VVD gaat verkiezing in met ‘Zwolle werkt’

Zwolle – VVD Zwolle kent een wel heel ‘coole’ start van haar campagne. Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) opende zondag namelijk het verkiezingsjaar tussen de IJsbeelden op het Rodetorenplein.

image.jpeg 

Dekker wist een mooie link te leggen tussen cultuur, 200 jaar koninkrijk, ondernemen in Zwolle en de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart. Met een glühwein of warme chocolademelk in de hand proostten de leden op een liberaal 2014. Lijsttrekker René de Heer: “De ijsbeelden laten de wilskracht van onze Zwolse ondernemers zien, zonder wie dit festival er niet was geweest. Het laat zien dat Zwollenaren voor, in en aan Zwolle willen werken. Zwolle werkt! Hét thema van onze campagne."

“Eigenlijk moeten we willen dat inbraken uit onze stad verdwijnen. De VVD Zwolle presenteert daarom over een maand een plan met als inzet het voorkomen van woninginbraken en het vergroten van de pakkans van criminelen.” Dat heeft lijsttrekker René de Heer zondag aangekondigd op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij.

 

De Heer trapte zondag de VVD-­campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen af op het IJsbeeldenfestival in aanwezigheid van staatssecretaris Sander Dekker en Tweede Kamerlid Malik Azmani.

 

Zwolle werkt! Dat wordt de slogan voor de komende campagne. Zwolle werkt als economische regio, als bruisende stad, als bijzondere plek om te wonen. Zwolle zal de komende jaren nog verder werken aan bereikbaarheid, werk en veiligheid.

 

De grootste uitdaging voor de komende jaren blijft het creëren en behouden van banen. Er zijn mensen die na een studie een baan zoeken en mensen die al een tijd zonder werk zitten door de gevolgen van de economische crisis. De Heer legde uit dat het antwoord bij zijn partij niet bij meer regels ligt. “Wij zien Zwolle als magneet voor alle soorten banen. Die komen er door ruimte te geven aan ondernemers en innovatieve ideeën.“ Voor De Heer is het belangrijkste dat iedereen aan de slag kan in een veilige stad.

 

De VVD Zwolle wil naast veiligheid ook gaan investeren in bereikbaarheid. “Wij worden de best bereikbare stad van Nederland,” zei De Heer. Zowel landelijk, provinciaal en lokaal gaan we honderden miljoenen investeren in de bereikbaarheid van Zwolle. En er zijn ook binnen en tussen wijken genoeg kansen om de verbindingen te verbeteren. “Wij staan voor de keuzemogelijkheid van de Zwollenaar die per auto, OV, fiets of anderszins zich door Zwolle beweegt en de auto kan parkeren voor normale tarieven.”

 

Via www.vvdzwolle.nl kan iedereen terecht om het complete verkiezingsprogramma te lezen. Blijf via twitteraccounts @vvdzwolle en @renedeheer op de hoogte van de campagne van de VVD Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 43
 1. Weg met die vvd… met hun kiezers bedrog en de vele werkloosheid en veel bedrijven die naar de kloten zijn gegaan en bejaarde mensen die hun verzorghuis uitmoeten en zo kunnen we nog wel even doorgaan.. weg met die klote partij.


  ⚠️ Meld

 2. De VVD claimt zondag via Twitter dat de VVD in Zwolle de oorzaak is voor de sterke economische regio >:( Alsof de bedrijven daar geen aandeel in hebben.


  ⚠️ Meld

 3. Als ze bij de VVD met een gluhwein of warme chocolade melk in de hand werken aan Zwolle noemen kunnen ze nog wel even .In de landelijke politiek is het een ellende met die partij en in Zwolle is het niet veel beter .Dus op mijn stem hoeven ze zeker niet te rekenen


  ⚠️ Meld

 4. Aanvulling op Bernard:

  Hoe meer VVD hoe groter de armoede.

  Natuurlijk is een gemeentelijke politieke partij een afspiegeling avn de landelijke partij, waarom zouden anders de landelijke politici zich nu laten zien in de gemeentes.


  ⚠️ Meld

 5. Ergens vandaan geript:

  Wat denken jullie dan van de nieuwe naam voor het kabinetsbeleid:

  PARTICIPATIEMAATSCHAPPIJ

  Gossiemijne daar hebben ze werkelijk een hoop uren over vergaderd en dure reclamejongens en -meisjes voor ingehuurd.

  Het tegenovergestelde is natuurlijk waar: UITSLUITINGSNATIE.
  Je zorgt eerst voor 700.000 werkelozen, die geef je minder WW, je knijpt de pensioengerechtigden uit, je schroeft het eigen risico op de medische zorg omhoog, je kort op de invaliditeitsuitkeringen, je zorgt dat mensen steeds moeilijker in aanmerking komen voor een sociale huurwoning (waarvan de voorraad wordt afgebroken), je helpt het openbaar vervoer om zeep en je weert oude auto’s uit de stad zodat die ene baan weer net niet bereikbaar is, je maakt het drinkwater twee keer zo duur en je schroeft de accijnzen omhoog en dan zeg je dat je de maatschappij meer laat participeren.

  Of is het kabinet wel eerlijk en bedoelen ze eigenlijk: we laten alle gewone Nederlanders participeren met de kapitaalinjecties en garanties aan “noodlijdende” banken, met de EU-miljarden, met de zinloze JSF, met de mislukte Fyra, met grondstoffenoorlogen in Afghanistan en Mali en met de belastingontwijking van de duizenden superrijke bedrijven aan de Zuidas? Participeren is: gedwongen uitknijpen van de maatschappij.

  Zo zal het wel bedoeld zijn.
  Verdorie, ik had het tot nu toe gewoon niet goed begrepen.

  Het algemeen ongenoegen over het huidige kabinet wordt in bovenstaande schrijven aardig verwoord.
  Tel daarbij het verbreken van verkiezingsbeloftes door de Zwolse VVD op, en ik voorzie een forse nederlaag voor hen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.
  De CU en SP zijn naar mijn idee de partijen die daarvan het meest zullen profiteren.


  ⚠️ Meld

 6. Vanaf 1982 heeft de PvdA landelijk kunnen regeren samen met anderen. Omdat zij er een puinzooi van hebben gemaakt, moet er worden bezuinigd.

  Dit doet pijn in de portemonnee. Dus wordt er extra zout gelegd op alles wat de VVD nu doet.

  Idem voor de werkloosheid, privatiseringen of knikken in bruggen. Deze beslissingen werd (mede) mogelijk gemaakt door PvdA in ver voorgaande jaren. Overigens is deze laatst genoemde partij de grootste in de gemeenteraad van Zwolle.

  Om alles dus op de VVD te gooien, is wat makkelijk en kinderachtig wat mij betreft.  ⚠️ Meld

 7. Geert toch, houd je bij de feiten svp. Van de 12 kabinetten vanaf 1982 heeft de VVD in 9 kabinetten meegeregeerd, dus als de PVDA er zo’n puinhoop van heeft gemaakt dan is de VVD net zo verantwoordelijk voor geweest in 9 van de 12 kabinetten. Je reactie is dus feitelijk onzin. 1 keer googelen en je had dit nooit zo neergezet,


  ⚠️ Meld

 8. Allemaal dezelfde!!!
  Of je nou voor de PVDA, VVD, CU gaat kiezen het maakt niet uit!!!
  Het is en blijft nog lang een grote…

  Ja op wie moet je nou stemmen in Zwolle, ik weet het ook niet meer. Ik stem in ieder geval niet op de VVD, CU en PVDA van Zwolle.

  De LWL dan maar?
  Zeker nu ‘Rogier’ heeft aangegeven zijn proteststem op de partij van de kleine Grote Leider uit te zullen brengen zie ik een enorme toestroom van Oostblokkers LWL-fans ontstaan. 😛


  ⚠️ Meld

 9. @Tsja ik denk dat ook wel eens, ook mbt de PVV als eerste partij. Maar dan bedenk ik mij dat ze dan mogen beslissen over wat er gaat gebeuren met gemeenschapsgeld. Veel gemeenschapsgeld. En dan zie ik toch graag (veel) kundigere mensen op die positie. Een experiment is leuk, zolang het maar niet al te veel kost.


  ⚠️ Meld

 10. Van mij mag de PVV in de gemeente raad komen, een keer een ander ‘geluid’ in de raad kan nooit kwaad volgens mij. Bijv D66, CU, en de PVV Samen met een lokale partij. Dat lijkt mij wel een keer wat. Alhoewel ik dat niet zo snel zie gebeuren hier in dit vooral linkse Zwolle.


  ⚠️ Meld

 11. @mul keet schoppen hoeft van mij niet zo, maar de boel daar is een keertje wakker schudden en scherp houden. Maar misschien bedoel je wel hetzelfde. Niet alle ideeën of meningen van de PVV kan ik waarderen. Maar er zitten ook wel standpunten in hun programma waar ik het wel mee eens ben.


  ⚠️ Meld

 12. En wie verlangt er volgens jou dan naar een sharia democratie? Het was mijn sarcastische opmerking op kopvod. Die alle PVV stemmers het land uit wou sturen. Niet meer of minder. Schreef niet voor niets dat ik het niet met alle standpunten van de PVV eens ben JJR. Maar er zitten ook punten in hun programma waar ik het wel mee eens ben.


  ⚠️ Meld

 13. @e.woud, je sarcasme richting kopvodbandiet was mij wel duidelijk. 😉
  Maar ik plaatste het omdat ik het een lezenswaardig artikel vind dat meer achtergrond informatie geeft over de sharia en de verschillen in interpretaties wereldwijd onder moslims daarover.


  ⚠️ Meld

 14. Dank JJR. Had eerst niet door dat je een stuk uit Trouw geplaatst had. Interessant verhaal inderdaad. Maar houd het denk ik toch liever bij zoals het in Nederland gaat, scheiding tussen religie en staat.


  ⚠️ Meld

 15. Eenieder die de afgelopen twee decennia op óf PVDA,CDA,VVD heeft gestemd wil ik graag bedanken voor het opheffen van de soevereine staat der Nederlanden ten gunste van het grootkapitaal en de almaar naar meer macht snakkende EU kliek in Brussel.
  Stem tegen de salonsocialisten,zgn christenen en neo-liberale brallers.
  Stem SP.


  ⚠️ Meld

 16. SP :: Partij :: Kernvisie
  Laat de tekst voorlezen
  Kernvisie

  Wat drijft de leden van de SP, en mensen die SP stemmen? Ze vinden allemaal dat het beter, menselijker en socialer kan, hier én elders op de wereld. Bij het denken en doen staan binnen de SP drie begrippen centraal. Aan de hand van deze drie begrippen bepalen we wat we voorstellen of steunen, en wat we afwijzen en bestrijden.
  Menselijke waardigheid

  De overheid kan mensen niet gelukkig maken, maar ze kan wel de omstandigheden zo maken dat mensen met een maximale kans op succes dat geluk kunnen bevorderen. Menselijke waardigheid veronderstelt een menswaardig bestaan, om te beginnen bestaanszekerheid. Maar het betekent bijvoorbeeld ook: recht op vrije meningsuiting, recht op democratie, recht op werk, recht op zorg en onderwijs, en recht op een bejegening die blijk geeft van respect.
  Gelijkwaardigheid

  Een beschaafde samenleving vereist de fundamentele erkenning dat alle mensen gelijkwaardig zijn. De een is nooit méér dan de ander. Willen we iedereen op deze manier bejegenen dan vereist dat de aanwezigheid van brede tolerantie in de hele samenleving, en de afwezigheid van enerzijds elke vorm van discriminatie en achterstelling en anderzijds de ongemotiveerde bevoordeling van sommigen.
  Solidariteit

  Als we stellen dat iedereen gelijkwaardig is, zeggen we tevens dat de mensen niet gelijk zijn. De mogelijkheden en omstandigheden van de een zijn immers altijd anders dan die van een ander. Daarom moeten we de solidariteit tussen mensen organiseren, zodat we waar nodig elkaar helpen en voor elkaar zorgen en ieder mens daadwerkelijk een eerlijke kans geven bij het streven naar een gelukkig leven.

  Deze morele uitgangspunten zijn vastgesteld op ons 9e congres (1999). Je kunt het beginselprogramma van de SP, dat de naam ??Heel de mens?? meekreeg, hieronder vinden.:o:o:o:o:o:o


  ⚠️ Meld

 17. Zo, staatssecretaris weg, gaat hier ook zeker gevolgen krijgen, aangezien Zwolle ALTIJD de landelijke trend volgt. Dit wordt natuurlijk landelijk een rel van jewelste.

  Wordt dringen voor de VVDers hier, want zoveel zetels blijven er niet meer over zo, als ze er drie halen is het al veel.  ⚠️ Meld

 18. Blijf hopen Slakje. Persoonlijk denk ik dat het niet zo veel mensen wat kan schelen of Weekers weg is. Over twee dagen weet men niet eens meer wie dat was.


  ⚠️ Meld

 19. Ik vind het wel typerend hoe de bewindslieden tegenwoordig speelbal van het sentiment zijn geworden. Moest hij vorig jaar beloven dat hij stevige maatregelen zou nemen tegen die Bulgarenfraude. Doet ie dat, is het weer niet goed! En alles steeds op gang gebracht door een nieuwsbericht of een TV-programma.
  Nu wil ik de boodschapper niet de schuld geven. Die doen wat ze moeten doen. Maar in ons landje hebben de excellenties en volksvertegenwoordigers nog niet gevonden hoe ze hier mee om moeten gaan.


  ⚠️ Meld

 20. @Tsja

  Goed lezen. Daar heb je wel vaker moeite mee op dit forum, zoals bijvoorbeeld in de Kranenburg-discussie. Je suggereert nu dat ik hoop dat de VVD gedecimeerd wordt en dat zeg ik niet.

  Ik zal het even voor je uiteenzetten:

  De landelijke trend vertaalt zich altijd lokaal. (Of je moet in Oss, Staphorst of Bloemendaal wonen). Dit gaat de VVD dus ook hier stemmen kosten, aangezien de reactie van de staatssecretaris nogal wat mensen tegen zich in het harnas heeft gejaagd.

  Kun je (lokaal) niks tegen doen, al ga je op 100 koopzondagen flyeren bij Winkelcentrum Diezerpoort.

  En dat geldt ook voor de PvdA en andere partijen.


  ⚠️ Meld

Reageer