Zwolle meest gewenste stad voor mobiel parkeren

Zwolle – Uit onderzoek van parkeerprovider Parkmobile blijkt dat gemeente Zwolle de meest gewenste stad is voor introductie van mobiel parkeren. Met net iets meer dan 9% van de stemmen volgt Maastricht de gemeente Zwolle op de voet. Bussum (3de met 8,8% van de stemmen), Gouda (4de met 6,4%) en Apeldoorn (5de met 5,6%) maken de top 5 van meest gewilde steden compleet.

“De introductie van een aanvullende betaalmethode zoals mobiel parkeren is een keuze die de gemeente maakt.” aldus dhr Hansma van Parkmobile. “Uiteraard streeft Parkmobile naar een zo groot mogelijke dekking door heel Nederland.” vervolgt dhr Hansma. In 2013 zijn in Nederland alleen al bijna 40 nieuwe steden aangesloten. Parkmobile heeft de verwachting dat in 2013 ook een groot aantal gemeente uit de top 25 zullen starten met mobiel parkeren als eerlijke en slimme betaalmethode voor parkeren. De top 25
Andere steden die hoog op het wensenlijstje staan zijn Lelystad, Alphen aan den Rijn en Zoetermeer. Zo staat Zoetermeer op plaats 8 met net geen 5% van de stemmen. De hekkensluiter in de top 25 is de gemeente Veldhoven met 1,75% van de stemmen.

In de top 25 steden zijn alleen de steden meegenomen die in de maand december meer dan 25 stemmen hebben gekregen van Parkmobile klanten. In december hebben 1771 klanten van Parkmobile hun stem laten gelden. Net buiten de top 25 met 24 stemmen viel de gemeente Zierikzee.

De complete top 25
1. Zwolle
2. Maastricht
3. Bussum
4. Gouda
5. Apeldoorn
6. Lelystad
7. Alphen aan den Rijn
8. Zoetermeer
9. Vlissingen
10. Doetinchem
11. Sneek
12. Veenendaal
13. Weert
14. Assen
15. Zwijndrecht
16. Ridderkerk
17. Rijswijk
18. Ede
19. Gorinchem
20. Venlo
21. Almelo
22. Wageningen
23. Harderwijk
24. Heerlen
25. Veldhoven

Met Parkmobile kan op moment van schrijven in bijna 100 steden gebruik worden gemaakt van mobiel parkeren. Parkmobile klanten door heel Nederland is in de maand december gevraagd naar de stad waar ze het liefst ook gebruik kunnen maken van mobiel parkeren van Parkmobile. In het onderzoek zijn alleen steden meegenomen die in de maand december meer dan 25 stemmen hebben gekregen. In december zijn 1771 stemmen binnengekomen.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Lekker belangrijk allemaal. Alsof er geen belangrijker zaken zijn dan dat je je auto kunt parkeren en met je mobieltje kunt betalen. Er zijn zelfs gezinnen die de kosten voor de registratie niet eens kunnen missen laat staan dat ze auto kunnen rijden. Het CDA wil blijkbaar puntjes scoren op het het aspect “vooruitstrevend” en dan moet je toch wat. Ik heb hier op Weblog wel schrijnender onderwerpen voorbij zien komen, waarbij het van de kant van het CDA en Van der Veen in ’t bijzonder oorverdovend stil bleef.


  ⚠️ Meld

 2. @Martijn van der Veen CDA: Jammer dat ik in het verkiezingsprogramma niets gevonden heb over het verbeteren van fietsvoorzieningen. (Kan aan mij liggen, want ik vond het digitaal gepubliceerde programma niet gemakkelijk te lezen en zoekmogelijkheden ontbraken).


  ⚠️ Meld

 3. Dit is natuurlijk gewoon een commercieel bericht van Parkmobile, verstopt in een persbericht. Ik hoop dat Weblogzwolle er financieel iets aan over heeft gehouden.

  Er zijn meer aanbieders van dit product, kijk bijvoorbeeld eens hier naar deze vergelijking van vier aanbieders[/url] en ook hier naar een overzicht van aanbieders[/url].

  Ik wens de gemeente Zwolle veel wijsheid en neutraliteit toe bij het nemen van haar besluit.  ⚠️ Meld

 4. @Joop Staat natuurlijk veel meer in ons verkiezingsprogramma. 8) Ook voor de mensen die het in deze tijd zwaar hebben. Je zou het eens kunnen lezen.

  En het is de afgelopen jaren overigens niet bij woorden gebleven. De afgelopen periode is bijv. structureel 2,5 miljoen meer geld beschikbaar gesteld voor het armoedebeleid/sociale zaken.

  @Tevens
  Over fietsvoorzieningen staat inderdaad niets in ons verkiezingsprogramma. Kan wel meegeven dat we het huidige beleid tav. De fietsvoorzieningen


  ⚠️ Meld

 5. ….van harte blijven ondersteunen. Zwolle is niet voor niets al jarenlang een topper als het gaat om het fietsbeleid. Nota bene dit jaar weer genomineerd voor de titel Fietsstad 2014. En natuurlijk zijn er altijd verbeteringen denkbaar. Maar dat is aan een stad eigen.

  Groeten,

  Martijn van der Veen


  ⚠️ Meld

Reageer