Mogelijk tijdelijke bestemming Ecodrome

Zwolle – Vier politieke partijen willen een tijdelijke bestemming voor het Ecodrome. GroenLinks, D66, de PvdA en Fractie Koster vinden dat invulling van deze prominent gelegen locatie gewenst is. Dit om verloedering tegen te gaan en omdat het de wervingskracht voor het zoeken van nieuwe exploitanten kan verhogen. Tussentijds had de gemeente de regels omtrent een nieuwe invulling van het Ecodrome al verruimd. Maandagavond werd in de raadsvergadering een motie over deze wens aangenomen.

ecodrome.jpg

De partijen vinden dat er bijvoorbeeld gedacht kan worden aan een expositieruimte of andere bedrijvigheid, passend binnen de huidige (groene) bestemming / kaders. Een tijdelijke bestemming kan volgens de partijen ook opbrengsten opleveren, zoals minder onderhoudslasten, enige huurinkomsten, etc. De partijen verzoeken het college tegelijk met het starten van een nieuwe selectieprocedure ook actief te gaan zoeken naar mogelijkheden voor een tijdelijke invulling van de Ecodrome-locatie, en vragen eens per kwartaal of vaker als er aanleiding voor is de raad te informeren over ontwikkelingen rond de Ecodrome-locatie.

Artikel delen:
Reacties 29
 1. Kansloos. Helaas… lokatie lijkt centraal, maar is het niet; een tochtgat en net te ver om vanaf het station te lopen. Geen leuke route ook om te lopen. Rare en verouderde gebouwen. jammerjammerjammer


  ⚠️ Meld

 2. Geen gek idee harres en d-o. Maar als ze de voormalige X-Ray al met geen mogelijkheid kunnen slijten, ben ik wel benieuwd naar de nieuwe discotheek-ondernemer in het Ecodrome.


  ⚠️ Meld

 3. Dacht dat de x-Ray gesloten was omdat er toendertijd veiligheidseisen niet voldeden en het geluidsoverlast de oorzaak waren .Eco drome ligt wel mooi buiten het centrum maar als het lawaai te hard wordt krijg je weer klagers uit de veerallee buurt


  ⚠️ Meld

 4. Ze hadden die bol van de Blijmerkt beter daar bovenop kunnen plaatsen en de Fundatie daar beginnen, maar oke daar heb je nu niets aan. Wat ik eigenlijk bedoel is dat die futuristische bol daar veel beter tot zijn recht was gekomen (en meer in harmonie is met het bestaande daar) dan bovenop dat historische gebouw aan de Blijmerkt!


  ⚠️ Meld

 5. Joppuh mag zeggen wat hij vindt, worden jullie niet moe van het snoeren van de mond van de mensen die die UFO spuuglelijk vinden?


  ⚠️ Meld

 6. Het gaat niet zozeer om jullie mening, het gaat erom dat keer op keer de uitbreiding van de Fundatie erbij wordt gehaald, Ontopic of niet, men blijft zichzelf maar herhalen, keer op keer word hij er weer bijgesleept en dat maakt het er hier niet leuker op.


  ⚠️ Meld

 7. Mij gaat het er vooral om te zeggen dat die bol daar beter tot zijn recht was gekomen, On topic heb ik bij de Fundatie zelf al gemeld dat ik binnen ben geweest en dat ik het geslaagd vind van binnen en er zijn mooie collecties te bewonderen dus in die zin vind ik het wel geslaagd.

  Ein inderdaad, er is niets meer aan te doen vandaar in mijn eerdere reactie:

  maar oke daar heb je nu niets aan.

  Ik ben niet per se negatief hoor maar een beetje mijmeren hoe die bol daar gestaan had bij Ecodrome kan toch geen kwaad?


  ⚠️ Meld

 8. Is afbreken geen optie? Scheelt een hoop gedoe/kosten van instandhouding en kan er voor het terrein een nieuwe bestemming worden gevonden in relatie tot de Spoorzone bijvoorbeeld.


  ⚠️ Meld

 9. Het beste groene en ecologische verdienmodel voor deze locatie: de eerste gemeentelijke wietkwekerij van Nederland in onderbrengen.


  ⚠️ Meld

 10. Vragen naar de bekende weg voor ontkenners, en eigenlijk off-topic. Maar…. Ik heb teveel kennis en ervaring met druggebruik om dit nu met JJR te gaan discussiëren. Laat ik zeggen dat alles wat je in dit kader slikt of spuit voor niemand (tenzij op medische indicatie) goed is. Daar wil ik het graag bij laten.


  ⚠️ Meld

Reageer