Cosmeticadieven bij Kruidvat Klein Grachtje

Zwolle – Dit tweetal steelt voor veel geld aan cosmeticaproducten bij het filiaal van Kruidvat aan het Klein Grachtje in Zwolle. De vrouw stopt alles in een winkelmandje, de man stopt de spullen daarna in een schoudertas die vermoedelijk zo geprepareerd is dat het alarm in de winkel niet af gaat. Herkent u de man en de vrouw? Of weet u waar ze verblijven? Bel dan gratis 0800 – 6070. Anoniem tippen kan via 0800 – 7000.

 

https://youtu.be/68QAsaiqlwk
 

  Artikel delen:
  Reacties 172
  1. En waar kunnen jullie uit herleiden dat deze mensen niet in Nederland geboren zijn, laat staan geen Nederlands paspoort hebben?


   ⚠️ Meld

  2. Ik begrijp twee dingen niet..
   1. 17okt is het gebeurd komt nu pas in de media??
   2. Zien ze dat op de cameras en waarom niet gelijk ingrijpen of hoe zit het nou??
   Hoe dan ook hoop ik dat die gasten opgepakt worden…


   ⚠️ Meld

  3. Want zelfs ik kan met mijn -12 glazen in de bril zien dat het mensen uit een zuidelijker gelegen land zijn en dasrom dus buitenlanders zijn, daarnaast vertonen ze ook nog eens crimineel gedrag.


   ⚠️ Meld

  4. @br. Niemand zit de hele dag te kijken naar een beeldscherm ergens in een kantoortje in de winkel. Dat kost veel te veel geld.


   ⚠️ Meld

  5. Misschien hadden ze ook wel voor veel geld gekocht. Bij Kruidvat krijg je toch altijd twee plus een (hese overenthousiaste stem) GRATIS!


   ⚠️ Meld

  6. Tja, niet iedereen is hier gekomen om een positieve bijdrage aan de Nederlandse samenleving te leveren.
   We zullen er waarschijnlijk mee moeten leren leven


   ⚠️ Meld

  7. @ja-tja Want alleen roomblanke Nederlanders zijn Nederlanders? Weet je hoe we mensen noemen die zo denken?

   @jean Want mensen met een kleurtje kunnen absoluut niet geboren zijn in Nederland, ook niet 2de, 3de of 4de generatie? Ik denk dat je een lesje geschiedenis nodig hebt.
   Je tweede opmerking is pas echt stuitend, ze vertonen crimineel gedrag, dus ze kunnen niet hier geboren zijn? Ik word misselijk van je opmerking. Serieus. Bah, ga je heel diep schamen.


   ⚠️ Meld

  8. De gedachte dat alleen buitenlanders crimineel gedrag vertonen is natuurlijk heel makkelijk en veilig. Mooi een zondebok. En ja, het gebeurt helaas vaak dat dit soort criminaliteit wordt gepleegd door mensen die hier niet zijn gebeurt. Maar dat betekend nog niet dat A) Roomblanke en/of hier geboren mensen (van wat voor kleur dan ook) dit niet doen en B) Dat iedereen die hier niet geboren is en een kleurtje heeft crimineel is.

   Mensen, laat je niet zo bang maken.


   ⚠️ Meld

  9. @Tsja ik weet voldoende, maar belangrijker, ik weet dat je niet iedereen op een grote hoop moet gooien. Ik weet dat je niet, met de statistieken in de hand, moet discrimineren.


   ⚠️ Meld

  10. Probeer jij mijn woorden zo te verdraaien Japser dat het op discriminatie gaat lijken? Foei toch Japser, goed lezen dat weet je precies wat er staat.

   – Editted –

   Statistieken spreken voor zich!   ⚠️ Meld

  11. Mag ik vragen waarom mijn vraag aan Jasper is ge-editted?

   =======

   Ja hoor, als je iemand beschuldigt van een bepaalde afwijking, off-topic gaat, en persoonlijk wordt, dan overschrijd je de huisregels. Kijk daarvoor links in het menu.


   ⚠️ Meld

  12. Ik beschuldig niemand, het is ook allang géén afwijking meer en het is ook niet persoonlijk, want stel dat iemand deze kwaal heeft dan kun je met beantwoording daar rekening mee houden, dat heeft niets te maken met persoonlijk worden of of-topic gaan.

   Volgens mij is het een algemeen aanvaardbare kwaal waar rekening mee gehouden kan worden in de beantwoording of reacties.

   Het is in ieder geval géén kwaal waarvoor iemand zich hoeft te schamen.


   ⚠️ Meld

  13. En als we het over persoonlijk worden hebben kijk dan even naar deze quote van Japser:

   Bericht door Japser, op 7 januari 2014 15:52
   @Jean ga aub even ergens anders trollen. Sneu figuur.
   Bij Zwolle in de race voor fietsstad!

   =========

   Ook dat wordt NU verwijderd.

   ON-topic graag!! En hou het netjes allemaal 😉


   ⚠️ Meld

  14. Waarom mag Jasper wel persoonlijk worden tegenover @ ja tja, en Jean in zijn bericht op 9 januari om 8.34 uur? En word hij niet ge-eddited op dat moment? Regels zin regels toch?


   ⚠️ Meld

  15. @ Japser: @Tsja ik weet voldoende, maar belangrijker, ik weet dat je niet iedereen op een grote hoop moet gooien. Ik weet dat je niet, met de statistieken in de hand, moet discrimineren.

   Is dat een nieuw inzicht van je? Dus dan mogen we er van uitgaan dat jij je in de toekomst ook niet meer op een discriminerende manier uit zult laten over gebeurtenissen in bepaalde volkswijken? De geschiedenis leert namelijk dat jij vaak één van de eersten bent die dan met het vingertje staat te wijzen en hele buurten op een grote hoop gooit. Gevalletje de pot verwijt de ketel als je het mij vraagt. Maak je eerst eens druk om de balk in je eigen oog voor je anderen op splinters meent te moeten wijzen. 😀


   ⚠️ Meld

  16. @Prikkeprak dan heb je dat verkeerd begrepen. Ik heb het over gemiddelden, statistieken en zulks soort zaken. Ik zeg niet vervolgens dat daardoor DUS iedereen van X zo zal zijn. HEEL GROOT verschil.

   @jean ik heb geen enkel woord verdraaid. Jij zegt: “daarnaast vertonen ze ook nog eens crimineel gedrag.” Als argument waarom dit buitenlanders zouden zijn.

   @e.woud ik word daarin helemaal niet persoonlijk. Ik geef argumenten en ik vertel hoe ik mij daar bij voel.


   ⚠️ Meld

  17. @radstaak de echte gedupeerden zijn de verzekeringsmaatschappijen. De Kruidvat of de medewerkers daarvan hebben hier geen centje pijn van.


   ⚠️ Meld

  18. @Prikkeprak overigens is ‘jij doet het ook’ een flutargument dat helemaal niks veranderd aan de opmerkingen die hier door anderen gemaakt worden.


   ⚠️ Meld

  19. Helaas Jasper, ook hier weet je weer niets van, het Kruidvat is hiervoor niet verzekerd, maar draait zelf voor de schade op. Voor meer info A.S. Watson te Renswoude (eigenaar van Kruidvat, Trekpleister IC Paris en nog veel andere)


   ⚠️ Meld

  20. @jean daar leer je me wel iets nieuws. Dat is wel vervelend voor dat bedrijf. Dankjewel 🙂

   Ik ben wel benieuwd waar ik dan ‘weet niets’ van zou weten, maar dat gaat OT.


   ⚠️ Meld

  21. Bericht door Japser, op 9 januari 2014 8:34

   @ja-tja Want alleen roomblanke Nederlanders zijn Nederlanders? Weet je hoe we mensen noemen die zo denken?

   1. nee

   2. nee

   maar ”ze” staan er gekleurd op


   ⚠️ Meld

  22. Hallo Jasper, hoezo géén buitenlanders?

   Weleens van een dubbel paspoort gehoord?
   Ga eens googelen, dan lees je dat ze altijd buitenlander (moeten) blijven!

   Jouw quote van 14.22 uur:

   Ik ben wel benieuwd waar ik dan ‘weet niets’ van zou weten
   Nou hier van dus.

   Wat zei Louis van Gaal ook al weer: “Ben ik nou zo slim of ben jij zo …?”


   ⚠️ Meld

  23. Dat je een tweede paspoort hebt maakt je ook een onderdaan van Marokko (dat is het enige land waar je er echt niet vanaf kunt komen). MAAR, je bent ook een Nederlander. En in Nederland ben je dan dus geen buitenlander.

   En nou we het over een dubbel paspoort hebben: waar in dit filmpje zie je dat ze dat hebben? Waar in dit filmpje zie je dat iedereen met een kleurtje en/of hoofddoek een dubbel paspoort heeft? Precies, aannames en vooroordelen.

   Pot, ketel


   ⚠️ Meld

  24. @jean wat jij doet, is die keiharde cijfers pakken en ze toepassen op allemaal. Dan kun je net zo goed niet die cijfers gebruiken. Als de cijfers 50% zeggen, dan kun je gewoonweg niet zeggen 100% doet het.


   ⚠️ Meld

  25. Volgens de cijfers was minimaal 65% crimineel in 2011, het is nu 3 jaar later en de crisis is er nog steeds, zelfs heviger, dus het percentage criminelen onder buitenlanders zal veel en veel hoger zijn dan in 2011 en wat dacht je van de instromers uit de oostbloklanden, die volgens de media hier alles roven wat los en vast zit, uitkeringen inpikken etc?
   Kijk voor de lol eens naar opsporing gezocht!


   ⚠️ Meld

  26. volgens de media hier alles roven wat los en vast zit

   Wilt u mij niet zo bang maken a.u.b. Dat is helemaal niet nodig.
   Wat de PVV al niet teweeg brengt!?!


   ⚠️ Meld

  27. De PVV roept, de media weten niet hoe snel ze nieuws moeten maken en publiceren, en dan krijg je stemmingmakerij. Dat kan tot ernstige zaken leiden.


   ⚠️ Meld

  28. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de PVV gelijk heeft, daar weleens aan gedacht terstal?

   Maar mijn quote komt van centrumfietsdiefstal en niet van de PVV, jij komt met de PVV op de proppen!


   ⚠️ Meld

  29. Het klopt helemaal dat ik over de PVV begin, omdat ik de gevolgen van hun strategie zie. Die werkwijze is zowel simpel als geniaal. Jean met de pet trapt er wel in 😉


   ⚠️ Meld

  30. Ik hoop dat deze twee personen snel opgepakt worden. Kan de politie ook gelijk checken of ze een Nederlands paspoort hebben dan wel twee paspoorten of toevallig alleen een buitenlands paspoort. Denk zelf het laatste eerlijk gezegd. Wat mij verder niet uitmaakt het blijven gewoon criminele figuren.


   ⚠️ Meld

  31. We hebben het hier over buitenlanders Jasper met crimineel gedrag, mocht je denken dat het konijnen met crimineel gedrag waren, dan moet ik je helkaas teleurstellen


   ⚠️ Meld

  32. Cijfers zeggen alles Mul, maar jij wilt ze niet zien en dat is jammer. Totdat deze figuren iets van jou stelen en de verzekering moeilijk doet, dan heb je de poppen pas echt aan het dansen.


   ⚠️ Meld

  33. Jean, cijfers zeggen pas wat, wanneer ze gebruikt worden door mensen die de achtergrond begrijpen en tevens weten bij welke situatie ze passen. Jij hoort daar niet bij.


   ⚠️ Meld

  34. http://www.nrcnext.nl/blog/2012/05/15/next-checkt-65-procent-van-de-marokkaanse-jeugd-ooit-aangehouden/

   ik zie dat deze link maar al te vaak wordt gebruikt in dit bericht. Wat niemand blijkbaar ziet (of niet wil zien) is dat de NRC Next dit percentage (65% van alle Marrokaanse jeugd is ooit aangehouden) heeft gecheckt. Wat komt er uit die check? Half waar.

   De onderzoekers zijn aan dit percentage gekomen door een groep jongeren 10 jaar lang te volgen op het gebied van criminele activiteiten. Het criminaliteit cijfer de afgelopen 10 jaar is gestegen, en daarom valt dit percentage zo hoog uit.

   Bovendien, de Marokkaanse jongeren zijn alleen aangehouden. Ze waren verdacht van een misdrijf. Hebben ze deze misdrijf dus ook gepleegd? Misschien wel, maar misschien ook niet. Het gaat hier dus alleen om het aanhouden, en het verdenken van een misdrijf, en niet het plegen van een misdrijf.

   Om je argumenten te versterken is het een slim idee om een artikel bij te voegen wat over het betreffende onderwerp gaat, maar doe het dan goed. Gebruik een artikel van deze tijd en geen artikel van zo’n 1,5 jaar geleden, en zorg dat het artikel daadwerkelijk jouw argumenten ondersteunt. Met zo’n artikel als van de NRC Next werk je jezelf alleen maar tegen.   ⚠️ Meld

  35. @S Het is nog sterker dan wat jij zegt.
   Jean beweert dat “Volgens de cijfers was minimaal 65% crimineel in 2011”. Dat gaat dus
   1. niet over álle mensen van buitenlandse herkomst maar alleen over de Marokkaanse;
   2. niet over de gehele Marokkaanse bevolkingsgroep, maar alleen over de jeugd tussen 12-23 jaar;
   3. niet over de gehele jeugd, maar alleen het mannelijk deel ervan.
   Liegen met statistieken, noemen ze dat.

   De cijfers van alle bevolkingsgroepen zijn hoog: van de groep “roomblanke” jongens is een kwart weleens aangehouden.

   En waar gaat het hier om: dat de winkeldieven herkend en opgepakt worden, zodat ze gestraft kunnen worden. Niet meer, niet minder.


   ⚠️ Meld

  36. @ ter stal u bent pas echt discriminerend bezig en mensen in hokjes aan het plaatsen door uw opmerkingen over mensen die PVV gestemd hebben. Schandalig gewoon.


   ⚠️ Meld

  37. Dit Topic gaat over: Cosmeticadieven bij Kruidvat Klein Grachtje

   Wat zien we: 2 stelende buitenlanders!

   Hoe duidelijk willen jullie het nog hebben?

   Waarom willen jullie dit gedrag goedpraten? Ik zou deze goedpraters willen voorstellen om eens een half jaar in beroemde wijk in Gouda of Utrecht te gaan wonen, weden dat je dan totaal anders redeneert?


   ⚠️ Meld

  38. Precies, Jean. Dit topic gaat over 2 dieven, waarvan de politie graag wil weten wie het zijn. Daarom is het filmpje vrijgegeven. Tips wil de politie.
   Jij bent degene die het filmpje aangrijpt om het onderwerp “criminele buitenlanders” weer eens uit te melken. Zouden deze twee “roomblank” zijn geweest, dan had jij niet gereageerd.
   De mensen die hier gereageerd hebben, praten crimineel gedrag niet goed, maar maken daarbij geen onderscheid tussen de herkomst van de daders. Daarin onderscheidt jij je van de rest.


   ⚠️ Meld

  39. @Onzin, wat schrijf jij toch een onzin. Hoe weet jij waar en wanneer ik reageer? Daar weet je niets van. Echter bij criminele praktijken zijn buitenlanders toevallig oververtegenwoordigd blijkt uit de statistieken.


   ⚠️ Meld

  40. Als je terugkeert naar het begin van deze discussie zult je zien dat Robin begon op 8 januari met ” en alweer buitenlanders” . En daarna natuurlijk Jasper, met zijn voorspelbare reacties zo als altijd bij dit soort discussies. Je bent aan het discrimineren en hoort bij de PVV als je ook alleen maar het woord buitenlandse afkomst gebruikt. Pappen en nat houden. Kopje thee met ze drinken, nee dat is veel beter. Gewoon je kop in het zand steken, en net doen of je niets ziet.


   ⚠️ Meld

  41. En daarna natuurlijk Jasper, met zijn voorspelbare reacties zo als altijd bij dit soort discussies.

   Is ‘en alweer buitenlanders’ dan geen oeverloze en voorspelbare reactie, wanneer er gekleurde mensen op staan dan? Beetje pot verwijt de ketel hoor.


   ⚠️ Meld

  42. Hallo Mud,

   Met statistieken is aangetoond dat vele buitenlanders crimineel gedrag vertonen.
   Nu op deze video ook weer, dus waarom wil je dit gedrag goed praten?

   Dus niets van pot verwijt de ketel, maar keiharde realiteit, die wederom bevestigd wordt.


   ⚠️ Meld

  43. @Jean en Japser,
   Beste gasten willen jullie elkaar niet zo zitten afzeiken aub…
   Die winkel is verzekerd en de Kruidvat zal zich ook niet zo druk maken als het bij jullie was gebeurt of wat dan ook.
   Als jullie na elke soortgelijke gebeurtenis zo tegen elkaar blijven doen dan worden jullie gek…
   Hoop dat die dieven gepakt worden..Jullie allebei goed weekend!


   ⚠️ Meld

  44. Beste br.

   Als je dit topic goed gelezen had, wist je dag het Kruidvat hiervoor niet verzekerd is.
   Dit soort criminaliteit is uit kosten oogpunt niet te verzekeren.

   Gaarne ga ik over mijn eigen beslissing om wel of niet te reageren.

   Jij ook een fijn weekend


   ⚠️ Meld

  45. Bean, wel degelijk de pot verwijt de ketel want of het nu een feit is of niet, jouw reactie is zeer voorspelbaar. Als iemand daar dan weer voorspelbaar op reageert, dan kun je daar kritiek op hebben maar dan verwijt de pot de ketel. Zo simpel is het. Daarnaast interesseren me jouw cijfers niet. Cijfers weerspiegelen vaak een zeer smalle waarheid.En ik ken die discussie inhoudelijk wel, heb me er ook wel eens inhoudelijk in gemengd, heb alle voors en tegens al te vaak voorbij zien komen en het boeit me nogal weinig. Nee, ook niet in het geval dat me zelf iets overkomt.


   ⚠️ Meld

  46. Beste Mul,

   Als het je allemaal niet interesseert waarom reageer je dan?

   Het is niet pot verwijt de ketel, masr keiharde realiteit gestaafd met cjjfers dat de criminaliteit onder buitenlanders (te) hoog is, en dat is niets minder dan de hele waarheid. Kijk maar eens naar Opsporing Verzocht.


   ⚠️ Meld

  47. Ik reageer op de manier waarop je discussieert, ik ben niet op de inhoud ingegaan omdat die me niet interesseert. Het zal allemaal wel dat buitenlanders allemaal slecht en crimineel zijn. Boeit me gewoon niet zo, criminaliteit is maar een van de vele manieren om de samenleving te verneuken. Ik vind criminaliteit een van de minder grote risico’s die we als samenleving momenteel lopen.


   ⚠️ Meld

  48. …keiharde realiteit gestaafd met cjjfers dat de criminaliteit onder buitenlanders (te) hoog is, en dat is niets minder dan de hele waarheid. Kijk maar eens naar Opsporing Verzocht.

   Ik snap niks van je betoog, Jean. Noem de dingen eens. Wat is de keiharde realiteit? Welke cijfers bedoel je? Waarschijnlijk niet die 65% van het NRC, want die werden onderuit gehaald. Over welke waarheid heb je het?
   Waarom moet ik naar Opsporing Verzocht kijken. Ik kan die zaken toch niet oplossen. Jij wel? Ga eens door met je betoog en val niet steeds in herhalingen. Zo komen we nergens.


   ⚠️ Meld

  49. Juist Bernard en Mul sluit jullie ogen maar lekker voor de waarheid, doe maar net of er niets aan de hand is en we géén criminaliteit door buitenlanders hebben, media en cijfers hebben ongelijk.
   Hoe komen ze erbij en hoe durven ze zomaar onze netje oppassende medelandgenoten zomaar beschuldigen en zomaar en filmpje op internet zetten waarin de indruk wordt gewekt dat ze stelen? Foei toch media.


   ⚠️ Meld

  50. Jean, Bernard en Mul bedoelen deze vragen:

   Noem de dingen eens. Wat is de keiharde realiteit? Welke cijfers bedoel je? Waarschijnlijk niet die 65% van het NRC, want die werden onderuit gehaald. Over welke waarheid heb je het?

   Dan kunnen we weer serieus verder discussiëren.

   We wachten met grote spanning op de feiten van jou. Kan je dat niet, of verval je weer in oud gedrag, doe dan niets a.u.b.   ⚠️ Meld

  51. Jean, dit heeft geen enkele zin….we gaan wel een keer verder met een onderwerp waarin we niet langs elkaar heen spreken;)
   Ik laat het hier even bij…


   ⚠️ Meld

  52. Al of niet buitenlanders, daar mag je over denken wat je wilt.
   Maar deze lieden maken zichzelf met hun criminele gedrag wel tot buitenstáánders (van de maatschappij) en dat is nog veel erger.
   Door deze profiteurs openbaar met hun gezicht te kijk te zetten is eigenlijk het middeleeuwse schandblok weer teruggekeerd.
   Hopenlijk hebben deze mevrouw en haar zoon(?) nog net schaamtegevoel genoeg om zich te schamen en zich te realiseren dat zij hiermee hun eigen bevolkingsgroep in een kwaad daglicht stellen.


   ⚠️ Meld

  53. Natuurlijk hebben ze dat niet observer. Hun familie en kennissen of vrienden doen hetzelfde, vandaar ook het zeer hoge percentage criminaliteit onder deze bevolkingsgroepen.


   ⚠️ Meld

  54. Zo op de beelden te zien gaat het hier om zigeuners, om het maar even plat maar duidelijk te zeggen. Vrij vertaald is dat een ‘rondtrekkend en bedelend volk’ Dat is al honderden jaren zo. Dus ook toen er nog geen discussie over de buitenlanders was. Vroeger, 50 jaar geleden, toen deze groep met caravans een rondreis maakte door Nederland, wisten de winkeliers snel dat er weer zigeuners in de stad waren. Dan was het oppassen geblazen. Tegenwoordig gaat dat anders en zijn er zoals in het bericht te zien camerabeelden. Dat ze gepakt kunnen worden nemen ze voor lief, want de strafmaat is in dit mooie land niet zodanig dat het hun gedrag het afschrikt.

   Wat kan je doen?

   Zoals Jean doet, bevolkingsgroepen als Marokkanen wegzetten met het fabeltje dat 65 % crimineel is, is laster en pure discriminatie naar mijn idee. Dat maakt Jean zelf een crimineel.


   ⚠️ Meld

  55. Mariane doet in ieder geval een dappere poging om het vanuit een ander standpunt te belichten. En daarvoor moet ze nu samen met Jean, als criminelen, achter de tralies 😉 Het kan raar lopen.


   ⚠️ Meld

  56. Ach jean, zo te zien aan haar hoofddoekje is deze mevrouw klaarblijkelijk gelovig.
   En er zal in de Koran ook vast wel zoiets staan als “gij zult niet stelen” dus wie weet komt ze nog een keer tot inkeer .:):):)


   ⚠️ Meld

  57. Terstal, ik denk ook dat Mariane een nuance probeerde aan te brengen, maar dat ze daarin jammerlijk genoeg een fout maakte.


   ⚠️ Meld

  58. Ter ondersteuning van mijn ‘nuance’, uit een wetenschappelijk artikel:

   ⤽in de eerste helft van de achttiende eeuw ondervonden veel streken in West Europa overlast van rondzwervend en bedelend volk: vagebonden, zigeuners, afgedankte soldaten, mensen zonder vaste woonplaats en werk. Deze rondtrekkende en bedelende mensen veroorzaakten de nodige problemen⤝…….”Op 1 april 1738 werd door de Staten Generaal een plakkaat uitgevaardigd tegen de vagebonden, en ook zigeuners, Egyptenaren en speciaal in de landen van Overmaas en Opper-Gelre”. én Juist de hoogste instantie (toentertijd voor Zuid Nederland) de keizerin Maria Theresia beklaagt zich erover dat ⤽de excessen en misdaden gepleegd door zwervers die zich in grote groepen (!) verenigen niet ophouden en wijt dit aan de onverschilligheid van de gerechtelijke ambtenaren………

   Goed 250 jaar gelden hebben we het over nu.

   Maar, wat kan je er nu aan doen?
   Een methode om het stelend gedrag af te schrikken? Strenger straffen bijvoorbeeld?


   ⚠️ Meld

  59. Ik heb de discussie niet tot in de finesses nagelezen.
   Maar ik zie hier hetzelfde als in andere discussies:
   Als het een blanke crimineel is, is het een individu.
   Als het een crimineel is met een andere huidskleur of van een andere bevolkingsgroep dan wordt hij gezien als een vertegenwoordiger van zijn huidskleur of van de bevolkingsgroep.   ⚠️ Meld

  60. Om even terug te komen op het onderwerp van het filmpje. Het gaat hier om twee winkeldieven die voor veel geld cosmetica uit de Kruidvat meenemen. Ongeacht de afkomst, geslacht, leeftijd, of wat dan ook, deze winkeldieven hebben een misdrijf gepleegd. Is het plegen van een diefstal erger als je een buitenlandse afkomst hebt in plaats van een Nederlandse afkomst? Dat lijkt me niet.

   Wat mij wél erg lijkt, is dat alle buitenlanders door een aantal personen die hier een reactie op geven opeens worden gezien als criminelen. Is elke buitenlander hetzelfde en een dus (volgens sommigen van jullie) crimineel? En is elke Nederlander netjes, doet niet aan winkeldiefstal? Er zijn ook Nederlanders die misdrijven plegen, en buitenlanders die zich veel beter aan de regels houden.   ⚠️ Meld

  61. Ik heb de discussie niet tot in de finesses nagelezen.
   Maar ik zie hier hetzelfde als in andere discussies:
   Als het een blanke crimineel is, is het een individu.
   Als het een crimineel is met een andere huidskleur of van een andere bevolkingsgroep dan wordt hij gezien als een vertegenwoordiger van zijn huidskleur of van de bevolkingsgroep.

   Helemaal mee eens.
   Toch zouden nog genoeg Medelanders van “andere” afkomst er veel aan kunnen bijdragen en de kloof, zo die er is, te kunnen dichten door van harte te willen integreren in de Nederlandse samenleving met alle verplichtingen van dien.
   Indien die tweedeling, die u constateert, echt bestaat dan zal die van beide kanten moeten worden bestreden.


   ⚠️ Meld

  62. @Observer waar jij zegt integreren verwacht de meerderheid van de oorspronkelijke bevolking assimileren. En daar wringt de schoen.

   Kijk bijvoorbeeld hoe de Turkse gemeenschap in Zwolle samenwerkte met Eureka en de Enk met Koninginnedag. Dat is integratie. Maar een groot deel wil het niet zo, die wil zien dat ze ook pannekoeken bakken, zonder hoofddoekje.


   ⚠️ Meld

  63. Natuurlijk zijn niet alle buitenlanders crimineel en dat zegt ook niemand hier.

   Er zijn natuurlijk wel vele bevolkingsgroepen die er qua criminaliteit uitspringen, zie bijv. http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid1087395/dewinter-niet-europese-vreemdelingen-elf-keer-crimineler-dan-belgen.aspx

   en zo zijn er nog talloze voorbeelden en iedereen kan zelf ook bevolkingsgroepen aandragen die door criminaliteit helaas negatief in het nieuws komen (denk bijv. aan Roma’s, woonwagenkampbewoners, zigeuners etc).


   ⚠️ Meld

  64. @Jean dat zal allemaal prima kloppen. Het probleem zit er in dat jij (en andere) dat vertalen door die bevolkingsgroepen als crimineel te zien (alle mensen daarin), tot het tegendeel bewezen is. En dan ga je de fout in.   ⚠️ Meld

  65. @Japser, integratie of assimilatie, ik hoop in ieder geval dat het een positief gericht en doorgaand groeiproces van beide kanten is.
   We hebben gezien wat Jodenhaat en homohaat kan aanrichten.


   ⚠️ Meld

  66. Ben je blind voor de cijfers Jasper?

   Tegen 1 criminele Belg staan 182 criminele Algarijnen volgens dit overzicht!

   Kom jij eens met een overzicht waarin staat de genoemde bevolkingsgroepen minder criminaliteit vertonen dan de gemiddelde Nederlander of Beg!


   ⚠️ Meld

  67. Jean, we weten nu wel wat jij vindt. Crimineel gedrag is crimineel gedrag. Afkomst vd daders speelt wat mij betreft geen rol. Jouw conclusies vind ik eng. On topic: hopelijk worden de daders gepakt.


   ⚠️ Meld

  68. Nou bij die meerderheid hoor ik niet, Japser. Ik wil een Turk geen pannenkoeken zien bakken. Nou oké, de derde of vierde generatie dan, maar dan zijn het ook allang geen Turken meer. Ik moest er vorig jaar ook heel erg aan wennen dat in de haringtest van het AD twee Turken er als beste uitkwamen. Vind ik ook niet horen. Je hebt ook van die mensen met een duidelijk buitenlands uiterlijk die perfect dialect spreken. Dat kan volgens mij ook niet. Maar dat ligt uiteraard volledig aan mij zelf. Het is natuurlijk oké, maar dat hoeft voor mij echt niet.


   ⚠️ Meld

  69. Jazeker jean. Zo maar even een wilde greep uit je reacties:

   Maar zijn deze genaturaliseerd?
   De meeste hardwerkend?

   Ik denk het niet.
   Eerder van uitkering genietend.

   Natuurlijk hebben ze dat niet observer. Hun familie en kennissen of vrienden doen hetzelfde, vandaar ook het zeer hoge percentage criminaliteit onder deze bevolkingsgroepen.

   Gewoon om je heen kijken en je ziet de criminaliteit, je ziet dan ook gelijk de getinte huidskleur.   ⚠️ Meld

  70. Je zegt het goed Mul: reacties géén conclusies van mij. Die conclusies zijn allang door mensen voor mij genomen, maar dat wist jezelf ook wel. Dit zijn de harde feiten waar jij helaas je ogen voor sluit!
   Kijk nogmaals naar het filmpje: zijn dit hardwerkende nette oppassende Nederlanders of stelende buitenlandse (qua uiterlijk) criminelen?

   Zie ook dit stuk Mul: http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid1087395/dewinter-niet-europese-vreemdelingen-elf-keer-crimineler-dan-belgen.aspx


   ⚠️ Meld

  71. Dahaag jean, wikkel je maar in met absurde redenaties. Als jij me nu kan aantonen (liefst met cijfers) dat reacties onmogelijk conclusies kunnen bevatten, dan ben ik malle appie en heb jij gelijk.


   ⚠️ Meld

  72. zijn dit hardwerkende nette oppassende Nederlanders of stelende buitenlandse (qua uiterlijk) criminelen?

   Dit zegt genoeg, Jean, dit zijn de twee categorieën waarin jij denkt: de goede Nederlander en de slechte buitenlander. >:(


   ⚠️ Meld

  73. Peterw: dan zal ik de vraag voor jou anders stellen, wat zie jij op het filmpje?

   En er zat hele slechte hollanders, daar ben ik me ter dege van bewust. Echter de cjjfers bewijzen dat sommige bevolkingsgroepen nog veel slechtere mensen zijn.


   ⚠️ Meld

  74. Kletskoek, jean. Je praat over percentages van de totale bevolking. Wanneer je de inwoners in sociaaleconomische groepen verdeelt en vergelijkt, dan zal je opvallen dat binnen die groepen het verschil in criminaliteit tussen autochtone Nederlanders en mensen van buitenlandse afkomst, gering is.
   In absolute zin zijn er meer autochtone Nederlanders en is de kans dat een diefstal door een van hen gebeurt, groter. Hopelijk werk jij niet in een winkel, want dan glippen die waarschijnlijk door het net.


   ⚠️ Meld

  75. ” dat sommige bevolkingsgroepen nog veel slechtere mensen zijn.”

   Zie je daar nou echt niet in wat daar fout aan is? Je ziet zelf niet dat je daar zegt dat de gehele bevolkingsgroep slecht is?

   Snap je niet, dat als je dat zegt, dat je dan aan het discrimineren bent


   ⚠️ Meld

  76. Jasper, jij wilt overal discrimeren van maken, lees het stuk van philip de winter eens. Het is geen discrimineren maar een vaststaand gegeven.
   Maar even iets anders, je zou toch niet meer op mij reageren?
   Tegenover 1 criminele belg staan 182 criminele algarijnen, zijn de 182 algarijnen in dit geval geen bevolkingsgroep of geen slechte mensen? Ja en dan heb je n ook g de vraag wat is een bevolkingsgroep en wat is een slecht mens?


   ⚠️ Meld

  77. En voor de goede orde jasper een bevolkingsgroep is een uitsnede van de totale bevolking, een groep is dus zeer variabel, dat kunnen 5 maar ook 5 miljoen mensen zijn.

   Dus mijn vraag aan jou als je een bevolkingsgroep van 182 criminele algarijnen hebt, wat is daar discriminatie aan? Het zijn in ieder geval slechtere mensen (in dit geval algarijnen) dan niet criminele mensen (in dit geval algarijnen).


   ⚠️ Meld

  78. Inmiddels de hele discussie gelezen…in aantal reacties zijn jullie aardig opgeschoten…in argumenten eigenlijk weinig.

   Eerlijk gezegd kan ik ook niet veel aan argumenten voor de één of de ander aandragen, maar het hele verhaal doet me wel denken aan een les maatschappijleer die ik zo’n 20 jaar geleden ooit gehad heb.

   Die ene les van die docent staat me nog erg goed bij! De docent in kwestie had opgepikt dat er hier en daar wat (extreem) rechtse sympathieën ontstonden. Zo hadden we de film “The Wave” al gezien. Erg goede film en zeer indrukwekkend. Verder zijn we mee naar een moskee gegaan waar we zeer warm ontvangen werden en duidelijke uitleg over een ander geloof hebben gekregen. Naar later bleek was dit alles onderdeel van een “plan” van deze betreffende zeer capabele docent!
   In de specifieke les die me zo bijstond heeft de docent talrijke statistieken uit de kast getrokken en opgehoest. Het percentage illegalen en buitenlanders (mensen met een andere dan de Nederlandse identiteit) ten opzichte van Nederlanders in de gevangenis is bijzonder laag. Het percentage van illegalen en buitenlanders die in de gevangenis terecht komen ten opzichte van het totaal aantal illegalen en buitenlanders is ontzettend laag. Het percentage illegalen en buitenlanders dat ooit in aanraking komt met justitie is veel lager dan het percentage Nederlanders dat ooit in aanraking komt met de politie. En ga zo maar door. Lessen duurden (volgens mij) 50 minuten; we hebben 50 minuten lang vergelijkbare statistieken gekregen. In een andere les noemde hij verscheidene keren, dat “wij” de buitenlanders hier naartoe gehaald hebben om de rotklusjes op te knappen. De rode draad was al snel duidelijk: in een tijd waarin Hans Janmaat afgaf op buitenlanders en illegalen moest het tij gekeerd worden voordat jongeren een tweede Hitler gingen volgen!

   Echter, in zijn les maakte deze docent wel enkele fouten. Hij had het bijvoorbeeld een groot deel van de tijd over “illegalen”. Maar hoe kun je nu stellen dat je weet hoeveel procent van de illegalen je in kaart hebt? Daarnaast had hij het over “buitenlanders” en dat is nou net niet waar mensen zich de meeste zorgen om maken als ze zaken roepen als “Kijk maar eens naar Opsporing Verzocht!” De buitenlanders die hier naartoe gehaald zijn om de rotklusjes op te knappen komen niet in Opsporing Verzocht. Dat zijn juist de mensen die nu met hun zuurverdiende spaarcentjes een eigen zaak begonnen zijn en hard werken, dat zijn de mensen die blanke Nederlanders op een dwaalpad een warm welkom heten in de moskee om hen te laten zien hoe hun geloof in elkaar steekt!
   De mensen die in Opsporing Verzocht komen waar mensen zich zorgen om maken zijn vaak de 2e, 3e, 4e generatie niet-Westerse allochtonen (in wezen dus helemaal geen allochtonen). De jongens die bij het Ibn Ghaldoun of Wegmisbruikers gefilmd worden en direct een capuchon over hun gezicht trekken (“Waarom?” vraag ik me dan altijd af) Dat zijn in alle statistieken die de betreffende docent aanhaalde gewone Nederlanders!
   En natuurlijk gaat het niet om álle 2e, 3e, 4e generatie niet-Westerse allochtonen en dat maakt het ook direct erg lastig! Maar dat is wel wat mensen opvalt.

   Mijn punt: probeer elkaar niet met statistieken te overtuigen, want statistieken kun je veel te veel naar je eigen hand zetten! Eén klein aspect anders in de doorsnede kan grote gevolgen voor de conclusies hebben! Vaak is dat “aspect anders in de doorsnede” bewust gekozen om de statistieken naar de eigen hand te zetten; soms ook niet.

   Zonder kei harde cijfers is het natuurlijk bijzonder lastig om aan te tonen wat nu de waarheid is. Vandaar ook mijn uitspraak in het begin, dat ik eigenlijk niet kan bijdragen aan de argumenten van de één of de ander.


   ⚠️ Meld

  79. Volgens is de reactie van plantje de enige reactie van waarde. Mooie uiteenzetting. Wat mij betreft een betere slotconclusie dan de anders onvermijdelijke Godwin.


   ⚠️ Meld

  80. Jean, let wel: het grootste deel van het verhaal bestaat uit statistieken hoe die door een docent voorgespiegeld werden. Verwar dat niet met mijn persoonlijke mening! 😉


   ⚠️ Meld

  81. “Wat zie ik op het filmpje?” Twee mensen die ik niet ken, zodat ik de politie niet kan helpen.
   Jij snapt duidelijk niets van statistieken, jean.

   Tegenover 1 criminele belg staan 182 criminele algarijnen,

   De meerderheid van de criminelen in de Belgische gevangenissen is autochtoon Belg (60%). Dat percentage zou in jouw zienswijze nooit kunnen kloppen omdat er 182 keer meer Algerijnen vast zouden moeten zitten dan Belgen.   ⚠️ Meld

  82. Waar haal jij die 60% vandaan peterw en in welke context? En natuurlijk een heel slap verhaal over dat jij 2 mensen ziet etc., maar dat weet jezelf ook wel.


   ⚠️ Meld

  83. Je ziet wat je ziet, jean. Jij kijkt door een gekleurde bril en ziet dat het getinte mensen zijn. Dat past bij je wereldbeeld, dus je reageert. Ik zie twee dieven en ik hoop dat ze herkend en gepakt worden.
   Dat getal van 60% komt uit Belgische statistieken, ik neem aan dezelfde die jij gebruikt.


   ⚠️ Meld

  84. Je begrijpt heel weinig van statistiek en kunt niet zoeken ook. Heb maar een link van de vele voor je gekopieerd.
   forum.politics.be/archive/index.php/t-46496.html
   Ook in Nederland is de kans groter dat een winkeldiefstal door een autochtone Nederlander is gepleegd, simpelweg omdat er daar meer van zijn. De hele discussie hier wordt gedomineerd door jou, jean, met maar een thema. Ik ben er wel klaar mee.


   ⚠️ Meld

  85. Bericht door peterw, op 12 januari 2014 19:36

   … Wanneer je de inwoners in sociaaleconomische groepen verdeelt en vergelijkt, dan zal je opvallen dat binnen die groepen het verschil in criminaliteit tussen autochtone Nederlanders en mensen van buitenlandse afkomst, gering is. …

   Precies. Maar als je dat doet is er niks meer aan. Waar moet je dan nog over hakketakken?


   ⚠️ Meld

  86. @jean ah, daar wringt de schoen, jij kunt niet rekenen 🙂 Jij ziet percentages, en rekent met getallen. 2% van de Belgen en 182% van de Algerijnen (gemiddeld pleegt elke Algerijn 1.82 misdaad? Lijkt me dubieus, maar vooruit, het is natuurlijk de interpretatie van Filip). Als er 9 miljoen autochtone Belgen zijn (ruim genomen, België heeft 11 miljoen inwoners, waarvan iets minder dan 20% allochtoon), dan betekend dat dat er absoluut gezien 180.000 Belgen zijn die in aanraking zijn geweest met de justitie. Dat betekend dat er volgens jou redenatie 32.76 miljoen Algerijnen in België crimineel zijn (ter vergelijking: Algerije zelf heeft 38,5 miljoen inwoners, en België heeft 11 miljoen inwoners).


   ⚠️ Meld

  87. Hallo Peterw,

   Als je een link opgeeft moet hij natuurlijk wel werken, en als je dan ook nog eens zegt:

   “Ook in Nederland is de kans groter dat een winkeldiefstal door een autochtone Nederlander is gepleegd, simpelweg omdat er daar meer van zijn”.

   dan heb je volgens mij géén idee waar je over praat, je moet natuurlijk alles in verhouding zien tot elkaar. Jij bent nu 100 appels met één peer aan het vergelijken.


   ⚠️ Meld

  88. Ik heb het nu te vaak gezien om te negeren: het is toch echt “betekent” Japser!

   Maar (iets meer) on topic: met statistieken kun je niet verklaren wat mensen voor gevoel krijgen als ze dit soort berichten lezen en de bijbehorende beelden zien. Statistieken onderbouwen eerder het tegenovergestelde (ik snap dan ook niet dat mensen als Wilders en De Winter dit soort dingen nog steeds gebruiken!)
   Telkens wanneer mensen in een reactie iets zeggen als:”En wéér…” zijn er diverse mensen die direct laten weten dat ze een voorbarige conclusie trekken…telkens weer!

   Als je puur kijkt naar de opmerkingen als:”Kijk maar eens naar Opsporing Verzocht” kun je eigenlijk maar één ding doen: geruime periode kijken naar dergelijke programma’s en dan turven hoe vaak je waarneemt wat dan telkens genoemd wordt als je dit soort berichten ziet. Dus: hoe vaak zie je mensen van ogenschijnlijk andere afkomst? En om dan ook direct andere discussies mee te nemen: hoe vaak zie je “Oostblokkers”?
   Je zit daar wel met twee hele grote gevaren:
   -Je bent puur op uiterlijk aan het oordelen vastleggen. Dat is natuurlijk absoluut not done, maar dat oordeel op basis van uiterlijk (die eerste indruk) is wel wat bij mensen dat gevoel van “en wéér…” doet toenemen
   -Je bent overgeleverd aan de keuze van de programmamakers. Misschien zitten er bij de AVRO wel enkele extreem rechtse mensen de er hobby van hebben gemaakt om telkens enkel die berovingen, inbraken enz. te laten zien waar het kleurlingen betreft. Misschien hebben ze bij SBS6 wel een lobby om vooral die door het lint gaande mensen te laten zien die een andere afkomst lijken te hebben. Af en toe gooien ze er ook nog een blanke doorheen om onbevooroordeeldheid te veinzen.


   ⚠️ Meld

  89. Plantje, ik zou de aflevering van wegmisbruikers van zondag 12 januari de laatste 3 minuten maar eens gaan bekijken!

   Je verhaal is ook dit keer weer de grootst kul, maar dat weet jezelf ook wel.


   ⚠️ Meld

  90. Ha die jasper, jij kan lekker goochelen met cijfers zeg, jij zou bij mijn baas de salarisbetaling moeten doen, zou ik lekker veel krijgen maar de zaak is failliet.


   ⚠️ Meld

  91. Maar als ik jullie goed begrijp met jullie gegoochel met cijfers en teksten dan is de kans dan een buitenlandse bevolkingsgroep of een allochtoon steelt zo verschrikkelijk klein dat het, volgens jullie, verwaarloosbaar is, dus dat deze 2 criminelen bij het Kruidvat iets stelen is zon toevalstreffer dat het hot nieuws en dat het daarom geplaatst is op deze site, had ik het toch helemaal verkeerd begrepen :D, wat dom van mij.


   ⚠️ Meld

  92. Jean, ik heb zojuist de laatste 3 minuten bekeken van de aflevering die je noemt. En ik zie daar dus precies wat ik in een eerdere reactie ook al aangaf:

   De mensen die in Opsporing Verzocht komen waar mensen zich zorgen om maken zijn vaak de 2e, 3e, 4e generatie niet-Westerse allochtonen (in wezen dus helemaal geen allochtonen). De jongens die bij het Ibn Ghaldoun of Wegmisbruikers gefilmd worden en direct een capuchon over hun gezicht trekken (“Waarom?” vraag ik me dan altijd af) Dat zijn in alle statistieken die de betreffende docent aanhaalde gewone Nederlanders!

   De vrouw die in het begin van de weg gehaald wordt zal 1e generatie allochtoon zijn. Zij maakt er geen probleem van dat ze gefilmd wordt, heeft in principe respect voor de agenten en doet verder niet moeilijk. (Zij komt naar voren als je het hebt over statistieken waarin gekeken wordt naar buitenlanders vs. Nederlanders)
   De dochter van de vrouw wil niet gefilmd worden, begint moeilijk te doen, gaat 112 bellen heeft geen respect voor de agenten door ze niet eens de kans te geven zich voor te stellen enz.
   Zij komt NIET naar voren als je het hebt over statistieken waarin gekeken wordt naar buitenlanders vs. Nederlanders. En dat terwijl ZIJ juist het voorbeeld is waardoor mensen denken:”En weer een getint persoon die moeilijk doet!”

   Jean, heb je mijn reacties wel goed gelezen? Volgens mij begrijp je mij volledig verkeerd! Ik vind namelijk, dat statistieken je punt niet onderstrepen, maar ik kan juist heel goed begrijpen wat voor gevoel mensen krijgen als ze het filmpje bij dit artikel zien.

   Veel verder dan dat wil ik niet gaan in het uiten van mijn mening, want dit soort discussies zijn eigenlijk nooit goed te voeren op een forum als dit. Dat blijkt ook wel uit hoezeer je mij verkeerd inschat 😉


   ⚠️ Meld

  93. Dan maar een stuk tekst Jasper ipv een link, dan kunnen de anderen lezen dan jouw gegoochel met cijfers niet klopt:

   De criminaliteitsgraad (het aantal misdrijven dat een bevolkingsgroep pleegt in verhouding tot het aantal leden van die bevolkingsgroep) bedraagt in Vlaanderen 2% voor de Belgen, 8,4% voor de EU-ers en 21,7% voor de vreemdelingen van buiten de EU, zo rekende Dewinter uit. De niet-EU-burgers zijn dus elf keer zo crimineel als de Belgen. Opmerkelijk is de score van de Algerijnen (182%): zij plegen liefst 91 keer zoveel misdrijven als de Belgen, de Tunesiërs en de Roemenen 31 keer zoveel, de Russen 15 keer zoveel, de Indiërs twaalf keer zoveel, de Marokkanen tien keer zoveel.


   ⚠️ Meld

  94. @plantje

   De eerste vrouw langs de weg heeft helemaal géén respect voor de politie, want de agent vraagt: mag ik vragen waarom u hier loopt? zegt ze gelijk nee!

   Die dochter zegt: mijn moeder wil niet gefilmd worden en maakt ene hoop stampij!

   Dan heb je toch iets te verbergen?

   Waarom geen bekeuring geven voor langs de weg lopen voor de vrouw en voor parkeren in de berm voor de dochter.

   Respect is totaal weg hier.


   ⚠️ Meld

  95. Ja ok, dat ben ik met je eens ze zegt direct “Nee”.
   Ik begrijp die verbergingsdrang ook niet.

   En ja, ik vraag me ook vaak af (en dat helemaal ongeacht welk persoon er aangehouden wordt) waarom er niet gewoon een bekeuring gegeven wordt.

   Maar ik blijf me afvragen of je me wel goed begrijpt. Als je mijn reacties goed leest denk ik dat je zult vaststellen dat ik het misschien veel minder oneens met je ben dan dat je nu denkt.


   ⚠️ Meld

  96. Het probleem plantje zit hem in tolerantie, wij zijn hier in Nedreland (en dat merk ik ook hier in dit topic) veel te tolerant geworden, alles moet maar kunnen en mogen.

   Stel je dat filmpje eens anders voor, jij als Nederlander in Turkije, waar was jij beland na een groet monde tegen de Turkse politie?
   Juist ja in de Turkse cel.


   ⚠️ Meld

  97. Ik ben nooit in Turkije geweest Jean, dus daar kan ik eigenlijk niets over zeggen.

   Ik weet wel, dat toen we in Hongarije (of Slowakije…ik twijfel even) aangehouden werden door de politie we braaf “ja en amen” gezegd hebben. We hebben braaf ?? 250,- bekeuring betaald terwijl we toch zeker wisten dat we achterin beiden de gordel om hadden! Hier in Nederland hadden we dat niet zo aangepakt.


   ⚠️ Meld

  98. Ik ben er wel geweest Plantje en ook veel met Turken gepraat en ze zeggen het zelf de probleemturken gaan naar landen als Nederland en Duitsland, die zie je daar ook niet.


   ⚠️ Meld

  99. @ Jasper,

   Excuus, ik had je reactie niet gezien.

   Ik lees iets anders dan jij. Maar dat heb ik al eerder aangekaart! Maar wat je niet wil lezen, lees je natuurlijk ook niet.

   Ik lees bijv. De niet-EU-burgers zijn dus elf keer zo crimineel als de Belgen met uitschieters Algarijnen etc.


   ⚠️ Meld

  100. @Jean neeeheeee, procentueel komen er uit die groep mensen 11x zo vaak in aanraking met justitie. Ze zijn niet elf keer zo crimineel. Want daarmee zeg je dat ze ALLEMAAL crimineel zijn. Ik word hier erg moe van.


   ⚠️ Meld

  101. Jasper, je moet toch echt leren lezen, ik heb de tekst exact gekopieerd, dus precies wat er staat, niet EU BURGERS zijn 11x zo crimineel met uitzondering naar boven, zie 09.24 uur van vandaag. Jea


   ⚠️ Meld

  102. Jean, geen aandacht aan besteden. Sommige mensen geloven nog steeds dat de aarde plat is. Probeer ze maar eens te overtuigen dat het niet zo is.   ⚠️ Meld

  103. Ik zie wat je zegt, ik zie wat daar staat EN ik heb de link gelezen. Ik snap wat zegt.

   ECHTER

   Let op!

   Ja? Let je op? Mooi. Komt ie:
   Jij blijft beweren dat daardoor die hele groep crimineel is.

   En dat probeer ik dus al dagen – Editted – te krijgen: dat klopt niet

   Al is 99% van een groep crimineel, dan nog mag je niet zeggen dat die gehele groep crimineel is. Maar dat doe JIJ wel.

   SNAP JE WAT IK ZEG?   ⚠️ Meld

  104. Je snapt het echt niet het Jasper?

   er staat: De niet-EU-burgers zijn dus elf keer zo crimineel als de Belgen. Met name is belangrijk het woordje dus, dat is een conclusie!

   – Editted –


   ⚠️ Meld

  105. Jasper, ik vond mijn bijdrage nuttig. Wat jij er van vindt of dat mijn redeneringen volgens jouw krom zijn, mag je helemaal zelf weten.

   We kunnen hier wel met cijfers gaan strooien over criminaliteit en misdaden over bepaalde bevolkingsgroepen die vaak in het bezit zijn van twee paspoorten en nog vaker dat het gaat om niet-westerse mensen, je wilt het toch niet zien.

   Ooit kom je er mee in aanraking en dan is het te laat….


   ⚠️ Meld

  Reageer