Paardpop maakt zich op voor jubileumeditie

Zwolle – 16Down, Johan, Bertolf, Krause, Kensington, Eefje De Visser; zomaar een paar namen die de geschiedenis van Paardpop hebben voortgebracht. Het prestigieuze festival in het monumentale pand van Het Vliegende Paard heeft de naam dat zij de parels al tijdens het smeden weet te presenteren. Woensdag 5 maart is Paardpop toe aan haar 10 jarig jubileum; reden genoeg om flink uit te pakken. De organisatie kan alvast de eerste namen bekendmaken.

Buro Ruis liet alvast weten dat sowieso The Silverfaces, The Benelux, Jett Rebel, Good Meat, BackGammon het podium zullen betreden tijdens de tiende editie.

The Silverfaces
Psychedelische bluesrockband The Silverfaces klinkt als Led Zeppelin, The Beatles, The Doors, Pink Floyd en pakte in november de volle winst bij De Amsterdamse Popprijs 2013 vanwege ‘’lef, looks en de beste songs’’. De zanger van de band voelt zich op het podium als een vis in het water en werd al betiteld als de Nederlandse Jack White.

The Benelux
De stijl van de band The Benelux werd door het magazine OOR beschreven als Britse postpunk en disco-electro maar zelf spreken ze liever over akoestische house. De gelijknamige debuutplaat kwam in november uit en houdt het midden tussen de virtuositeit van een liveband en de strakheid van een dance-act.

Jett Rebel
Na Valerius en The Souldiers vond de jonge Jelte Tuinstra het tijd om zelfstandig verder te gaan. Geen slechte keuze; de man speelt voldoende instrumenten om de nummers die hij schrijft volledig zelf in te spelen. Hij bracht in 2013 twee EP’s uit, Venus en Mars, die Giel en DWDD ervan overtuigden om Tuinstra in de studio uit te nodigen.

Good Meat
Good Meat past het bluesrock-jasje als gegoten en combineert het muzikale erfgoed uit de jaren ’60 met een hedendaags fris geluid, compleet met psychedelisch slagwerk en een gezonde dosis slidegitaar. Backgammon
”Lekkere frisse nummers met een goed eigen geluid’’ vertelt de jury Backgammon nadat zij het Studentenbandfestival 2013 in Zwolle hadden gewonnen. De indie/pop-formatie bracht een jaar geleden de EP Get Rich, speelde bij radio 2 en werd uitgeroepen als één van de Hollandse Nieuwe van VPRO’s 3voor12. Paardpop is een inititatief van Buro Ruis in samenwerking met: Hedon, Het Vliegende Paard, Zwolle, Radio ZSP, Minstrel Music, In de Kringloop, CityCirkuz.

PAARDPOP 2014 (JUBILEUM EDITIE)

Line-up: THE SILVERFACES/ THE BENELUX / JETT REBEL / GOOD MEAT / BACKGAMMON
Locatie: Het Vliegende Paard, Zwolle Wanneer: Woensdag 5 maart Open/Aanvang: 19:30 Entree: € 10,00
Voorverkoop loopt via www.buroruis.nl en via Plato Zwolle.

Artikel delen: