Margreet Wieringa directeur Odeon De Spiegel

Zwolle – Per 1 april 2014 zal Margreet Wieringa aantreden als directeur-bestuurder van Odeon De Spiegel theaters. Met haar passie voor theater en haar kennis voor het theatervak, haar netwerk en ambities was de sollicitatiecommissie unaniem over haar kandidatuur.

Margreet Wieringa, 48 jaar, is op dit moment Uitvoerend Producent bij het DeLaMar Theater in Amsterdam en daarvoor was zij vanaf 2001 werkzaam bij Joop van den Ende Theaterproducties in dezelfde functie. Voor die tijd heeft zij ruim 11 jaar gewerkt bij de VPRO en produceerde daar radio- en televisieprogramma’s. Zwolle biedt haar, door haar rijke ervaring op het gebied van theater maken, een mooie uitdaging om een nieuwe impuls te geven aan Odeon de Spiegel theaters. Ze beschouwt Zwolle als een dynamische stad, waarin het theater een prominente plaats dient in te nemen. De theaters zijn er voor Zwolle en de regio Zwolle is er voor het theater!

In de periode tot 1 april 2014 zal Rien Kooijman van de Raad van Toezicht op partiële basis fungeren als gedelegeerd bestuurder. Teneinde daarmee de vacature op directieniveau gedeeltelijk in te vullen. 

Artikel delen:
Reacties 9

Reageer