Baritonsaxofonist in Statenzaal

Zwolle – Vrijdag 10 januari is Rik van den Bergh te gast bij All that jazz in de Statenzaal van de Bibliotheek Zwolle. Rik van den Bergh is één van de weinige baritonsaxofonisten in Nederland die zich volledig op dit instrument heeft toegelegd.

Rik groeide op in jazz-stad Breda waarna hij zijn conservatoriumopleiding in Den Haag volgde. Als altist leidde hij zijn orgel-saxofoon kwartet Swingmatis, maar na het horen van Ronnie Cuber en Lonnie Smith schakelde hij in 1999 voor eens en altijd over op baritonsaxofoon. Zijn spel is geworteld in dat van Pepper Adams, Harry Carney en Charlie Parker.


Rik van den Bergh tourde met Teddy Edwards, zat in Peter Ypma & Eleven, de Young Sinatras en het Rotterdam Jazz Orchestra. Hij won de Kobe Jazz Award en speelde een aantal keer als solist in Japan. In 2007 startte hij The Reeds (met o.a. Simon Rigter, Sjoerd Dijkhuizen en Marco Kegel) waarmee hij de cd ReSerge opnam: een eerbetoon aan bariton saxofonist Serge Chaloff. Onder de titel ‘Baritone Explosion’ stond hij onlangs met het Rein de Graaff Trio, Ronnie Cuber en Jan Menu in het Bimhuis. Op dit moment speelt hij met het Rik van den Bergh/Bart van Lier kwintet, waarvan eind 2013 de cd High slide low blow uitkwam.
Meer informatie: www.rikvandenbergh.com
.
 
All that jazz met Rik van den Bergh start vrijdag 10 januari om 20.30 uur en duurt tot ca. 22.30 uur. De entree bedraagt 8 euro of 7 euro (Voordeelmetjebiebpas). Reserveren wordt aangeraden en is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl.
Artikel delen:

Reageer