Fusie Berkumstede, De Wissel en Driezorg

Zwolle – Met het passeren van de akte bij de notaris, is de fusie tussen Berkumstede, De Wissel Vastgoed en Driezorg formeel een feit. De fusie is een gevolg van de vele ingrijpende landelijke/politieke wijzigingen en bezuinigingen in de ouderenzorg.

 

“Reeds afgelopen zomer zijn de Raden van Toezicht en de Raden van Bestuur van Driezorg en Berkumstede een verkenning gestart naar de mogelijkheden voor verdergaande samenwerking c.q. fusie,” legt Wim Rave, directeur-bestuurder Driezorg, uit. “Waar dit in eerste instantie resulteerde in ondertekening van een intentieovereenkomst, is de afgelopen maanden onderzocht of een dergelijk samengaan – per 31 december 2013 – voor beide partijen daadwerkelijk haalbaar en wenselijk was. Dat bleek het geval. “Sterker: omdat beide organisaties actief zijn in dezelfde sector, de ouderenzorg, is het niet meer dan logisch om hierin samen op te trekken,” vervolgt Rave. Met deze fusie hopen we in de toekomst nóg beter in te kunnen spelen op de zorg-/hulpvraag van onze doelgroep. En dat we daarbij eveneens efficiency-, effectiviteits- en kostenvoordelen kunnen realiseren, is natuurlijk sowieso al een winst.” Op welke punten er nog meer winst te behalen valt, zal blijken tijdens het integratietraject, dat per 1 januari van start is gegaan.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. dan mag ik hopen dat de zorg die de Berkumstede nu aan mijn moeder geeft blijft bestaan, zoals de eigen wasserij op de locatie en niet naar een wasserij met als resultaat een week wachten op de schone was, koffie op de kamer krijgen, regelmatig een lekkernij bij de koffie krijgen, elke dag een beker bouillon enz. wij de familie zijn erg tevreden met de zorg die de Berkumstede bied, ik hoor van de andere locaties van Driezorg andere berichten


    ⚠️ Meld

Reageer