Berkum schuift MSC aan de kant

Zwolle – Berkum heeft zondaghoofdklasser MSC in een oefenwedstrijd met liefst 6-1 aan de kant gezet. De Meppelers, die met veel onervaren krachten speelden, hielden het tot kort voor rust nog redelijk vol maar gaven het duel daarna helemaal uit handen.

In het eerste halfuur waren de ploegen zo’n beetje aan elkaar gewaagd al kwamen daar bitter weinig kansen uit voort. Verder dan een giftige pegel van MSC-kant, die werd gekeerd door keeper Bram Muis, en een schot van Berkum-spits Karim Chengachi dat rakelings over ging kwamen de teams niet. In de 39e minuut brak de Zwolse zaterdaghoofdklasser het duel echter open. Flankspeler William Potkamp, na een langdurige blessure voor het eerst in dit seizoen weer terug, gaf een voorzet die door Marc van der Meulen met een diagonaal schot knap werd afgerond: 1-0. Op slag van rust deed Chengachi daar een schepje bovenop toen hij voor 2-0 zorgde met een fraaie volley die over keeper Marc Holterman in het MSC-doel vloog.

Een kwartiertje voor het einde luidde Chris van der Meulen de definitieve afrekening in. Zijn voorzet vanaf links werd verzilverd door de sterk spelende Ruud Wellenberg (4-1) en even later zorgde Kuijer met een mooie actie voor 5-1. Enkele seconden voor het slotsignaal wreef Berkum nog wat meer zout in de Meppeler wonden toen Chengachi goed doorzette en Chris van der Meulen een niet te missen kans gaf. Dat deed de Berkum-spits dan ook niet zodat zijn ploeg deze eerste test in de winterstop met een ruime 6-1 winst afsloot. De Zwollenaren spelen zaterdag hun tweede oefenwedstrijd in Hoogeveen tegen eersteklasser HZVV.

Berkum-MSC Meppel, 7 januari 2014 (oefenwedstrijd)
Eindstand: 6-1 (2-0)
Gele/rode kaarten: geen
Doelpunten: 39. Marc van der Meulen (1-0), 45. Karim Chengachi (2-0), 49. Marc van der Meulen (3-0), 59. Camiel Fidom (3-1), 75. Ruud Wellenberg (4-1), 84. Ricardo Kuijer (5-1), 90. Chris van der Meulen (6-1)

Artikel delen:

Reageer