Foto-expositie Bernard Ensink bij Katholieke Pabo

Zwolle – Vanaf dinsdag 7 januari t/m 20 februari zal Bernard Ensink een deel van zijn foto’s exposeren op Het Leerplein van de pabo aan de Ten Oeverstraat 68 in Zwolle. Het thema van de foto’s is winter.

foto_bernard_ensink.jpg 

Al sinds zijn veertiende is Ensink gefascineerd door optische instrumenten en maakte bijvoorbeeld met kartonnen rollen en brillenglazen zijn box-camera geschikt voor macro-opnamen. Tijdens zijn medische studie deed hij veel aan micro-fotografie. Vanaf 1998 volgde Ensink fotografie cursussen bij de Muzerie en momenteel bij Centrum voor de fotografie Zwolle. Door de cursussen, onder leiding van Michiel Knaven, leerde hij begrijpen waar voor hemzelf de essentie ligt van het onderwerp dat hij in beeld wilt brengen. Zijn onderwerpen zijn divers: landschappen, portretten en interieurs (vaak de laatste twee gecombineerd) vormen de hoofdmoot.

Het kerndoel van Bernard Ensink in zijn huidige fotografie is om plaatsen en momenten die hem bovengemiddeld raken zo in beeld te brengen, dat voor zichzelf en anderen, de emotie herkenbaar wordt bij het zien van de foto. Voor de KPZ is dit de tweede expositie sinds de verbouwing van de mediatheek en het nieuwe Kennislandschap. De expositieruimte bevindt zich op Het Leerplein in het hart van het Kennislandschap. Hier zullen verschillende vormen van presentaties, exposities en lezingen, maar ook gezamenlijke activiteiten vanuit de opleiding plaatsvinden. Daarnaast vinden er activiteiten plaats op het gebied van nascholing voor leraren en voor de basisscholen in de regio. De foto-expositie van Bernard Ensink is gratis te bezoeken op werkdagen van 14.30-16.30 uur en op dinsdag- en donderdagavond van 19.00-21.00 uur. Bezoekers kunnen zich melden bij de receptie van de KPZ. 
Artikel delen:
Reacties 11
 1. Als je met deze getoonde foto al een expositie kan beginnen, dan komen heel wat ‘fotografen’ daarvoor in aanmerking, want het is niets bijzonders.


  ⚠️ Meld

 2. Mooie foto, je ziet gewoon dat de fotograaf er oog voor heeft. Iedereen ziet het maar het gaat om het juiste plaatje vast leggen!


  ⚠️ Meld

 3. inderdaad qua fotografie niets bijzonders. De heer Ensink heeft vast nog wel mooiere foto’s gemaakt dan deze die hier geplaatst is. Wel een leuk moment om de katholieke pabo is een keertje van binnen te bekijken. Nooit binnen geweest als assendorper.


  ⚠️ Meld

 4. Je kunt niet aan de hand van één foto de kwaliteit van de gehele expositie bepalen, jenita62 en vdberg.
  Ik vind de foto hierboven erg mooi en ben ook wel benieuwd naar de rest.


  ⚠️ Meld

 5. Heel mooi en sfeervol beeld! Benieuwd naar de andere foto’s. Wat bijzonder dat de katholieke Pabo deze samenwerking aan gaat. Een inspiratiebron voor de studenten! Ik ga zeker kijken:D


  ⚠️ Meld

Reageer