Goede eerste wedstrijd Zwolse handbalheren

Zwolle – De eerste wedstrijd van het jaar 2014 voor de Zwolse handbalheren werd thuis gespeeld. De gasten uit Ruurlo mochten al vroeg aantreden. Na het begroeten en gelukwensen in het nieuwe jaar, werd er met frisse moed begonnen aan de wedstrijd. 

 

Voor aanvang van de wedstrijd blikten de heren vooruit en lieten de slechte afsluiting van 2013 achter zich. Hiervan lerend hadden de heren een “goed voornemen”. Dit voornemen was hetgeen wat de vorige wedstrijd niet goed was gegaan, om te gooien en het vanaf deze wedstrijd weer goed te doen! Met het beginsignaal startte Blauw/Wit met de aanval. Tevergeefs werd er geprobeerd te scoren, want SV Zwolle had zich verbeten aan de opdracht om de verdediging goed dicht te houden. Al snel bleek dat de tactiek beloond wordt. De Zwolse verdediging stond goed, doordat de heren elkaar goed hielpen. Toch bleven de doelpunten nog achterwege.

Na een kwartier spelen zien de heren een 5-0 score op het bord. Tempo van de aanvallen was af en toe te traag om een hoger doelsaldo te bereiken. De heren van Zwolle bleven echter wel constant: de aanvallers uit Ruurlo zo ver mogelijk van het doel te laten houden en zelf proberen zo veel mogelijk de aanvallen accuraat af te ronden.

 

De rust werd afgesloten met een stand van 13-1 en de opdracht om de aanvallen zorgvuldig uit te spelen door systemen te lopen. Ook snelle aanvallen door middel van de bal opbrengen vanuit de tweede lijn zal gehonoreerd moeten worden. Dit liep reeds aardig, dus hier zal meer gebruik van gemaakt moeten worden in de tweede helft.

 

Inderdaad bij vlagen werden de snelle aanvallen correct uitgespeeld! En mede door goed keeperswerk van Arno ter Wiele en de stabiele verdediging werd er gestaag uitgelopen op de tegenstander. Zelfs wissels en combinaties worden uitgespeeld en leidden tot doelpunten. 

 

Uiteindelijk loopt SV Zwolle meer uit op de tegenstander, maar hebben de heren van Blauw/Wit een verzesvoudiging van hun ruststand gerealiseerd aan het eind. De mannen uit Ruurlo leverden een sportieve en goede tegenstand, waarvoor respect. Een ploeg met deze attitude en mentale sterkte is een mooie tegenstander. 

Eindstand is uiteindelijk 27-6 geworden. 

 

Na afloop meldden de gasten dat ze hadden verwacht dat de thuisploeg met meer pressie zouden spelen. Wanneer de heren van SV Zwolle een tandje bij hadden gegooid, was de kans dat de eindstand verdubbelde, aldus Blauw/Wit.

 

Doelpunten:

Rik Talens 10, Luuk Broers 6, Hans Kan en Robert ter Stege 3, Mark Brijan en Patrick Dania 2, Marco Valkenborg 1.

 

Volgende wedstrijd zal op 19 januari plaats vinden in de BDG hal om 11.00 uur. De Zwolse heren ontvangen DSC, afkomstig uit Deventer. 

 

Artikel delen:

Reageer