Inschrijven kortdurend verblijf in Nederland

Zwolle – Komt u voor een periode naar Nederland om te werken of te studeren, dan heeft u een burgerservicenummer (BSN) nodig. Dit eigen persoonsnummer krijgt u bij inschrijving in een Nederlandse gemeente. U hebt een BSN nodig voor de contacten met de Nederlandse overheid. Denk bijvoorbeeld aan een arbeidscontract, onderwijs, zorg of belastingen. U kunt zich op twee manieren in Nederland inschrijven, afhankelijk van uw situatie.

U blijft niet langer dan 4 maanden in Nederland? Dan kunt u voor inschrijving en een BSN terecht bij de gemeente Zwolle of bij een van de 17 overige geselecteerde gemeenten. Dat zijn Alkmaar, Almelo, Amsterdam, Breda, Den Haag, Doetinchem, Eindhoven, Groningen, Goes, Heerlen, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Terneuzen, Utrecht en Venlo. U blijft langer dan 4 maanden in Nederland? Dan moet u zich inschrijven in de gemeente waar u woont of gaat wonen. Dat is waarschijnlijk de gemeente Zwolle. Ook bij deze inschrijving ontvangt u een BSN.

Hoe en waar inschrijven?
Voor inschrijven meldt u zich na het maken van een afspraak (telefonisch of digitaal) persoonlijk – met een geldig identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart) – bij het Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle. 
U kunt zich alleen na het maken van een afspraak inschrijven in de RNI. Deze afspraak bij de publieksbalies kunt u telefonisch maken via telefoonnummer 14038. Vanuit het buitenland kunt u bellen met +31 38 498 3138.
De publieksbalies zijn op afspraak geopend op maandag, dinsdag, woensdag, en vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag van 8.00 tot 19.00 uur.
Zonder geldig identiteitsbewijs kunt u niet worden ingeschreven. Het inschrijven neemt ongeveer 10 minuten in beslag.
Meer informatie
Meer informatie vindt u in de informatiefolder. Deze is ook vertaald in vijf talen (Engels, Duits, Pools, Bulgaars, Roemeens). U kunt ook de veelgestelde vragen bekijken.
Inschrijving van groepen door werkgevers
Wilt u als werkgever een grotere groep (meer dan 8 personen) tegelijk laten inschrijven? Neem dan contact op met onze accountmanagers (Martin Drost, m.drost@zwolle.nl of Wilma Trip, w.trip-fox@zwolle.nl).
Artikel delen:
Reacties 4

Reacties zijn gesloten.