Meeste inbraken in Zwolle Noord

Zwolle – Via de website van de politie Misdaad in Kaart kunnen geïnteresseerden kijken en beoordelen of er in hun wijk veel woninginbraken gepleegd worden.

misdaadkaart2013.jpeg 

Tijdens de afgelopen periode werden in Zwolle 178 woninginbraken of pogingen daartoe gepleegd. Uit een overzicht blijkt dat Zwolle Noord veruit het meest geplaagd wordt met woninginbraken. Het centrum van Zwolle scoort een ‘goede’ tweede plaats. Op Misdaad in Kaart kunt u zelf zien of en waar er de afgelopen drie maanden in uw omgeving is ingebroken. Ook pogingen om in te breken worden getoond. De kaart wordt dagelijks bijgewerkt. Om de privacy van gedupeerden te waarborgen worden inbraken in het midden van het viercijferige postcodegebied weergegeven. De stip op de kaart komt dus niet overeen met een specifieke woning.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Toch heb ik niet het gevoel dat Stadshagen er erg uitspringt. Zoom maar eens in, dan zie je dat 23 (pogingen tot) inbraken in postcode 8043 zijn gepleegd. Het gebied dat die postcode heeft, is echter veel groter dan de gemiddelde (postcode)wijk. Gevoelsmatig denk ik dat inbrekers helemaal niet zo happig zijn op woningen met modern, gecertificeerd hang- en sluitwerk.


    ⚠️ Meld

  2. Die website doet volgens mij niet wat het artikel zegt dat het doet. Het kaartje blijft enkel de gebiedsgetallen weergeven. In vergelijking met andere steden is Zwolle wel in trek bij inbrekers. Alleen in Amersfoort, pfff 139 in een buurt!


    ⚠️ Meld

Reageer