Bereden Politie actief in Holtenbroek

Zwolle – In het kader van het Donkere Dagen Offensief patrouilleerde de dienst Bereden Politie woensdagavond in de wijk Holtenbroek. De bijzondere actie met paarden past in de brede aanpak voor een deel van de Zwolse wijk Holtenbroek. Daar wordt gewerkt aan de leefbaarheid en veiligheid in de buurt.

Zowel de gemeente, als Travers Welzijn, corporatie SWZ en de politie zetten zich in om samen met buurtbewoners zelf Holtenbroek 3 weer positief op de kaart te zetten. Naast de inzet vanuit het inloophuis aan de Buxtehudestraat en aanwijzing tot veiligheidsrisicogebied gaat de gemeente samen met de politie aan de slag met inbraakpreventie in Holtenbroek. Agenten gaan actiever toezien op inbraakgevaar en verdachte situaties, en gaan bewoners hierop attenderen. Bewoners krijgen een informatiepakket met informatie over het voorkomen van inbraken. Deze actie is een onderdeel van het Donkere Dagen Offensief, waarbij het voorkomen van inbraken tijdens de wintermaanden centraal staat.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. En wat is het voordeel van bereden politie tov normale patroulle? Vind het wat overdreven… Kunnen ze op een paard beter achter een inbreker aan dan bijvoorbeeld bikers?


  ⚠️ Meld

 2. maar goed, met 27 schietincidenten in 1 jaar tijd moet er echt wel iets gebeuren en is het zeker niet zo onschuldig als je zou denken.


  ⚠️ Meld

 3. Ik heb liever dat er agenten op paarden aanwezig zijn, dan dat ze er camera’s neerhangen of straks drones doorheen vliegen. Met 27 schietincidenten per jaar is wat extra toezicht toch niet overdreven lijkt me.


  ⚠️ Meld

 4. Extra toezicht snap ik, maar waarom te paar tegen inbrekers zoals het hier gebracht wordt. Die link zie ik niet helemaal. Bereden politie wordt vaak ingezet bij grote groepen zoals festivals of sport evenementen, waarom wordt hier inbraken gebruikt als uitleg


  ⚠️ Meld

 5. Ik denk dat een paard wel degelijk voordelen heeft. Beter overzicht, sneller ter plaatse zonder met de auto door een kinderrijke buurt te jakkeren. Wat denk ik ook meespeelt is dat agenten, door de hoogte goed en opvallend te zien zijn, ook van verre. Daarmee straalt de politie aanwezigheid uit, dat zal wellicht preventief werken. En tja, de stront, das een nadeel inderdaad.


  ⚠️ Meld

 6. Het kan toch ook zoals in andere steden op een ATB fiets daar kun je beter mee uit de voeten als op een paard.Als een inbreker verdwijnt via nauwe poorten achter de huizen kom je er met het paard niet door


  ⚠️ Meld

 7. Goed initiatief, een agent te paard straalt veel meer gezag uit dan dat hij in een patrouille-auto zit. Daarom zie je dat ze bij risico voetbalwedstrijden ook vaak paarden inzetten. Als een groep raddraaiers tegenover een peleton ME staat zullen ze langer blijven staan dan tegen een linie bereden politie. Als die eenmaal in beweging komt zul je heel hard moeten lopen.
  Uitstralen van gezag zal denk ik de belangrijkste motivatie zijn. Vroeger had de motorpolitie ook zwarte leren uniformen met hoge laarzen, daar keek je ook veel meer tegenop dan de gele fluoriserende pakjes van tegenwoordig.


  ⚠️ Meld

 8. Ze gaan te paard omdat dat snelle beesten zijn.. Ook het feit dat er veel snelle jongens rond en in de Bronx zijn, vandaar!! Dan moet ze geen geen pony’s nemen maar parden!! IK begrijp het!;)


  ⚠️ Meld

 9. Bericht door terstal, op 11 januari 2014 8:52
  Wat denk je zelf: absoluut!
  Snelheden in rengalop gaan zo richting de 60 km per uur.

  😉 zie het voor je 😉

  het wilde westen hahaha lucky luuk leuk

  lasso mee 8)

  het is anno 2014


  ⚠️ Meld

Reageer