Ontdek beroepen bij Stichting Weekendtalent!

Zwolle – Op 11 januari aanstaande gaan we met een nieuw jaar Weekendtalent van start met een blok met het thema “Geld”. De deelnemende kinderen komen in aanraking met mensen die dagelijks met geld aan het werk zijn. Daarnaast leren ze spelenderwijs hoe ze op een goede manier met geld om kunnen gaan.

Weekendtalent is op de zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Er is plek voor een paar nieuwe kinderen. Kinderen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs kunnen deelnemen. Kinderen die nu in groep 6 zitten, en na de zomervakantie in 7, kunnen na overleg eventueel aansluiten.

Dit seizoen hebben we drie blokken met de volgende leuke thema’s in het vooruitzicht: Geld, Voedselketen (start in maart) en Natuur (start in mei). Het beste uit jezelf halen, dat is de kern van Weekendtalent Zwolle. Het is een initiatief van vrijwilligers.

Weekendtalent is geen school in de klassieke zin van het woord: kinderen krijgen er geen les, maar wel de kans om hun talenten te ontdekken en te ontplooien. Weekendtalent beoogt daarmee bij te dragen aan de ‘brede ontwikkeling’ van kinderen. De kinderen krijgen ondersteuning van vrijwilligers (Talentcoaches) en studenten.

Bij Weekendtalent is er nadrukkelijk aandacht voor sociale vaardigheden en rolmodellen. Sociale vaardigheden zijn nodig om te leren omgaan met kritiek, met teleurstellingen, falen en toch weer doorgaan. Sociale vaardigheden gaan ook over presentaties durven houden en geloven in eigen mogelijkheden.

Weekendtalent is op zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. De locatie is: Palestrinalaan 915, daar waar Brede School Facet gehuisvest is. Lijkt Weekendtalent wat voor uw kind? Kijk dan voor meer informatie of opgave op onze website www.weekendtalent.nl of neem contact met ons op via ons e-mailadres: info@weekendtalent.nl.

Artikel delen:

Reageer