Samenwerking PEC Zwolle, KNVB en consulaat

Zwolle – Tijdens het trainingskamp van PEC Zwolle in Zuid-Afrika vond woensdag de receptie ‘Road to Stellenbosch’ plaats. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door het Nederlandse Consulaat in Kaapstad, de KNVB en PEC Zwolle. Doel was het presenteren van de samenwerkingsprojecten van de KNVB en PEC Zwolle aan een grote groep Nederlandse en Zuid-Afrikaanse ondernemers.
 
De projecten beogen sport, ontwikkeling en ondernemerschap te verbinden en te versterken. De sprekers waren Bonnie Horbach (Consul-Generaal in Kaapstad), oud-international Aron Winter (Worldcoaches), Russel Botman (Rector Universiteit van Stellenbosch), Johan van Geijn (KNVB) en Adriaan Visser (PEC Zwolle). "Het combineren van sociale en commerciële doeleinden is van belang voor zowel Nederlandse als Zuid-Afrikaanse bedrijven. De normen en waarden van voetbal verbinden deze commerciële en sociale doelen. Het zijn waarden zoals toewijding, samenspel en doelgerichtheid die niet alleen in het spel maar ook in de maatschappij tot succes leiden," aldus Bonnie Horbach, Consul-Generaal van het Nederlandse Consulaat in Kaapstad.

Binnen de samenwerkingsprojecten staan twee onderwerpen centraal: het opleiden van coaches (KNVB/ Worldcoaches) en participatie voor iedereen. Door het aanleggen van een gloednieuw kunstgrasveld in de regio Stellenbosch wordt een ontmoetingsplaats gecreëerd voor jong en oud. KNVB zal de opleiding van coaches verzorgen die met name de begeleiding van jonge voetballers op zich zullen nemen. Het voetbalveld kan de hele dag door gebruikt worden door state-of-the-art zonne-verlichting. Hierbij wordt Nederlandse milieuvriendelijke technologie ingezet. Daarnaast wordt bij het aanleggen van het kunstgrasveld gebruik gemaakt van Nederlandse waterbesparende systemen. 

"PEC Zwolle is meer dan voetbal. Los van de activiteiten van onze maatschappelijke tak PEC Zwolle United, toont de club dat nu ook in het mooie Zuid-Afrika aan. Wij als PEC Zwolle vinden het fantastisch dat onze club in samenwerking met de Universiteit van Stellenbosch en een aantal partners kan participeren in dit project van de KNVB / Worldcoaches", zegt Adriaan Visser, voorzitter van PEC Zwolle.

Artikel delen: