? tegenwoordig heb je echt hele mooie bill boards met led verlichting.. Daarop is toch meer uit te halen? 😀

  Over een maand volgende discussie? Carnaval verbod? geeft zo’n lawaai, bezopen gasten, confetti, troep, vecht partijen…………..


  ⚠️ Meld

 • Voor vele partijen merk je dat de verkiezingen eraan komen iedereen wil wel ergens mee scoren,vaak populistisch ,de mensen in de B rinkhoek hebben zitten slapen en worden nu wakker door licht van de mast,had ze wel iets alerter verwacht.Kom op we leven in Zwolle .Ben het er wel mee eens dat de mast anders kan staan gezien de afritten .Achteraf kijk je een koe in …..


  ⚠️ Meld

 • Reacties zijn gesloten.