Hoogste punt studenteneenheden en zorgcluster

Zwolle – Woensdagmiddag werd bij de bouw van de studentenflats en het zorgcluster aan de Burgemeester Roelenweg in Zwolle het feit gevierd dat het hoogste punt van de nieuwbouw bereikt was. Op 1 augustus kan de eerste van de drie woonflats al in gebruik worden genomen.

08-01-2014__hoogstepunt_studentenhuisvesting_roelenweg_04.jpg 

Aan de Pannenkoekendijk en de Burgemeester Roelenweg komen 357 studenteneenheden en een zorgcluster. DeltaWonen en de SSH (Stichting Studenten Huisvesting) zijn de initiators. VolkerWessels en DLH voeren het plan uit. Het plan wordt breed gedragen door de Zwolse onderwijsinstellingen die hiermee hun wens op extra woonruimte nabij de binnenstad in vervulling zien gaan. Het nieuwe zorgcluster voorziet in de behoefte van verslavingszorg. De bedoeling is dat deze wordt verzorgd door Tactus. De gebruikersruimte van Tactus is op dit moment tijdelijk gehuisvest aan de Oostzeelaan in Zwolle. Zwolle gaat er 150 studentenkamers op vooruit!

08-01-2014__hoogstepunt_studentenhuisvesting_roelenweg_01.jpg

08-01-2014__hoogstepunt_studentenhuisvesting_roelenweg_03.jpg 

zorgcluster_burgemeester_roelenweg.jpg

Zo gaat het worden… 

08-01-2014__hoogstepunt_studentenhuisvesting_roelenweg_05.jpg 

Het gebied wordt opgedeeld in drie blokken. De zogenoemde blokken A en B zijn een combinatie van 206 studenteneenheden en het zorgcluster. Blok C voorziet in 151 studenteneenheden. De studentenhuisvesting bestaat uit zelfstandige eenheden van circa 28m2 met een eigen toilet en douche. Zowel de studenteneenheden als het zorgcluster krijgen een aparte afgesloten ingang die alleen toegankelijk is voor de bewoner. Het leeuwendeel van de studenten komt van de huidige studentenkamers en woningen aan de Harm Smeengekade (sluiting) en van de Campus bij Hogeschool Windesheim (sloop). In totaal zullen er dan 150 extra studentenkamers bijkomen in Zwolle. Het zorgcluster wordt gevestigd in blok A op de eerste drie verdiepingen. In een latere fase zal blok D worden ontwikkeld op de plek waar nu parkeerplaatsen zijn gepland.

08-01-2014__hoogstepunt_studentenhuisvesting_roelenweg_02.jpg 

DeltaWonen en de SSH zijn de kopende partij. De gezamenlijke corporaties, deltaWonen en SSH, investeren ca. € 35 miljoen in de plannen. Met dit project realiseren partijen de broodnodige extra woonruimte voor de Zwolse studenten. Het project komt mede tot stand door een financiële bijdrage van de provincie Overijssel en de gemeente Zwolle. De overheden dragen elk € 2 miljoen bij.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Leuk stukje stedelijke invulling en verbetering van de oude situatie maar blijft jammer dat deze gebouwen niet 2 of 3x zo hoog zijn.


  ⚠️ Meld

 2. 150 studentenkamers is natuurlijk helemaal niks, ons wordt zand in de ogen gestrooid, ogenschijnlijk wordt een probleem aangepakt maar het is puur prestige en pappen en nathouden.
  Een oud plan van Rabo vastgoed met 4 hoge torens met bijna 1100 eenheden naast het ecodrome is een paar jaar geleden afgeblazen helaas, was een stuk zinvoller geweest. Ook mooi dichtbij Windesheim en naast het politiebureau.


  ⚠️ Meld

 3. @pjotr
  Dit is een recente trend. Geen gezamenlijke voorzieningen maar studio’s. Elke studio krijgt eigen voordeur en adres, en dus komt de student voor huursubsidie in aanmerking. Zo betaalt de overheid (belastingbetaler) nogmaals mee.


  ⚠️ Meld

Reageer