ChristenUnie trapt af in het PEC Zwolle stadion

Zwolle – Het jaar 2014 begint met drie spannende politieke maanden. In aanloop naar de verkiezingen voor de gemeenteraad in maart brengen de Zwolse partijen hun drive en standpunten voor de stad nog nadrukkelijker onder de aandacht van de burger. De campagne die de ChristenUnie de komende twee en een halve maand voert begint woensdag.

De zogenaamde ‘campagneaftrap’ vindt toepasselijk plaats in het IJsseldeltastadion, thuishaven van PEC Zwolle. In het stadion vindt woensdagavond de traditionele nieuwjaarsborrel plaats, al kent deze een iets andere invulling dan de afgelopen jaren. Natuurlijk blikken het bestuur, de lijsttrekker en de campagneleider met de aanwezigen vooruit op het jaar 2014. Daarnaast onthult de partij deze avond echter ook de slogan waarmee ze zich aan de Zwolse kiezer wil presenteren.

Verder kent de avond – zoals dat in een stadion hoort – vooral een sportieve invulling. Daarom zijn ook vertegenwoordigers van de Zwolse sportwereld als speciale gasten aanwezig. Onder hen in ieder geval wielrenster Anna van der Breggen, de Europees kampioen tijdrijden en degene die Marianne Vos in 2012 hielp aan de wereldtitel wielrennen.

Je bent op 8 januari vanaf 19:30 uur welkom in het IJsseldelta Stadion, Stadionplein 1. Entree via de hoofdingang. De verkiezingsslogan wordt rond 20:15 uur bekend gemaakt. 

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Dezelfde partij dat samen met groenlinks tegen oa sponsoring van pec was? Ik stemde altijd op cu, maar in zwolle merk ik steeds meer dat er meer dat het vooral om aandacht zoeken gaat


  ⚠️ Meld

 2. Ok nu breekt mijn klomp. Eerst wel zeuren over de sponsoring van pec zwolle vitens… en nu zelf ook zo’n halve stunt uithalen. Er mag nu mooit meer gezeurd worden dan ook.


  ⚠️ Meld

 3. De gokhal mocht van de CU ook niet in het stadion. Dat soort zaken blijven je toch bij 8) Nogal hypocriet dus van de christenen.


  ⚠️ Meld

 4. @zwolluh. Je hebt recht op je eigen mening. Ik heb wel de behoefte om je opmerking over de gokhal te nuanceren.
  Er was een speelautomatenhal op de Melkmarkt. Die zou worden verplaatst naar het stadioncomplex. Dat zou geen probleem zijn voor de ChristenUnie want die vergunning was er nou eenmaal. We vonden het zelfs een verbetering: van de binnenstad naar de buitenring.
  Alleen, hij zou vele malen groter worden (uit mijn hoofd van 55 speelplekken naar meer dan 100). Daar had de CU bezwaar tegen. Het voorstel werd wel aangenomen. Ik heb in dezelfde vergadering gezegd dat dit een politieke werkelijkheid is, die we accepteren.
  Het besluit is later via referendum teruggedraaid, zodat de hal nu vergelijkbaar is met de hal zoals hij op de Melkmarkt was.
  Buiten dit, je kunt er nu vergaderruimte huren. Dat staat los van de voorgeschiedenis.


  ⚠️ Meld

 5. Bedankt voor uw nadere toelichting meneer Van Boven. Zo zie je maar wat blijft hangen van zo’n affaire he. Desalniettemin blijf ik het een ongewone locatie vinden voor de CU. Is ook een gevoel.


  ⚠️ Meld

 6. Ik vind het een heel goed idee om gemeentepolitiek te brengen op plaatsen (bv. een voetbalstadion) waar meestal discussies van heel andere aard gevoerd worden.
  Voetbal op eredivisieniveau heeft veel baat bij goede contacten met de plaatselijke politiek.


  ⚠️ Meld

 7. Ik snap het commentaar op deze locatie niet. De Christenunie kan prima zelf bepalen waar zij dit soort bijeenkomsten wil houden. Dat gaat ons kiezers niets aan. Sympathieke partij, met een hart voor de stad. En met de “poten in de modder” als het moet, net als de SP.


  ⚠️ Meld

 8. Beste meneer van Boven, In alle commotie rondom de lokatie keuze van de aftrap van de CU zouden we bijna vergeten waar het inde politiek nu echt om gaat. De wereld om ons heen. Van mijn zijde is het lange tijd stil geweest. Ik verheug mij daarom op de verkiezingstrijd die weer los barst. Om al vast een voorzet te geven: http://dimistro4.blogspot.nl/2011/07/hangjongeren-en-politiek-volwassen.html

  Ik ben benieuwd van het antwoord is van de CU op het steeds maar weer terugkerend probleem in de Vinexwijk Stadshagen.


  ⚠️ Meld

 9. Het antwoord van de CU moet je niet van mij verwachten. Ik ben de raad uit en heb met mezelf afgesproken dat ik niet aan de zijkant van alles ga roepen namens de CU.

  Als inwoner van Zwolle ben ik eigenlijk wel benieuwd waar het volgens jou “in de politiek echt om gaat”. Dat kan ik ook niet afleiden uit je blog over gedrag van hangjongeren en van politiek volwassenen, zoals je dat noemt.


  ⚠️ Meld

 10. Het maakt mij niet uit waar men als politieke partij voor de verkiezingen gaat aftrappen.Het belangrijkste is dat ze de burgers tegemoet komen in hun belofte die ze maken met hun programma,s.En op dat punt is nogal vaak dat het niet wordt waargemaakt.In de landelijke politiek is gebleken dat Arie Slob naar de pijpen van het rechtse kabinet is gaan dansen samen met D66 Pechthold en dat valt mij ook dik tegen van het CU .


  ⚠️ Meld

Reageer