Frion reikt Lefgeld uit

Zwolle – Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst reikte Frion voor de tweede keer Lefgeld uit. De organisatie stelt hiervoor €7.000,- beschikbaar. Elf locaties van Frion waren genomineerd.

 

winnaars_wisselbeker_lefgeld_frion_doepark_nooterhof-2.jpg 

 

Met Lefgeld kunnen medewerkers eerdere uitgezette acties die van toegevoegde waarde zijn voor mensen met een verstandelijke beperking, verder verbeteren. Denk hierbij aan kansen en mogelijkheden als het gaat om je eigen leven leven, meedoen in de samenleving of meer regie. De acties zijn betekenisvol voor mensen met een verstandelijke beperking en samen met hen ontwikkeld. De kosten die hiermee gemoeid zijn, kunnen niet betaald worden uit de AWBZ of door middel van subsidies. Daarnaast hebben uitgewerkte acties een positief effect op meerdere personen die ondersteuning vragen. De jury bepaalde de uiteindelijke zes winnaars en kende de bedragen en de wisselbeker toe.

Winnaars en wisselbeker

 

Bij de uitreiking prees de jury alle betrokkenen die een aanvraag indienden. De jury kende uiteindelijk aan de volgende locaties van Frion prijzen toe. Hierbij mocht een locatie de wisselbeker in ontvangst nemen.
· De Nooterhof: € 610 en de wisselbeker.
· IJsselbolder Commissarislaan 35-10: € 1230
· Nicolaihof: € 735
· IJsselbolder Commissarislaan 35-15: € 1700
· Frion ambulant Volledig Pakket Thuis: € 500
· Multimediatheek Het Zoekplein: € 2125

 

De wisselbeker ontvangt de locatie waarvan de jury vond dat dit de allerbeste actie was. De gelukkigen van de Nooterhof vertelden wat ze met het Lefgeld willen doen. “Met het jaarthema Ruimte in onze gedachten, voelen en maken we ruimte voor onze oudere medemens. Het park met zijn natuurlijke schoonheid en ruimte waar je als bezoeker meer dan welkom bent, verdient het om hier samen met ons van te genieten. Wij willen met het Lefgeld senioren en/of ouderen die wonen in de wijk Assendorp-Pierik, en die door omstandigheden niet zelf kunnen lopen het fietsen, de mogelijkheid bieden om een bezoek te brengen aan Doepark Nooterhof. Deze senioren en /of ouderen gaan we een keer per maand ophalen met de fietstaxi. Op het park bieden wij hen koffie of thee aan met cake.” Dit aldus de trotse winnaars.

Jury
De jury bestond uit leden van de Centrale Cliëntenraad: Petra Tamerus, Natascha de la Rie, ouders: Ad Akkerman en Dineke Bollaert en de directeur van het Centrum voor Consultatie en Expertise regio Noord-Oost: Ans Hilberink.

Artikel delen:

Reageer